Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Μπογδανισμός και πολλακισμός

Πιο γελοίος και φασίστας, καταλήγεις με… ζουρλομανδύα. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι υπέρ της άποψης, «όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τ’ άλλα» («Η Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Όργουελ).
Σε συζήτηση, σ’ εκπομπή του ΑΝΤ 1, σχετικά με το θέμα, που προκλήθηκε με την φωτογράφιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, όπου έκανε ποδήλατο, όταν ο δημοσιογράφος, Γιάννης Στρατάκης παρατήρησε πως για τον Γιάννη Βαρουφάκη διατάχθηκε έλεγχος «επειδή πήγε στην Αίγινα, στην περιφέρειά του, στο σπίτι του», ο βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε επί λέξει (πέραν των προσωπικών προσβολών και των ύβρεων κατά του συνομιλητή του) με το εξής εκπληκτικό, «λογικό», όσο και… δημοκρατικό, επιχείρημα:
«Θέλετε να μου πείτε, πρώτον ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός του 4ου ή 5ου κοινοβουλευτικού κόμματος έχουν θεσμικά την ίδια βαρύτητα; Το οποίο είναι άνω ποταμών. Το δεύτερο είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει από το Μαξίμου στην Πάρνηθα διότι εσείς δεν μπορείτε να τον δείτε να κάνει ποδήλατο γιατί, για κάποιο λόγο, τρελαίνεστε».
«Ανω ποταμών» είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν 24.733 άνθρωποι που ψήφισαν τον Μπογδάνο και τώρα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής.
Ναι, κ. Μπογδάνε, παντογνώστα, με βάση όσα ισχύουν για τις μετακινήσεις των πολιτών, ο πρωθυπουργός ΔΕΝ μπορεί να πάει στην Πάρνηθα για ποδήλατο. Ας κάνει γύρω από το Μαξίμου ή στην γειτονιά του. Το έντυπο είναι σαφές: «Β6 Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση». Τα ίδια, βεβαίως, ισχύουν και όλους του πολιτικούς.
Αν βρισκόμασταν στην Δανία ή σε κάποια άλλη ανάλογη χώρα, τούτο θα ήταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Για τον κάθε Μπογδάνο, όμως, δεν είναι.
Και μη ξανακούσουμε μόνο για Πολλάκη και πολλακισμό. Διότι, πλέον, υπάρχει και ο… μπογδανισμός.

5 σχόλια:

  1. Yesenin Gorky: Όταν βλέπω κάτι τέτοια τυπακια να μπαίνουν το μόνο που προσμένω είναι να μπω και εγώ για να τον ξεβρακωνω κάθε μέρα δημόσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dimitrios Liamis:
    Το όνομα Μπογδάνος προέρχεται από το σλαβικό αρσενικό όνομα Bogdan (Богдан, Бог=Θεός και дан=δεδομένο) που εμφανίζεται στην Βουλγαρία, στην Ρωσία, στην Ουκρανία, την Σερβία, την Βόρεια Μακεδονία, την Σλοβενία, την Κροατία, την Ρουμανία, την Μολδαβία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία. Πιθανόν έτσι να εξηγείται το μένος του εναντίον οτιδήποτε σοσιαλιστικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Christos Sidiras:
    Να ξεκολλάμε από το να ονομάζουμε "φασίστα" όποιον κάνει περίεργες δηλώσεις, ακόμα και όταν είναι υπέρ της καταστολής. Δεν είναι καραμέλα η λέξη να την κολλάμε όπου μας αρέσει. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάνει εντελώς τη σημασία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον χαρακτηρισα φασιστα μονο για τις δηλωσεις αυτες. Εχει δωσει πολλές αφορμες για να χαρακτηριζεται ετσι. Αλλο η καταστολή και άλλο μια δηλωση που στην ουσια λέει "ο πρωθυπουργός (ο όποιος) μπορεί να κανει ό,τι θέλει, επειδή είναι πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι είναι τίποτα". Σκέψου λιγο εις βαθος την δηλωση.

      Διαγραφή