Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τα παχύδερμα, οι «τυφλοί» αυλοκόλακες, ο «ωχαδελφισμός» και ο τέλειος διεθνής εξευτελισμός της διοίκησης της αμαρτωλής ΟΕΒΑΣ και της αθλητικής Ελλάδος

Μέλη της διοίκησης της ΟΕΒΑΣ
Τρία κείμενα σε μετάφραση θα σας παρουσιάσουμε εδώ. Τρία κείμενα, που «μιλούν» μόνα τους και δεν χρειάζονται πολλές παρατηρήσεις και σχόλια. Θα κάνουμε μόνο όσες -και όσα- είναι αναγκαίες -και απαραίτητα- για να καταρρίψουμε διάφορες ανακρίβειες ή να διευκρινίσουμε ό,τι δεν είναι σαφές ή ευρύτερα γνωστό. Οι αναγνώστες του μπλογκ μας είναι βέβαιον πως διακρίνονται για την ευφυία τους και μπορούν να εξαγάγουν συμπεράσματα. Θα θέσουμε, πάντως, στο τέλος, διάφορα ερωτήματα, τα οποία θεωρούμε αναγκαία.
Εμφανίσαμε ένα έγγραφο της ΕΜΑ [Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μάστερς (Βετεράνων)] στην γενική συνέλευση της 30ης Ιανουαρίου. Τι ανέφερε: «Υπόθεση Συμεών Συμεωνίδη - Πρέπει να παρουσιάσει μια νέα ταυτότητα στην ΕΜΑ. Επί πλέον, πρέπει ν’ αποσυρθεί από όλα τα εθνικά και διεθνή αξιώματά του».
Και τι έγινε; Ανθρωποι ποταποί, ουτιδανοί, μ’ επικεφαλής έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον πρίμο (πρώτο) γλείφτη του ελληνικού αθλητισμού, αναίσχυντα αμφισβήτησαν την γνησιότητά του. Και γνωρίζετε, πλέον, οι περισσότεροι βετεράνοι αθλητές του στίβου, ποιά ήταν η συνέχεια. Αλλά ουδείς γνωρίζει ποιά θα είναι από εδώ και στο εξής η συνέχεια.
Σήμερα, λοιπόν, παραθέτουμε το όσα μεσολάβησαν έως τώρα. Τουλάχιστον στο προσκήνιο. Διότι στο παρασκήνιο γίνονται πολλά και διάφορα.
Πρώτα την επιστολή της ΕΜΑ της 10ης Μαρτίου 2016:
«Λοζάνη, 10 Μαρτίου 2016                  
Απόφαση του Συμβουλίου της ΕΜΑ 
Υπόθεση: Παύση Συμεών Συμεωνίδη, μέλους της ΟΕΒΑΣ.
Για χρήση δύο διαφορετικών ημερομηνιών γέννησης σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα. Ο κ. Συμεωνίδης έχει μετάσχει σε νεότερες κατηγορίες ηλικίας.
Κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ΕΜΑ (Βασιλεία, 6/12/2015), ελήφθη η εξής απόφαση:
Ο κ. Συμεωνίδης και η ΟΕΒΑΣ είναι υπεύθυνοι ν’ αλλάξουν όλες τις ημερομηνίες, που έχουν γραφεί σε οποιοδήποτε κατάλογο αποτελεσμάτων σ’ εθνικά πρωταθλήματα, όπως και σε πρωταθλήματα της WMA (Διεθνής Ομοσπονδία) και της EMA (Ευρωπαϊκή) τα τελευταία 12 χρόνια. Αντίγραφο των διορθώσεων πρέπει να σταλούν στους στατιστικούς της WMA και της ΕΜΑ. Αντίγραφο του νέου διαβατηρίου πρέπει να σταλεί στην διοίκηση της ΕΜΑ έως τον Ιανουάριο του 2016. Ο κ. Συμεωνίδης πρέπει να στείλει γράμμα έκφρασης μετάνοιας στα μέλη της διοίκησης της ΕΜΑ. Ζητήθηκε από τον κ. Συμεωνίδη να στείλει γράμμα μετάνοιας στους ελληνικούς συλλόγους και στην Βαλκανική Ενωση Βετεράνων Στίβου. Η ΕΜΑ τού προσφέρει μια σελίδα στην ιστοσελίδα της για να δημοσιεύσει την έκφραση μετάνοιας.
Επιπλέον συμφωνήθηκε ο κ. Συμεωνίδης να παραιτηθεί μέσα στο 2016 από τα εθνικά και διεθνή αξιώματά του και να δώσει στη νέα γενιά την δυνατότητα να εργασθεί για την ανάπτυξη του βετερανισμού.
Εως τώρα ο κ. Συμεωνίδης, το μόνο που έκανε είναι η αλλαγή της ημερομηνίας γέννησης στο διαβατήριο και ουδεμία  άλλη από τις απαιτήσεις της απόφασης της ΕΜΑ εκπλήρωσε.
Η διοίκηση της ΕΜΑ αποφάσισε ομοφώνως ν’ αποκλείσει προσωρινά τον κ. Συμεωνίδη από κάθε εθνικό και διεθνή αγώνα και από οποιαδήποτε διοικητική θέση στον αθλητισμό στίβου βετεράνων, μένοντας σ’ εκκρεμότητα η επίδειξη του επίσημου πιστοποιητικού γέννησης και η ακρόαση, που του προσφέρθηκε για την Ανκόνα, την Δευτέρα 28 Μαρτίου, ώρα 14.00, στα γραφεία της ΕΜΑ, κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Διερμηνέας πρέπει να κληθεί από τον αποκλεισθέντα. Κατόπιν η ΕΜΑ θα λάβει νέα απόφαση.
Η διοίκηση της ΕΜΑ: Πρόεδρος Κουρτ Κάσκε. Αντιπρόεδρος Γέζι Κράουζε. Ταμίας Ζαν Τομάς. Γραμματέας Μαρία Π. Ντ. Καρβάλιο».
Μετά την ακρόαση στην Ανκόνα, ο Κουρτ Κάσκε απηύθυνε την εξής επιστολή προς τις διοικήσεις της ΕΜΑ και της WMA και τον πρώην πρόεδρο της ΟΕΒΑΣ:
«Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Ανκόνα καλέσαμε τον Συμεών Συμεωνίδη σε ακρόαση σχετικά με την χρήση δύο διαφορετικών ηλικιών γέννησης. Ο Σ. Συμεωνίδης συνοδευόταν από τον Γ. Κωνσταντόπουλο και τον γραμματέα της ΟΕΒΑΣ, κ. Μ. Κουτσουδάκη.
Αρχικά έκανα μια γενική αναφορά στο "ευ αγωνίζεσθαι" και στο αθλητικό πνεύμα. Ηθελα να επισημάνω ότι όλοι –αθλητές και παράγοντες- είναι πρεσβευτές του αθλήματος μας. Ολοι είμαστε υποδείγματα για τις νεότερες γενιές, αλλά εξίσου και για τους άλλους αθλητές και παράγοντες. Δεν εκπροσωπούμε μόνο το άθλημά μας, αλλά και τα σωματεία μας, την ομοσπονδία μας και, επίσης, την πατρίδα μας.
Είναι απαραίτητο -όχι μια συμφωνία- ότι οφείλουμε ν’ ακολουθούμε τους κανόνες, που βασίζονται στον σεβασμό και στην κατανόηση, διότι, χωρίς κανόνες, δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Η έλλειψη εμπιστοσύνης (δυσπιστία) και η διαφθορά μπορεί να κατεδαφίσουν τους οργανισμούς μας και το πνεύμα του αθλήματος, εφόσον δεν ακολουθούμε τους κανόνες.   Δυστυχώς, το άθλημά μας υποφέρει αυτές τις ημέρες λόγω προβλημάτων στην ΙΑΑΦ και τις υποθέσεις ντόπινγκ στη Ρωσία.
Ο Σ. Συμεωνίδης εξήγησε το πρόβλημα που προκάλεσε με την χρήση δύο διαφορετικών ημερομηνιών γέννησης. Παρουσίασε δε, τα επίσημα ντοκουμέντα που του ζητήσαμε. Εξέφρασε τη λύπη του για το ότι προκάλεσε στην ΕΜΑ πολλή εργασία και αναστάτωση.
Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΟΕΒΑΣ και την Βαλκανικής Ενωσης και ελπίζει πως η νέα γενιά θα εργασθεί επιτυχώς για την ανάπτυξη του βετερανισμού στίβου στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Μετά την ακρόαση έγραψε μια επιστολή, την οποία έστειλε στο e-mail μου και επιθυμεί η ΕΜΑ να το στείλει στις ομοσπονδίες και στις ενώσεις, που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Το επόμενο βήμα είναι αρμοδιότητας της Πειθαρχικής και Νομικής Επιτροπής της WMA. Οφείλουν να λάβουν την τελική απόφαση, την οποία θα παρουσιάσουν στην διοίκηση της WMA. Η EMA θ’ ακολουθήσει την απόφαση της WMA. Ο Συμεών Συμεωνίδης συμφώνησε ν’ αποδεχθεί την απόφαση του ηγετικού οργανισμού του αθλητισμού βετεράνων».
Ακολουθεί η επιστολή - απολογία του τέως προέδρου της ΟΕΒΑΣ προς τον Κουρτ Κάσκε και τον ταμία, Ζαν Τομάς, που τυγχάνει και πρόεδρος της Πειθαρχικής επιτροπής της WMA, η οποία επεδόθη στις 30 Μαρτίου:
«Αγαπητοί, φίλοι, ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σημερινή ακρόαση ενώπιον σας στο Δ.Σ. της ΕΜΑ, σχετικά με την κατηγορία ηλικίας μου, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής μου.
Σας έδωσα όλα τ’ αντίγραφα και σας παρουσίασα όλα τ’ αναγκαία ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι η αληθινή ημερομηνία γέννησής μου είναι 28 Δεκεμβρίου 1933 (όπως επισήμως δηλώθηκε από τις ελληνικές αρχές και τους νόμους).
Σας έδωσα, επίσης, όλον τον κατάλογο με τα διεθνή πρωταθλήματα (παγκόσμια και ευρωπαϊκά) στα οποία δεν ήμουν παρών και, βεβαίως, αυτά στα οποία αγωνίσθηκα εκπροσωπώντας την πατρίδα μου, την Ελλάδα.
Σας δήλωσα επισήμως, και νομίζω ότι απεδείχθη, πως ουδέποτε ενήργησα με σκοπό και δεν εξαπάτησα τους αγαπητούς μου συναθλητές. Δεν προκάλεσα κάποιο κακό σε κάποιον, εκτός από τον εαυτό μου, διότι για 20 χρόνια αγωνιζόμουν εναντίον νεότερων αθλητών. Ολα αυτά τα 20 χρόνια (1985-2009) ουδέποτε κατέκτησα μετάλλια αγωνιζόμενος ως γεννηθείς το 1935 με νεότερους αθλητές.
Δήλωσα, επίσης, ότι όλα τα μετάλλια τα κατέκτησα μετά το 2009, οπότε άρχισα να μετέχω με την αληθινή μου ηλικία γέννησης, το 1933, και αυτά τα μετάλλια δεν τα έκλεψα από νεαρότερους (γεννημένους το 1935), αγωνιζόμενος σε κοινή κατηγορία, όταν τα έτη 1933 και 1935 συνέπιπταν.
Πέρσι στην συνεδρίαση της Βαλκανικής Ενωσης δήλωσα επισήμως ότι ολοκληρώνω την τελευταία θητεία μου ως πρόεδρος της Ενωσης και πως δεν είμαι υποψήφιος για οποιοδήποτε άλλο αξίωμα.
Επίσης, σήμερα, επειδή θέλω να διευκολύνω τις διαδικασίες της λήψης απόφασης από την Πειθαρχική Επιτροπή της WMA για το μέλλον μου ως βετεράνος αθλητής στίβου (λόγω της διπλής ηλικίας που χρησιμοποίησα, αλλά ουδέποτε με σκοπό ν’ αποκτήσω πλεονέκτημα από τους προσφιλείς φίλους συναθλητές μου), δείχνοντας ότι δεν επιθυμώ να τύχω ειδικής μεταχείρισης ως πρόεδρος της ιστορικής Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων (που έχει γραφεία στο παλαιό Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας), σας δίνω επισήμως την παραίτησή μου από πρόεδρος της ΟΕΒΑΣ και δηλώνω ότι είμαι πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και συνεργασία.
Ειλικρινά δικός σας, Συμεών Συμεωνίδης, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στους βετεράνους, εκπρόσωπος της Ελλάδος». 
Μερικές παρατηρήσεις επί της επιστολής του Σ. Συμεωνίδη:
-Από το 1985 έως και το 2009 είναι 25 χρόνια. Οχι 20.
-Ανακριβέστατα αναφέρει πως άρχισε να μετέχει με ηλικία γέννησης το 1933 από το 2009. Οπως έχουμε αποδείξει στο άρθρο μας, υπό τον τίτλο, «Και τώρα, τι έχεις να πεις;», το οποίο δημοσιεύθηκε στο μπλογκ μας στις 15 Οκτωβρίου 2015, το 2004 αγωνίσθηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ορχους (Δανία) σαν γεννηθείς το 1933. Οποιος επιθυμεί, ας ανατρέξει σ' εκείνο το άρθρο να δει την φωτογραφία των επίσημων αποτελεσμάτων της διοργάνωσης.
-Δεν παραιτήθηκε από πρόεδρος της Βαλκανικής Ενωσης. Αποπέμφθηκε μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα της, Γ. Κωνσταντόπουλο.
-Η επιστολή της ΕΜΑ της 10ης Μαρτίου 2016, είναι σαφής: «Συμφωνήθηκε ο κ. Συμεωνίδης να παραιτηθεί μέσα στο 2016 από τα εθνικά και διεθνή αξιώματά του και να δώσει στη νέα γενιά την δυνατότητα να εργασθεί για την ανάπτυξη του βετερανισμού». Το έπραξε; Οχι, βεβαίως. Υπογράφει ως γενικός γραμματέας του ΣΕΒΑΣ. Κατηγορηματικά δε, μέλη της διοίκησης της ΟΕΒΑΣ, μας είπαν ότι δεν έχει υποβάλει παραίτηση (τουλάχιστον έως την ημέρα, που γράφεται το κείμενο) ούτε από την θέση του πρόεδρου ούτε από σύμβουλος. Αρα, αγνοεί τις αποφάσεις της ΕΜΑ.
-Δεν εξηγεί πώς, αφού εξέδωσε νέα ταυτότητα και νέο διαβατήριο με ηλικία γέννησης το 1933 μόλις το 2016, τα προηγούμενα χρόνια μετείχε σε αγώνες με αυτή την ηλικία; Με πλαστά πιστοποιητικά; Απλώς κατά δήλωσή του; Ουτε δικαιολογεί τις αυξομειώσεις της ηλικίας του από το 2004 έως και το 2012, οπότε για τελευταία φορά αγωνίσθηκε ως γεννημένος το 1935 (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).
-Ε, η ΟΕΒΑΣ δεν ειναι δα και καμμία ιστορική ομοσπονδία. Μόλις το 1995 ιδρύθηκε. Δεν είναι ο... ΣΕΓΑΣ, που ιδρύθηκε το 1897.
Εδώ, λοιπόν, τίθενται διάφορα άλλα ερωτήματα: 
Τι πράττουν οι σύλλογοι, που δεν στήριξαν την παρούσα (ουσιαστικά και την προηγούμενη, παρότι έγινε κάποια ανανέωση σε πρόσωπα) διοίκηση της ΟΕΒΑΣ και δεν υποστηρίζουν την παρατεταμένη αμαρτωλή κατάσταση; Πού είναι η φωνή των ΣΕΒΑΣ Πειραιώς, Καβάλας, Λασιθίου, του ΠΕΔΑΣ Μίνως, των ΔΙΑΣ; Καλά, η Θεσσαλονίκη αλώθηκε. Μήπως έχει εμφιλοχωρήσει και σε αυτούς ο «ωχαδελφισμός», που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και, συνεπώς, και στον βετερανισμό του στίβου;
Η απάντηση είναι σαφής. Τα σωματεία έχουν αφήσει την αμαρτωλή διοίκηση της ΟΕΒΑΣ να αλωνίζει ανενόχλητη. Απόδειξη η ανάρτηση που έγινε στο φέισμπουκ με αποδέκτες δύο από τους ανθρώπους, που αντιτίθενται σε αυτήν. Κρατώ το κείμενο ως ακριβώς δημοσιεύθηκε στις 13 Απριλίου:
«Η δικαστική Επιτροπή της ΟΕΒΑΣ σας καλεί το Σάββατο 16_4_2016 Και ώρα 3μμ για να καταθέσετε ενώπιον της κάθε στοιχείο επίσημο έγγραφο που έχετε στα χέρια σας σχετικά με τα όσα με πράξεις σας έχετε προκαλέσει για τον πρόεδρο τα μέλη του Δ;Σ;τόσο στην χώρα μας όσο και στα διεθνή εποπτεύοντα ευρωπαϊκη Παγκόσμια Ομοσπονδία συλλογικά όργανα ο Πρόεδρος της Δικαστικής Αναστάσιος Τασούλας. Προς τους Κυρίους Νίκο Κωνσταντοπουλο και ΑγρόςΟδυσσεας».
Μερικές παρατηρήσεις:
-Κλήση σε δικαστική επιτροπή μέσω φέισμπουκ, δεν νοείται. Ακόμη και το διάτρητο καταστατικό της ΟΕΒΑΣ προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες.
-Ο Οδυσσέας ονομάζεται Άγρος, όχι Αγρός...
-Η δικαστική επιτροπή ενός αθλητικού φορέα καλεί σε απολογία έναν δημοσιογράφο για έρευνα που έκανε και δημοσίευσε σε ειδησεογραφικό - σχολιογραφικό μπλογκ. Φαντάζεστε, την εποχή, που έγραφα στην Καθημερινή και αγωνιζόμουν με τον ΑΟ Π. Φαλήρου ή άλλα σωματεία σε πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα, να με καλούσαν ο Γιώργος Μαρσέλλος, ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο Στράτος Μολυβάς ή ο Βασίλης Σεβαστής σε απολογία όταν δημοσίευα κάποιο σχόλιο μη αρεστό στην διοίκηση ή στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ; Πού πάμε, κ. Μαρσέλλε, που είστε Α' αντιπρόεδρος της ΟΕΒΑΣ; Σας αρέσει αυτή η κατάσταση; 
Η δικαστική επιτροπή (Δ.Ε.) της ΟΕΒΑΣ δεν έχει ασχοληθεί από τον Δεκέμβριο με την αίτηση διερεύνησης των υποθέσεων της ηλικίας του Συμεωνίδη και του ταμία της ΟΕΒΑΣ, Βασίλη Ανδρεάδη (δήλωσε δύο φορές ψευδή ηλικία) και σπεύδει να καλέσει εμάς. Τα επίσημα στοιχεία, που ζητεί, τα έχουμε καταθέσει στην επιτροπή και τα έχω δημοσιεύσει. Ξέρετε, όμως, γιατί η Δ.Ε. δεν ασχολήθηκε με το αίτημά μας; Θαυμάστε επί λέξει... λογική (τρόπος του λέγειν, λογική...) Κουτσουδάκη σε απάντησή του στον βετεράνο αθλητή, Γιάννη Χουλίδη: 
«ως προς την αποφαση της δικαστικης επιτροπης για τον πρόεδρο θα σε ενημερωσω για τα εξης "οι κατηγοροι" οταν παρουσιάστηκαν στην επιτροπη δεν εκαναν καταγγελία αλλα αιτημα διερεύνησης,αρμοδιότητα του ΔΣ και οχι της επιτροπης .Το ΔΣ ομόφωνα με 15 ψήφους στηρίζει τον πρόεδρο τι θα έπρεπε να κάνει επειδη κάποιοι βάλθηκαν να τον καθαιρέσουν,να συμφωνησουν μαζ΄'ι τους γιατί παρουσίασαν 3 πινάκια αγώνων εναπιστοποιητικό του δήμου το οποίο με δικαστική απόφαση εχει διαγραφεί η θα πρεπει να ακυρωσουμε δικαστικες αποφασεις αποφασεις τις περιφερειας,του δήμου ακόμα και αυτης της γενικης συνελευσης της ΟΕΒΑΣ».
Εξοχα. Η γενική συνέλευση ενός φορέα θ' αποφασίζει για την ηλικία των αθλητών. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε... 

Αγώνας - πανηγύρι 
Ο ΣΕΒΑΣ της Αθήνας θέλησε να τιμήσει την μνήμη τριών μεγάλων αθλητών, του Γιώργου Τσακανίκα, του Στέλιου Αγγλούπα και του Γιώργου Μπαμπανιώτη, με αγώνες που τέλεσε στις 17 Απριλίου, στο στάδιο του Πανελλήνιου. Το πώς τίμησε την μνήμη τους, το περιγράφει εναργώς ο δισκοβόλος, Νίκος Γεωργίου:
Ο Γιώργος Τσακανίκας με τον Βασίλη Μαγγανά τον Φεβρουάριο.
«Η κατάσταση στη δισκοβολία ήταν τραγελαφική... Χώρισαν τους άντρες από τις γυναίκες, ενώ το πρόγραμμα ήταν σαφές. Σταμάτησε το αγώνισμα λόγω απονομών και ξεκίνησαν οι γυναίκες. Στη συνέχεια, μπήκαν και οι άνδρες. Ο κριτής της βαλβίδας δεν έβλεπε τη μεζούρα. Στην καλή βολή του Βασιλόπουλου, πήγε να του προσθέσει 2 μέτρα, ενώ στην προτελευταία δική μου, θα μου "χάριζε" έξι (6!!!), στην περίπτωση που δε μιλούσα! Την δε τελευταία, πήγε να τη μετρήσει από τη βαλβίδα της σφύρας, δηλαδή, 2,20μ. περίπου λιγότερο... Στη σφαίρα έγιναν άλλα... Ο κριτής τομέα έχανε τα σημάδια, ενώ δόθηκε 1 (ένα!!!) μέτρο επιπλέον σε προσπάθεια αθλητή (από λάθος, φυσικά)».
Και δεν τα είδε όλα ο Γεωργίου. Οι δισκοβόλοι των 70+ άρχισαν τον αγώνα τους, μετά την πρώτη βολή τούς κάλεσαν για απονομή στην σφαιροβολία, όταν επέστρεψαν είχαν αρχίσει οι γυναίκες, οι άνδρες περίμεναν και τελικά έκαναν άλλη μία προσπάθεια και τέλος…
Παρά ταύτα δεν έλειψαν μερικές πολύ καλές επιδόσεις. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, πάντως, ήταν ξανά ο συνήθης. Ο Βασίλης Μαγγανάς. Στα 62 του χρόνια (τα κλείνει στις 7 Μαΐου), εξαπέλυσε την σφύρα των 7,26κ. (κανονικά αγωνίζεται με 5κ.) στα 48,65μ. Είναι έτοιμος να ξεπεράσει τα 50μ. Κάτι εκπληκτικό και σπανιότατο για σφυροβόλο της ηλικίας του ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου