Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Οι... φάπες είναι ατέλειωτες στην ΟΕΒΑΣ

Ξέρω, ο Μιχάλης Κουτσουδάκης και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος θ' αμφισβητήσουν το έγγραφο, διότι δεν φέρει υπογραφή. Ετσι δεν είχαν κάνει και στην συνέλευση της 30ης Ιανουαρίου 2016 μ έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μάστερς (ΕΜΑ); Και μετά έπεσε η... κατραπακιά...


Οι… σφαλιάρες πέφτουν η μία μετά την άλλη στην διοίκηση της θλιβερής και αμαρτωλής ΟΕΒΑΣ (Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου), αλλά η ηγετική ομάδα της, ενώ την… φτύνουν, καμώνεται πως ψιχαλίζει. Την τιμωρία με διετή αποκλεισμό από αγώνες του έκπτωτου προέδρου, Συμεών Συμεωνίδη, που επέβαλε τον Ιούλιο του 2016 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μάστερς (ΕΜΑ), ακολούθησαν η οκταετής στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας του ίδιου από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), ο εξοβελισμός της ΟΕΒΑΣ από τις τάξεις της ΕΜΑ και της αναγνώρισης, στην θέση της, του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Σ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχρονικών Αθλητών Στίβου), ως εκπροσώπου φορέα της Ελλάδος, με πρόσωπο που θα έχει τις επαφές τον Οδυσσέα Αγρο (όπως φαίνεται στην φωτογραφία πιο κάτω), και τώρα η διευκρίνιση (και υπενθύμιση) εκ μέρος της Γ.Γ.Α., ότι η ΟΕΒΑΣ δεν αποτελεί αθλητική ομοσπονδία, αλλά φίλαθλη και στην Ελλάδα η αναγνωρισμένη αθλητική ομοσπονδία για τον στίβο είναι μόνο ο ΣΕΓΑΣ. Το έγγραφο της ΓΓΑ εκδόθηκε μετά τις καταγγελίες, που έκαναν οι αγωνιζόμενοι βετεράνοι αθλητές, κ. Αγρος και Ιωάννης Χουλίδης.
Από το έγγραφο αυτό, της 11ης Ιανουαρίου 2017, πάντως, ανακύπτουν πολλά ερωτήματα:
*Τι θα πράξει ο ΣΕΓΑΣ; Θ’ αναλάβει ξανά (τους είχε έως και το 1995) τους διαχρονικούς αθλητές, τους οποίους δεν θέλει στους κόλπους του, παρότι αποτελούν τη συνέχεια του αθλητισμού των κατηγοριών ανδρών - γυναικών; Οπως έχει τους μίνι, τους παμπαίδες – παγκορασίδες κ.λπ, έτσι ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει και τους διαχρονικούς, δηλαδή τους άνω των 35 ετών. Ομως, η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, αντί να τους στηρίζει, αποφάσισε να κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν ώστε να τους απομακρύνει και να τους αποξενώσει από τον φυσικό τους φορέα. Αποκορύφωση της ακατανόητης (και ανόητης) στάσης της είναι η αδιανόητη και ρατσιστική απόφαση του Δ.Σ., να μη δικαιούνται εγγραφής σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ αθλητές άνω των 35 ετών. Σε τι θα ενοχλούσαν τον ΣΕΓΑΣ αυτοί; Θα μετείχαν σε πανελλήνια πρωταθλήματα; Οχι, αν δεν έκαναν τα όρια. Θ’ αγωνίζονταν στα διασυλλογικά; Ε, και; Εδώ σε αυτά διεξάγονται αγωνίσματα με 1-2 αθλητές, ενώ έχει συμβεί ακόμη και να ματαιωθεί η τέλεση κάποιων, λόγω έλλειψης αθλητών. Και ποιος λέει στην διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, ότι ο αθλητισμός τελειώνει στα 35; Το Καλοκαίρι, άλλωστε, δεν τίμησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τον 62χρονο, Βασίλη Μαγγανά, που ως αθλητής του Α.Ο. Π. Φαλήρου και όχι ως βετεράνος έλαβε μέρος στην σφυροβολία, έχοντας πετύχει το όριο συμμετοχής; Πιστεύω, ότι, εάν κάποιος προσφύγει σε δικαστήριο, θα έχει πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί και να «ρίξει» αυτήν την ανεκδιήγητη, απαράδεκτη και αντικείμενη στο αθλητικό ιδεώδες, το οποίο διαμόρφωσε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, απόφαση του ΣΕΓΑΣ. 
*Η ΓΓΑ (υπό οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία), παρά την ύπαρξη του εγγράφου της 11ης Φεβρουαρίου 2000, τι έπραξε από τότε ώστε νε ελέγξει την ΟΕΒΑΣ; Καλώς ή κακώς (καλώς, κατά την άποψή μας, εάν ετηρούντο οι αναγκαίες προϋποθέσεις και είχαν εξασφαλισθεί οι απαραίτητες δικλείδες ελέγχου) έδωσε αρκετά χρήματα (εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) στην ΟΕΒΑΣ για ειδικούς σκοπούς (π.χ. διεξαγωγή διεθνών αγώνων, συμμετοχή Ελλήνων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα). Διενεργήθηκε οποιοσδήποτε διαχειριστικός έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα διατέθηκαν για τον σκοπό, για τον οποίον εδόθησαν; Και μήπως πρέπει, έστω και τώρα, να πραγματοποιηθεί τέτοιος; Μπορεί η υπόθεση του «Αθήνα ’97» (του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου) ν’ αποτελεί πιθανότατα μεγάλο σκάνδαλο, αλλά και κάθε δραχμή (ή ευρώ) που δίνεται από την Πολιτεία (με όλες της τις εκφάνσεις) πρέπει να γίνεται σεβαστή από τους παραλήπτες, αλλά και όσους την διαχειρίζονται και την χορηγούν.
Και γράφω «με όλες της τις εκφάνσεις», διότι, μπορεί μεν, από το 2010 και μετά, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, να μη έχουν δοθεί χρήματα από την ΓΓΑ στην ΟΕΒΑΣ, αλλά αυτή έχει πάρει από τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ, από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν ξέρω από ποιους άλλους.
Παρά ταύτα, στις γενικές συνελεύσεις της 30ης Ιανουαρίου 2016 και της 17ης Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, στις οποίες συνέβησαν ουκ ολίγες παρατυπίες, ουσιαστικά οικονομικός απολογισμός δεν έγινε. Διαβάστηκε ένα φύλλο χαρτιού με αμφισβητούμενα και αντιφατικά στοιχεία (στις 30/1/16 αναφέρθηκε άλλο ποσό ως υπόλοιπο ταμείου την ημέρα εκείνη και στις 17/12/16 διαφορετικό ως υπόλοιπο στις 30 Ιανουαρίου 2016), το οποίο δεν μοιράστηκε καν στους εκπροσώπους των σωματείων. Μάλιστα, η εξευτελισμένη διοίκηση της ΟΕΒΑΣ αρνήθηκε να μου δώσει τα πρακτικά της πρώτης συνέλευσης, παρότι, ως υποψήφιος για την διοίκηση, τα ζήτησα (όπως είχα δικαίωμα, άλλωστε) με εισαγγελική παραγγελία.
*Τι θα κάνει από εδώ και στο εξής η ΓΓΑ; Θα ζητήσει από τον ΣΕΓΑΣ ν’ αναλάβει τους διαχρονικούς αθλητές; Ή θα «νίψει τα χείρας της» και θα τους αφήσει «στον αέρα»; Οφείλει να επέμβει και να επιβάλει τη νομιμότητα. Δεν νοείται να υπάρχουν δύο φορείς - εκπρόσωποι των Ελλήνων βετεράνων (ΠΑΣΥΔΑΣ, ΟΕΒΑΣ) και η χώρα να εκτίθεται διεθνώς. Δεν νοείται, επίσης, ο ΣΕΓΑΣ (καλυπτόμενος πίσω από την αναγνώριση της ΟΕΒΑΣ από την ΓΓΑ ως φίλαθλης ομοσπονδίας) ν’ αρνείται ν’ αναλάβει, τις υποχρεώσεις του έναντι μιας μεγάλης ομάδας αθλητών στίβου. Δεν επιτρέπεται να επιλέγει ποιους θα εκπροσωπεί με κριτήρια ηλικιακά ή άλλα (π.χ. αντιπάθεια ή και άγνοια για ό,τι κάνουν). Αλλωστε, και η ΕΜΑ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μάστερς (WMΑ) έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη, ν’ αναλάβει τους βετεράνους η εθνική ομοσπονδία στίβου. Οπως, δηλαδή, συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Και η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ (για την οποία οφείλω, πάντως, να ομολογήσω ότι συνεργάζεται με τους διαχρονικούς αθλητές σε μερικά θέματα, π.χ. στην χορήγηση άδειας για χρήση χώρων για αγώνες και προπονήσεις) το γνωρίζει καλά αυτό.
Αλλωστε, ο ελληνικός αθλητικός νόμος είναι σαφής: Για κάθε άθλημα μόνο μία ομοσπονδία μπορεί να υπάρχει. Εκτός αν για κάποιο κλάδο του υφίσταται διεθνής (εν προκειμένω υπάρχει η WΜΑ), η οποία είναι αναγνωρισμένη από την ΔΟΕ. Και η WMA ΔΕΝ είναι αναγνωρισμένη. Αρα, όπερ έδει δείξαι…
Το ότι η διοίκηση της ΟΕΒΑΣ απέκρυπτε τόσα χρόνια την πραγματικότητα, δεν μας εκπλήσσει. Φαντάζομαι, ούτε εσάς.
Το ψέμα είναι έξις και δεύτερη φύση στα μέλη της ηγετικής ομάδας της. Διαδίδουν, π.χ., ότι την επιβεβαίωση των συμμετοχών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στη Ν. Κορέα, την έχουν εκείνοι. Το ίδιο ισχυρίζονταν για το περσινό παγκόσμιο του ανοικτού, στην Αυστραλία, μολονότι γνώριζαν πως την είχε αναλάβει ο Αγρος.
Παρουσιάζουμε, λοιπόν, το ηλεκτρονικό μήνυμα, που εστάλη στον ΠΑΣΥΔΑΣ, με το οποίο ανατίθεται στον πρόεδρό του η επιβεβαίωση, παραλείποντας κάποιες κρίσιμες και χρήσιμες, για όσους θα ήθελαν να τις γνωρίζουν, πληροφορίες:
«Αγαπητέ Οδυσσέα, Παρακάτω είναι ο κωδικός σας για την απ’ ευθείας πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μάστερς Κλειστού Στίβου στην Νταεγκού, Νότια Κορέα. Επίσης παρακάτω είναι οδηγίες για τη χρήση τού απ’ ευθείας συστήματος εγγραφής, καθώς και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία καταχώρησης. Παρακαλούμε διαβάστε όλες αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος σχετικά με τις αλλαγές για το 2017. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. Χαιρετισμούς,
Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΑΣ
Ο κωδικός σας για πρόσβαση στο απ’ ευθείας σύστημα εγγραφής είναι: FJT (..........................).
(Σημείωση μπλογκ: παραλείπω τυπικές κάποιες οδηγίες).
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε πρόσωπο που έχει πρόσβαση στο απ’ ευθείας ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να έχει τη δική του μοναδική σύνδεση. Εάν χρειάζεστε μια σύνδεση για ένα άλλο πρόσωπο, παρακαλώ απαντήστε σε αυτό το e-mail και ενημερώστε με ώστε να μπορώ να δημιουργήσω μια μοναδική σύνδεση γι’ αυτό το πρόσωπο».
Και να ήταν το μοναδικό ψέμα τους… Μα με τέτοια προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατηθούν στις καρέκλες της, όποιας, εξουσίας τους.
Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της ΟΕΒΑΣ:
«Πρόεδροι
Περίοδοι  Όνομα
1995-1999  Ευάγγελος Σαβράμης
1999 - 2015  Συμεών Συμεωνίδης
2015-σήμερα  Γεώργιος Μαρσέλλος».
Ψέμα: Ο Συμεωνίδης ήταν πρόεδρος έως και τις 31 Ιουλίου 2016, οπότε εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση, μετά την τιμωρία που του επεβλήθη από την ΕΜΑ (το είχε απαιτήσει και η ΕΜΑ και, αρχικά, ενώ εγγράφως της ανέφερε πως είχε παραιτηθεί, επί μήνες παρέμενε στην θέση του, έως ότου ήλθε η Νέμεσις), λόγω του γνωστού θέματος της παραποίησης της ηλικίας του σε σειρά αγώνων. Εχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια. Ιδού άλλη μία απόδειξη. Ακόμη και η τότε ανακοίνωση της ΟΕΒΑΣ είναι γεμάτη ψεύδη. Αντιγράφω (όποιο λάθος δείτε, είναι της ΟΕΒΑΣ):
«Ανακοίνωση 4/8/2016
Την Κυριακή 31/7/2016 στα γραφεία της ΟΕΒΑΣ έγινε διοικητικό συμβούλιο παρουσία όλων των μελών.
Μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε η από 8/4/2016 παραίτηση του προέδρου Σ.Συμεωνίδη, από τα καθήκοντα του, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση με τα πρόσφατα γεγονότα. Ο παριστάμενος Σ.Συμεωνίδης για λόγους ευθιξίας παρεκάλεσε να γίνει αποδεκτή η απαλλαγή του απο τα καθήκοντα του προέδρου. Το ΔΣ ομόφωνα την απεδέχθη και απεφάσισε την αναδιάρθρωση του ως εξής
Πρόεδρος ο κ Γεώργιος Μαρσέλλος
Α Αντ/δρος η κ Αννα Βερούλη
Β Αντ/δρος ο κ Νικος Λαγογιάννης
Γ Αντ/δρος ο κ Ηλίας Καφφές».
Να σας θυμίσω μόνο τα εξής με δύο ερωτήσεις: Ποιός μιλούσε (φώναζε) στα Τρίκαλα, τον Ιούνιο, ως πρόεδρος της ΟΕΒΑΣ; Ο κ. Μαρσέλλος, που εικονίζεται δίπλα, ή ο Συμεωνίδης; Και ποιος υπέγραφε ως πρόεδρος στα διπλώματα, που απονεμήθηκαν στους αγώνες της Αλεξανδρούπολης στις 24 Ιουλίου, ένα εκ των οποίων βλέπετε πιο πάνω; Ο κ. Μαρσέλλος ή ο Συμεωνίδης;  Τίποτ’ άλλο...
Αλλη μία απόδειξη του ψεύδους τους είναι ένα σχόλιο, που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα «Η Καθημερινή», στις 14 Μαΐου 2016:
«Με ποια κριτήρια;
Μαθαίνουμε ότι πρόεδρος ελληνικής ομοσπονδίας, της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, με πολλές εκατοντάδες μελών, στον οποίον έχουν επιβληθεί από την Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία προσωρινός αποκλεισμός και έκπτωση από τα αξιώματά του και έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας, έτυχε της υψίστης τιμής, να μεταφέρει τη δάδα με τη Ολυμπιακή Φλόγα. Η Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) γνώριζε πως υπήρχε θέμα, διότι σχετική καταγγελία είχε γίνει από πέρυσι στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος. Οπότε γεννώνται ερωτήματα: Με ποια κριτήρια η ΕΟΕ δίδει τη Δάδα; Σε όποιον υποβάλει αίτημα; Δεν ελέγχει ποιος είναι ο καθένας; Α.Τ.Κ.».
Αυτός, λοιπόν, είχε παραιτηθεί από τον… Απρίλιο; Μα σε τέτοια περίπτωση η ΕΟΕ θα του έδινε τη Δάδα; Ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος, ήταν σαφής, όταν τότε του είχα θέσει το ζήτημα: «Την δώσαμε στον πρόεδρο των βετεράνων, ως εκπρόσωπό τους, όχι στο συγκεκριμένο πρόσωπο».
Βλέπετε, τότε ο Συμεωνίδης δεν είχε τιμωρηθεί ακόμη και πάντα υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας.  Και σε αυτό είχε στηριχθεί η ΕΟΕ. Κακώς; Κακώς, βεβαιότατα.
Το σχόλιο της «Κ» μεταφράστηκε και εστάλη στο εξωτερικό, σε διεθνείς φορείς του αθλητισμού. Και μετά εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε παράγοντα του ΠΑΣΥΔΑΣ. Ιδού τι εγράφη στο μήνυμα:
«Article 14/05/2016
NewspaperKathimerini
On which criteria?
It came to our knowledge that the president of a Hellenic Federation, the Greek Veteran Athletic Federation, with hundreds of members, who has been imposed with temporary exclusion and deposition by the European Federation and has been referred to the Disciplinary Board of the World Federation, had the highest honor of being the bearer of the Olympic Torch. The Hellenic Olympic Committee (HOC) already knew the issue, because a relevant complaint had been brought since last year to the Ethics Commission. Therefore the following queries have occurred: On which criteria the Hellenic Olympic Committee appoints the torch bearers? Can it be anyone who submits the request? HOC does not control the applicants’ profiles?».
Αυτά. Θα κλείσω με μερικές ερωτήσεις: Καλά οι άλλοι. Αλλά ο Γιώργος Μαρσέλλος, πώς ανέχεται αυτή την κατάσταση; Πώς δέχεται να υπογράφει έγγραφα, για τα οποία γνωρίζει πως είναι ψευδή; Και πώς ανέχεται να μπαίνει η υπογραφή του κάτω από έγγραφα, για τα οποία, όπως ο ίδιος μου εξομολογήθηκε, δεν είχε λάβει γνώση; Τόσο γλυκιά είναι πια η καρέκλα του προέδρου μιας φίλαθλης ομοσπονδίας βετεράνων; Και το αποκορύφωμα: Πώς υποβάλλει πρόταση να γίνει ο Συμεωνίδης… επίτιμος πρόεδρος της ΟΕΒΑΣ; Δεν γνωρίζει ότι τιμωρήθηκε για παραποίηση της ηλικίας του; Για εξαπάτηση των αντιπάλων του, δηλαδή...
Και δύο ερωτήσεις προς όσους εξακολουθούν να στηρίζουν μια αρρωστημένη κατάσταση, αλλά και προς όσους, δεν την υποστηρίζουν μεν, αλλά φοβούνται ν αντιδράσουν μη και τους... τιμωρήσει το «σύστημα Συμεωνίδη»: Πότε θα «ξυπνήσετε» και θ’ αντιδράσετε; Θεωρείτε ότι σας τιμά αυτή η κατάσταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου