Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μακριά από τον «βούρκο» του ελληνικού «τραγουδιού»


Αξίζει ν' ακούσετε τον Υάκινθο Μάινα (δεξιά), όπως και αρκετούς άλλους, που αγωνίζονται, σε μια δύσκολη εποχή, να επιπλεύσουν μακριά από τον «βούρκο», στον οποίο εταιρείες -και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, με ποια συμφέροντα- μετέτρεψαν το σπουδαίο ελληνικό τραγούδι. Κουράγιο χρειάζονται και στήριξη. Αλλά την τελευταία, δύσκολα την βρίσκουν. Γι' αυτό, μερικές φορές, χάνουν το κουράγιο τους...
Οποιος θέλει, πάντως, μπορεί να τον ακούσει στο jumping fish, ή γράφοντας απ' ευθείας στο google, Υάκινθος Μάινας. Εδώ, στην μεγάλη φωτογραφία, με τον Μάνο Μοναστηριώτη, στο πρώτο πρόγραμμα (από τα τέσσερα, συνολικά) που παρουσίασαν το 2014 στην γνωστή (και συμπαθέστατη, «ζεστή,» ως χώρος) μουσική σκηνή, «Τσάι στην  Σαχάρα», με γνωστά τραγούδια κορυφαίων συνθετών και τραγουδοποιών  (π.χ. Μάνος Χατζηδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Παπάζογλου, Σωκράτης Μάλαμας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης κ.α.) και δικές τους δημιουργίες. Στην ομάδα προστέθηκε από τον Οκτώβριο ο Κώστας Μπάρκας, που παίζει κρουστά.
Μάινας, Μοναστηριώτης και ο Κώστας Μπάρκας.
Ας δούμε, πώς αυτοσυστήνεται ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ ΜΑΪΝΑΣ:
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, τα πολλά τραγούδια κληρονομιά!!!

ΕΠΙΡΡΟΕΣ: Εντεχνο, ροκ, λαϊκό, ρεμπέτικο, κλασική μουσική κλπ. κλπ. κλπ.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ: Εντεχνο / ροκ και έντεχνο / λαϊκό.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
«Ονομάζομαι Υάκινθος Μάινας. Παίζω κλασική κιθάρα και τραγουδώ. Τόσο απλά. Από μικρό παιδί μου άρεσε να μιλάω με χρώματα κι έτσι κάθε λέξη είχε και το χρώμα της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στο μυαλό μου να υπάρχει μια παλέτα λογικής, αλλά σε αυτά που έλεγα, κα-νέ-να νόημα!!! Κι έτσι πέρασαν τα χρόνια χωρίς πολλές κουβέντες. Και τότε έμαθα τις νότες και κατάφερα να βάλω τις λέξεις σε μια σειρά. Από τότε γράφω τραγούδια. Ωραία, άσχημα, αυτά είναι και τα αγαπώ και τα... μισώ με όλη μου την ψυχή. Χάρηκα πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου