Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αυτούς έχουμε, αυτοί σας αξίζουν


Απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βετεράνων (Μάστερς) Στίβου (ΕΜΑ):
«Υπόθεση Συμεών Συμεωνίδη - Πρέπει να παρουσιάσει μια νέα ταυτότητα στην ΕΜΑ. Επί πλέον, πρέπει ν’ αποσυρθεί από όλα τα εθνικά και διεθνή αξιώματά του».
Ε, αυτό το έγγραφο οι... έντιμοι της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ) το αγνόησαν. Είπαν πως δεν υπάρχει, είναι, δηλαδή,... αόρατο, ή είναι άκυρο ή είναι ψεύτικο. Να τους χαίρονται όσοι τους ψηφίζουν ή τους στηρίζουν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους. Οσο μεγάλοι αθλητές ή παράγοντες κι αν υπήρξαν στο παρελθόν. Και όσο κι αν θέλουν -δήθεν, φυσικά- να δείξουν πρόσωπο συμβιβαστικό και συμφιλιωτικό.
Αλλά να τους χαίρονται και οι εν ενεργεία διαχρονικοί αθλητές, όσοι έχουν δύναμη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και δεν μιλούν, φοβούμενοι ποιόν; Τον Συμεωνίδη και τον εσμό (και πριν κάποιος από τους... εγγράμματους παράγοντες της ΟΕΒΑΣ παρεξηγηθεί, σας εξηγώ, πως εσμός σημαίνει σύνολο προσώπων, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται μειωτικά) των παραγόντων που έχει συγκεντρώσει δίπλα του; 
Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο από όσα συνέβησαν στη γενική συνέλευση της ΟΕΒΑΣ στον χώρο του Παναθηναϊκού σταδίου, έναν χώρο συνδεδεμένο με το Ολυμπιακό και το Αθλητικό Πνεύμα. Και τα δύο ετρώθησαν ξανά από ανθρώπους πολύ μικρούς, που στην πραγματικότητα ελάχιστη σχέση έχουν με τον Αθλητισμό. Βγάλτε όποιο γράμμα θεωρείτε κατάλληλο από την λέξη αθλητισμός, ώστε να ταιριάζει με μερικούς από αυτούς (και αυτές), που εξελέγησαν. 
Είναι άξιοι της μοίρας τους. Εμείς οι άλλοι, όμως, τι φταίμε; 

*Διαβάστε από κάτω εξαιρετικό σχόλιο του βετεράνου πρωταθλητή, Νίκου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου