Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα ψήφισες…



Μια μέρα, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος, περπατώντας στο δρόμο, τραυματίστηκε από ένα αυτοκίνητο και πέθανε. Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (πιθανόν κατά λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Αγιο Πέτρο.
«Καλώς ήρθατε στον παράδεισο», είπε ο Αγιος Πέτρος, πριν να μπει μέσα η ψυχή. Και συνέχισε:
«Εχουμε ένα πρόβλημα. Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματός σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέραμε τι να κάνουμε με σας. Ετσι σκεφτήκαμε το εξής: Θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο και μετά θα σας αφήσουμε να επιλέξετε, πού θα περάσετε την αιωνιότητα».
Ο πολιτικός οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα, ο οποίος τον κατέβασε, στην κόλαση. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άντρας βρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός υπέροχου γηπέδου γκολφ.
Λίγο πιο πέρα είδε μια λέσχη και μπροστά της πρώην συναδέλφους τού κόμματος και φίλους του επιχειρηματίες, που είχαν, ήδη, πεθάνει, ντυμένους κομψά και πολύ ευχαριστημένους. Ετρεξαν να τον χαιρετήσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται τα καλά χρόνια, όταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού. Επαιξαν χαρούμενοι γκολφ, στη συνέχεια δείπνησαν στον σύλλογο, διασκεδάζοντας και τρώγοντας χαβιάρι και άλλα υπέροχα εδέσματα και πίνοντας τα καλύτερα κρασιά, και πέρασαν το βράδυ συντροφιά με όμορφες νεαρές.
Ο προσφάτως αποβιώσας πολιτικός συναντήθηκε ακόμη και με τον Διάβολο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι συμπαθητικός και διασκεδαστικός. Είπαν ανέκδοτα και χόρεψαν.
Ηταν όλα τόσο καλά που δεν κατάλαβε, το ότι πέρασε η ώρα κι έπρεπε να πάει στον Παράδεισο. Ολοι τον ξεπροβόδησαν... Ανέβηκε ξανά έως την πύλη του Παραδείσου, όπου τον περίμενε ο Αγιος Πέτρος:
«Τώρα είναι η ώρα να ζήσετε λίγο και στον παράδεισο», του είπε.
Ο πολιτικός πέρασε τις επόμενες ώρες πετώντας από το ένα σύννεφο στο άλλο, χαϊδεύοντας μια άρπα και τραγουδώντας.
Οι 24 ώρες πέρασαν και ήλθε ο Αγιος Πέτρος.
«Περάσατε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο, έφθασε η ώρα να επιλέξετε», είπε.
Το σκέφτηκε για μια στιγμή ο πολιτικός και μετά απάντησε:
-Ο παράδεισος είναι πολύ όμορφος, αλλά νομίζω ότι θα ένιωθα καλύτερα στην κόλαση. 
Ο Αγιος Πέτρος τον συνόδευσε στον ανελκυστήρα και κατέβηκε στην κόλαση. Οταν άνοιξε την πόρτα, βρέθηκε στη μέση μιας ερήμου, που καλυπτόταν με κάθε λογής σκουπίδια. Είδε τους φίλους του ρακένδυτους κι αξιολύπητους, να σκάβουν μέσα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε.
Ο Μέγας Διάβολος, με τον οποίον, την προηγούμενη μέρα, είχαν κάνει καλή παρέα, τον υποδέχτηκε και τον χάιδεψε φιλικά στον ώμο.
-Δεν καταλαβαίνω -είπε ο πολιτικός- χθες ήμουν εδώ και υπήρχαν όμορφες γυναίκες, γήπεδο γκολφ, έφαγα από όλα τα καλά, διασκέδασα πολύ και τόσα άλλα. Τώρα, το μόνο που έχετε είναι ένα ξερό μέρος, γεμάτο σκουπίδια και οι φίλοι μου φαίνονται κακομοίρηδες, πεινασμένοι και αξιοθρήνητοι... 
Χαμογέλασε ο Μέγας Διάβολος και είπε:
«Χθες ήταν η προεκλογική εκστρατεία! ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ!»…

*Επάνω πίνακας: Λεπτομέρεια από την «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Αγγέλου (Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι, 1475-1564).
*Κάτω: «Η Κόλαση» του Σάντρο Μποτιτσέλι (Αλεσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι, 1445-1510).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου