Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Υγεία και ευτυχία σε όλους και ευόδωση των προσπαθειών μας


Υγεία και ευτυχία σε όλους τους ανθρώπους. Λευκούς, μαύρους, κίτρινους, κόκκινους, μιγάδες. Ελληνες και ξένους. Απαντες.
Και ειρήνη στον κόσμο. Σε όλον. Και στην Ευρώπη. Αλλά και στην Ασία και στην Αφρική, που τις ξεχνάμε, ωσάν ο κόσμος όλος να είναι μόνο η Ευρώπη.
Είθε το νέο έτος να είναι καλύτερο για όλους μας. Οχι στα λόγια. Και ό,τι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟ επιθυμούμε, να το επιτύχουμε.
Ο νέος χρόνος στον ελληνικό αθλητισμό και στον πολιτισμό ας κομίσει ακόμη περισσότερες επιτυχίες και ουσιαστική αναβάθμιση. Και λιγότερα προβλήματα.
Σε κάθε άνθρωπο των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών και του αθλητισμού, το νέο έτος να φέρει ευόδωση των προσπαθειών του. Και η Πολιτεία να συνειδητοποιήσει πράγματι πως οφείλει να σταθεί ως αρωγός σε αυτούς. Διότι πρέπει να ενστερνισθεί στην πράξη, και όχι στα λόγια (π.χ. «δεσμεύομαι να προσπαθήσω να επιλύσω τα προβλήματά σας», κάτι που σημαίνει «δεν θα κάνω το παραμικρό»), το λεχθέν, «Η τέχνη και ο αθλητισμός (σημείωση δική μου: ο αγνός αθλητισμός, που δεν συνεπάγεται, κατ' ανάγκη, μετάλλια και θριάμβους), δείχνουν το πολιτιστικό επίπεδο ενός λαού».
Καλή χρονιά και φώτιση σε όλους μας. Και λιγότερη βία. Και στον αθλητισμό και, γενικότερα, στην κοινωνία μας. Διότι η κατάσταση έχει, πλέον, εκτραχυνθεί. Δυστυχώς.
Και, βεβαίως, να το επαναλάβω, με Υγεία... Ειδικά, και εφέτος, η συγκεκριμένη ευχή προσλαμβάνει άλλη βαρύτητα συγκρινόμενη με παλαιότερα έτη.

*Στην φωτογραφία, «Τα Κάλαντα», έργο του ζωγράφου, Νικηφόρου Λύτρα (1832-1904).

1 σχόλιο: