Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Το Κύπελλο Κόσμου στην Κεφαλονιά!


Στην Κεφαλονιά βρίσκεται, πλέον, το Κύπελλο Κόσμου των διαχρονικών αθλητριών (βετεράνων) της άρσης βαρών. Η Νίνα Μαγκομέντοβα - Γαλιατσάτου, σύζυγος του παλαιού πρωταθλητή Ελλάδος, Νίκου, σήκωσε την ελληνική σημαία στην Ναχτσιβάν του Αζερμπαϊτζάν, κατακτώντας την 1η θέση στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο Διαχρονικών Αρσιβαριστών.
Η Νίνα σημείωσε την καλύτερη επίδοση, βάσει της διεθνούς βαθμολογίας, από όλες τις αθλήτριες, που αγωνίσθηκαν στις διάφορες κατηγορίες βάρους και ηλικίας. Επί πλέον, κατέρριψε και τα τρία παγκόσμια ρεκόρ της κατηγορίας ηλικίας 45-49 ετών και βάρους 58κ. Με σωματικό βάρος 55,05 κιλά, ανύψωσε 66κ. στο αρασέ, 82κ. στο επολέ ζετέ κι έφθασε τα 148 στο σύνολο.
Ο Νίκος Γαλιατσάτος κατέλαβε την 2η θέση στην ηλικιακή κατηγορία των 55-59 ετών και στην σωματική των 85 κιλών με σύνολο 170κ. (75 αρασέ - 95 επολέ ζετέ). Επίδοση που υπολείπεται από αυτήν, την οποία είχε πετύχει τον Νοέμβριο του 2013 στην Πενάνγκ της Μαλαισίας, όπου με 182 κιλά (75-107) είχε πρωτεύσει στην κατηγορία του στους αγώνες του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η ελληνική άρση βαρών αναμένεται να σημειώσει σύντομα και νέες επιτυχίες, δεδομένου ότι, στην Κοπεγχάγη (Δανία), από τις 29 Αυγούστου μέχρι της 7ης Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο οποίο, εκτός των δύο, θα πάρουν μέρος και οι Νατάσα Ακτύπη, Μάγδα Ροϊλίδου, Αλέξανδρος Μουσκαφίδης και Λευτέρης Τζουγκαράκης. Ολοι τους έχουν ελπίδες για την επίτευξη σημαντικών διακρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου