Κυριακή 14 Μαΐου 2017

«Σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω»

Η υποτέλεια και ο ραγιαδισμός στα παράτυπα και ανήθικα κελεύσματα της διοίκησης της ΟΕΒΑΣ από τις διοικήσεις των σωματείων, γιγαντώνουν το «τέρας»



Οι προσκυνημένοι...
Η θλιβερή διοίκηση της ΟΕΒΑΣ προέβη σε άλλες δύο διχαστικές και άθλιες ενέργειες, αποδεικνύοντας ότι, όσα γράφει, κατά καιρούς, ο γενικός γραμματέας της, περί συναίνεσης και εύρεσης κοινού τόπου, είναι «κούφια λόγια». Με αυτό τον τρόπο, πέφτει στο κενό η, πλειστάκις εκφρασθείσα σ’ εμένα (και σήμερα) αλλά και στον παγκόσμιο πρωταθλητή, Βασίλη Μαγγανά, επιθυμία του προέδρου της ομοσπονδίας βετεράνων αθλητών στίβου, Γιώργου Μαρσέλλου, για διάλογο και ενότητα.
Αλλά για να συμβούν όλα αυτές οι αθλιότητες, η ΟΕΒΑΣ βρήκε «ευήκοα ώτα» στους ανθρώπους των διοικήσεων δύο συλλόγων. Του ΑΣΕΔΑΣ και του ΣΕΒΑΣ Κωνσταντινουπολιτών. Βρήκε ανθρώπους έτοιμους να υπακούσουν σε ό,τι τους πουν, με τρόπο «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω». Βρίσκουν και κάνουν…
Λίγες ημέρες πριν από την τέλεση των ετήσιων αγώνων του ΑΣΕΔΑΣ, «Παναθήναια», την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, έλαβα ένα προσωπικό μήνυμα από τον πρόεδρό του, Γιώργο Δεμένεγα. Με πληροφορούσε ότι δεν μπορούσα να μετάσχω, όπως και ο πρόεδρος του συλλόγου, ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Σ, Οδυσσέας Άγρος, χωρίς να μου το αιτιολογεί. Με τα πολλά, μου εξήγησε, ότι υπεύθυνος είναι «ο ιδρυτής του ΑΣΕΔΑΣ». Εννοούσε τον δαρέντα, κατά το παρελθόν, απόστρατο αξιωματικό του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού, που, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει το σκυλάκι του έκπτωτου προέδρου της ΟΕΒΑΣ, τον οποίον «γλείφει» για να κατέχει μια θέση στο Δ.Σ. και να κρατάει ένα μικρόφωνο.
Εν τέλει, την ημέρα των αγώνων ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος, σημειωτέον, ΟΥΔΕΜΙΑ θέση εξουσίας έχει στον ΑΣΕΔΑΣ, είπε ότι δεν μπορώ να μετάσχω, διότι η ΟΕΒΑΣ μ έχει τιμωρήσει με δύο χρόνια αποκλεισμό. Ουδείς από τους παρισταμένους συμβούλους του ΑΣΕΔΑΣ αντέδρασε. Βλέπετε, δεν ήθελαν να χαλάσουν την ησυχία τους... Ποιοι; Οι άνθρωποι του ΑΣΕΔΑΣ, ο οποίος ιδρύθηκε, αποσχισθείς από τον ΣΕΒΑΣ Αθηνών, του έκπτωτου, διότι δεν άντεχαν τις πρακτικές του. Και μερικά άλλα… Τώρα, ως φαίνεται, η μνήμη έχει αμβλυνθεί. Και ο ΑΣΕΔΑΣ συμπράττει στις αθλιότητες και παρατυπίες των αφεντικών του.
Συνεχίζουμε. Πράγματι, η ΟΕΒΑΣ έχει επιβάλει αυτή την ποινή. Αντικαταστατικά, όμως. Διότι, βάσει του καταστατικού της, πρέπει το σωματείο μου να με παραπέμψει στην δικαστική επιτροπή της ΟΕΒΑΣ και αυτή μετά να εισηγηθεί (αν το κρίνει) ποινή στο ΔΣ της ομοσπονδίας. Κάτι που δεν έχει συμβεί, διότι, όταν, το Καλοκαίρι του 2016, η ΟΕΒΑΣ πίεζε, σχεδόν εκλιπαρούσε, το Δ.Σ. του ΣΕΒΑΣΚ να με τιμωρήσει, αυτό αντέστη. Προς τιμήν του.
Τούτο, φυσικά, δεν εμπόδισε το δικτατορικό συμβούλιο της ΟΕΒΑΣ να με τιμωρήσει. Γιατί; Για τα δημοσιογραφικά μου κείμενα και σχόλια. Οχι επειδή με βρήκαν ντοπαρισμένο σε αγώνες, όπως, κατά πληροφορίες, έχει συμβεί με Ελληνα αθλητή σε διεθνές πρωτάθλημα και η ΟΕΒΑΣ το έχει καλύψει. Ούτε γιατί άλλαζα την… ηλικία μου από αγώνα σε αγώνα και από έτος σε έτος, όπως έκανε ο έκπτωτος και τιμωρηθείς με οκταετή στέρηση της φίλαθλης ιδιότητάς του από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ούτε διέσυρα την Ελλάδα διεθνώς. Ούτε έδειρα κάποιον συναθλητή μου ή κάποιον παράγοντα, όπως ο έκπτωτος. 
Αλλά και ο Άγρος, επειδή συνέτεινε στην αποκάλυψη της υπόθεσης του έκπτωτου και στον διετή αποκλεισμό του από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μάστερς (ΕΜΑ), τιμωρήθηκε.
Ολα αυτά τα εξηγήσαμε στον θλιβερό άνδρα. Αυτός, όμως, «των κείνων ρήμασι πειθόμενος», επέμενε και, τελικά, δεν αγωνίσθηκα. Οπως και αρκετοί άλλοι, που, με τον τρόπο αυτόν, θέλησαν να δείξουν την συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό μου, αλλά και διότι σκέφθηκαν, όπως μου είπαν, «σήμερα εσύ, αύριο κάποιος άλλος, που θα τους πάει κόντρα».
Ερωτώ, πάντως, όποιον λογικό (υπάρχουν λίγοι τέτοιοι) άνθρωπο στην διοίκηση της ΟΕΒΑΣ: Πώς μια φίλαθλη ομοσπονδία μαζικού αθλητισμού (κατά τον ΓΓΑ, Ιούλιο Συναδινό), αφαιρεί από κάποιους, μη επαγγελματίες, αθλητές, που βάζουν χρήματα από την τσέπη τους, το δικαίωμα ν αγωνίζονται; 
Ευχαριστώ θερμά ειδικά τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, αθλητή του ΑΣΕΔΑΣ και άλτη του ύψους, ο οποίος, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση, αποφάσισε ν’ απόσχει. Παρέστη μόνο ως θεατής. Ευχαριστώ, βεβαίως, για τον ίδιο λόγο, τον αθλητή του ΣΕΒΑΣ Κεφαλονιάς, Διονύση Αυγουστάτο, που «θυσίασε» ένα πανελλήνιο ρεκόρ στην σφαιροβολία των 70-74 ετών -όπως φάνηκε μετά τον αγώνα, θα το κατέρριπτε εύκολα, καθότι έρριξε 12,37μ., ενώ το ρεκόρ, που κατέχει ο ίδιος, είναι 12μ. Την συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την αποχή τους από το αγώνισμα της σφαιροβολίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒΑΣ Πειραιά, Νίκος Γεωργίου και οι αθλητές του ΣΕΒΑΣ Κωνσταντινουπολιτών, Γιάννης Βασιλόπουλος, που ίσως έχασε την ευκαιρία να πετύχει μια πολύ καλή επίδοση, Σπύρος Τουρκομανώλης, Δημήτρης Γαζής, Γρηγόρης Δέδες και Σωτήρης Λιβιτσάνος, ο οποίος πήρε μέρος μόνο στο μήκος. Ολοι τους ήταν παρόντες στο στάδιο. Αλλά και ο σφαιροβόλος του ΣΕΒΑΣΚ, Χρήστος Κορκονικήτας, πληροφορηθείς την απόφαση του ΑΣΕΔΑΣ, αποφάσισε ν’ απόσχει και δεν πήγε στη Φιλοθέη. Ολους τους τούς ευχαριστώ θερμά από καρδιάς, διότι θυσίασαν έναν αγώνα.
Φυσικά, φυσικότατα, απαθής θεατής των διαδραματισθέντων, ήταν ο έφορος αγωνιστικού του ΣΕΒΑΣΚ, που δεν είχε την ευθιξία να ερωτήσει, έστω για τους τύπους, τους αθλητές του συλλόγου, γιατί, ενώ ήταν παρόντες με αθλητική περιβολή, αποφάσισαν να μη αγωνισθούν. Πολύ δε, περισσότερο, δεν επεδίωξε να υπερασπισθεί τον αθλητή του σωματείου του, ο οποίος αποκλείσθηκε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ από την διοργάνωση. Και γνωρίζει πολύ καλά ο εν λόγω, ότι ο ΣΕΒΑΣΚ δεν μ έχει τιμωρήσει. Αλλά, από συκοφάντες και οσφυοκάμπτες «ναιναίκους», τι να περιμένει κάποιος… 
Βεβαίως, η, υπό τον Τάσο Τασούλα (τότε), κωμική... δικαστική επιτροπή της ΟΕΒΑΣ, δεν ασχολήθηκε με τις αναφορές, που είχαν υποβληθεί για τις αλλαγές ηλικίας του πρώην προέδρου τής Ομοσπονδίας και του τότε (και νυν) ταμία της, Βασίλη Ανδρεάδη... Γιατί, άλλωστε; Εκαναν κάποια ενέργεια που αντίκειται στο φίλαθλο πνεύμα; Προς Θεού. Τους αντιπάλους τους (Ελληνες και ξένους) στον στίβο, εξαπάτησαν.  
Η άλλη αθλιότητα προηγήθηκε χρονικά. Στις 2 Απριλίου αγωνίσθηκα σε ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογός μου, ο ΣΕΒΑΣΚ. Με κάλεσαν από το Δ.Σ. του σωματείου μου, πήρα μέρος κανονικά και πρώτευσα στην σφαιροβολία των 60-64 ετών, με 9,60μ. «Μόλις» 34 ημέρες αργότερα δημοσιεύθηκαν τ’ αποτελέσματά της, όχι από τον ΣΕΒΑΣΚ, αλλά από την… ΟΕΒΑΣ. Και, ώ του θαύματος, σε αυτά δεν υπήρχα! Οπως είπε κάποιος, που γνώριζε ότι είχα μετάσχει, είμαι ο «αόρατος άνθρωπος», ο «παρών απών». Ο δε πρόεδρος της ΟΕΒΑΣ, χαρακτήρισε σ’ εμένα, την διαγραφή μου από τ’ αποτελέσματα, «απαράδεκτη». Και πρόσθεσε, ότι τ’ αποτελέσματα είναι ιστορία και η ιστορία δεν διαγράφεται.
Δυστυχώς, και σε αυτή την περίπτωση, η διοίκηση του ΣΕΒΑΣΚ αποφάσισε, σε άλλη μία επίδειξη υποτέλειας, να μη αντιδράσει. Προς δόξαν του… αθλητικού πνεύματος, που πρεσβεύει το Δ.Σ. της ΟΕΒΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου