Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ηθική σήψις στην ΟΕΒΑΣ

Βασιλάκη, γι' αυτό έκανες την «πάπια» στο θέμα της ηλικίας τού Σ. Συμεωνίδη;
  
Πολύ καλός αθλητής είναι ο Βασίλης Ανδρεάδης. Αλλά αρκεί μόνον αυτό στον αθλητισμό;
Σήψις ηθική υπάρχει, πλέον, στην Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ). Τέτοια, που σε ουδέναν αγνό διαχρονικό αθλητή επιτρέπει, πλέον, να μένει απαθής παρατηρητής των δρώμενων ή αδιάφορος και να λέει ή να σκέπτεται «τι με νοιάζει εμένα, αφού δεν μ' ενοχλούν». Ο αθλητισμός πρέπει να διδάσκει ήθος. Και πρωτοπόροι σε αυτό οφείλουν να είναι οι διαχρονικοί αθλητές. Για να παραδειγματίζουν θετικά τους νεότερους. Δυστυχώς, κάποιοι, σημαίνοντες μάλιστα, με διοικητικές θέσεις στον ελληνικό βετερανισμό, το ξεχνούν. Και γίνονται το κακό, κάκιστο παράδειγμα. 
Αντιγράφω (προσθέτω, μόνο, τόνους, όπου δεν είχε, και σημεία στίξης) από το χρονολόγιο στο «φέις μπουκ», του Οδυσσέα Αγρου (Odysseas Agros), βετεράνου αθλητή, πρώην συνεργάτη της ΟΕΒΑΣ:

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας (ΟΕΒΑΣ). Ο πρόεδρος του ΣΕΒΑΣ (σημείωση μπλογκ: Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου) και ταμίας της ΟΕΒΑΣ, Βασίλης Ανδρεάδης εμφανίζεται να μετέχει στις κάτωθι διοργανώσεις σε άλλη ηλικιακή κατηγορία από ό,τι έπρεπε καθότι γεννημένος το 1954. Στους μεν βαλκανικούς του 1998, όντας 44 χρόνων, αγωνίστηκε στη 45-49 και όχι στην 40-44. Στα δε "Τρίτσεια" το 2008, στην 55-59 και όχι στην 50-54.
Στα "Τρίτσεια", χαρακτηριστικά, οι αθλητές, Κ. Κορδώσης και Ν. Μοσχόπουλος, που συμμετείχαν στην ίδια κατηγορία, διαμαρτυρήθηκαν στην γραμματέα των αγώνων, Μελάνα Συμεωνίδου για την παράβαση των κανονισμών.
Ουδέν προέκυψε.
Επεται συνέχεια..........».
Βιβλίο του ΣΕΓΑΣ 1980 με τους καλύτερους: Βασ. Ανδρεάδης 5ος στο δέκαθλο.
Μέγα ηθικό ζήτημα γεννάται, πλέον, για την αμαρτωλή -όπως την χαρακτηρίζω εδώ και καιρό- διοίκηση της ΟΕΒΑΣ. Και όποιοι σύνδεσμοι βετεράνων στηρίξουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους στις προσεχείς αρχαιρεσίες, θα είναι υπόλογοι σε όλους τους απλούς, αγνούς βετεράνους. Δεν ήξερα, δεν είδα, δεν διάβασα, δεν άκουσα, δεν υπάρχει πλέον. Ούτε η δικαιολογία της μεγάλης ηλικίας του προέδρου της (που εξαιτίας της... ξεχνάει πότε έχει γεννηθεί και πότε δηλώνει το 1935 και πότε, δύο μήνες αργότερα, το 1933 κ.ο.κ.) ούτε τα... συσσίτια της Κατοχής και το γάλα ούτε ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Διότι, πλέον, έχουμε περιστατικά με δύο μέλη του προεδρείου της ΟΕΒΑΣ. Αν σκάψουμε δε, εις βάθος, Κύριος οίδε (κάποιος, ήδη, είδε), τι άλλο θ' ανακαλύψουμε. Ποιά άλλη βρωμιά. Ποιά άλλη απάτη. Και, βεβαίως, όχι μόνο στον τομέα της ηλικίας. Αλλά, πιθανόν, και στον οικονομικό. Καταγγελίες προφορικές, πολλές. Ας τολμήσουν οι καταγγέλλοντες να τις κάνουν γραπτώς και με στοιχεία. Διότι προφορικώς δεν μπορούν να σταθούν. Είναι «έπεα πτερόεντα». Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για όποιον έχει τέτοια στοιχεία. Ας τα πάει στις αρμόδιες αρχές. Κι εμείς θα είμαστε δίπλα του, για να τον βοηθήσουμε. 
Τελευταίες, προς το παρόν, επισημάνσεις: Από το 15μελές διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΒΑΣ, μόνο δύο αγωνίζονται. Ο αθλητής με την ηλικία ασανσέρ (δηλαδή ο πρόεδρος, Συμεών Συμεωνίδης) και ο ταμίας, ο Βασιλάκης Ανδρεάδης. Δηλαδή, 100%... επιτυχία στις δηλώσεις ηλικιών. Και προσέξατε το άλλο; Ποιά ήταν γραμματέας στην υπόθεση Ανδρεάδη και δεν ασχολήθηκε με την καταγγελία των Κορδώση και Μοσχόπουλου; Η σύζυγος τού προέδρου της ΟΕΒΑΣ. Οι τρεις τους (οι δύο υπόλογοι για τις περίεργες ή ψευδείς δηλώσεις της ηλικίας τους και η κ. Συμεωνίδου), μαζί με τον Μιχάλη Κουτσουδάκη και τον Νίκο Λαγογιάννη (ίσως και τον Τάσο Τασούλα) διοικούν τον ελληνικό βετερανισμό. Οι υπόλοιποι είναι ή διακοσμητικοί ή μακριά από το κέντρο λήψης των αποφάσεων. Αυτά. Και μη χειρότερα...















Ιδού και τα ατράνταχτα στοιχεία για την υπόθεση Ανδρεάδη. Δημοσιεύσεις του περιοδικού του ΣΕΒΑΣ. Αριστερά προσέξτε τα 200μ. και δεξιά το ύψος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου