Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Προς προβληματισμό

Κυρίως αθλητικό είναι το μπλογκ αυτό, αλλά τ' ονομάσαμε, «Αθλητισμός και... άλλα», ώστε να γράφουμε (εμείς και άλλοι) και πολιτικά και οικονομικά σχόλια ή αναλύσεις, ακόμη και διηγήματα και άλλα καλλιτεχνικά θέματα.
Στις 21 Ιουνίου 2013 γράψαμε το εξής σχόλιο:
Με αυτά που κάνει, απορεί και ο ίδιος ο Γρηγόρης Ψαριανός...

«Το να συντάσσεσαι, Γρηγόρη μου, με τον Σαμαρά, τον Αδωνι, τον Βορίδη και, σε κάποια θέματα, με την Χρυσή Αυγή, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Πού ήσουν νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος....
Οσο για τον Βασίλη Οικονόμου, αυτός είναι περίπτωση, που χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης. Εφυγε από το ΠΑΣΟΚ, διότι διαφωνούσε με τα Μνημόνια και πήγε στην ΔΗ. ΜΑΡ. για να... ψηφίσει το τελευταίο μνημόνιο.
Ο Νίκος Μπίστης δε, πρέπει ν' αναρωτηθεί μήπως εκείνος είναι που βολοδέρνει από την αριστερά στο ΠΑΣΟΚ και τανάπαλιν. Προφανώς, τώρα είναι η ώρα για να πάει ξανά στο πρώην σοσιαλιστικό κίνημα. Τι κρίμα για τον κάποτε τόσα πολλά υποσχόμενο πολιτικό και πρώην ικανό βολεϊμπολίστα».

Από τότε πέρασαν μήνες, κάποια πράγματα άλλαξαν, κάποια έγιναν (π.χ. ο Μπίστης πήγε στον ΠΑΣΟΚ), αλλά κάποια έμειναν αμετάβλητα. Ας πούμε, ο Ψαριανός έχει γνώμη επί παντός επιστητού, την εκφράζει με ύφος που παραπέμπει σε θέσφατο και τώρα ετοιμάζεται να διαλύσει ό,τι απόμεινε από την ΔΗΜΑΡ, την οποία υπονόμευσε με τον τρόπο του και τις πράξεις του. Ο Οικονόμου συνεχίζει ν' αναλαμβάνει πρωτοβουλίες χωρίς να καταλαβαίνουμε, τι θέλει (πέραν της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη), ο δε Μπίστης προσπαθεί να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα και να εξηγήσει τ' ανεξήγητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου