Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Θα τους... ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια ακόμη ο Βασίλης ΜαγγανάςΟυκ ολίγοι βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες (από 35 ετών και άνω) αγωνίσθηκαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα στίβου ανά την Ελλάδα. Αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, πρόσφεραν βαθμούς στους συλλόγους τους. Εμείς, όμως, θα σταθούμε ιδιαίτερα σε μια ξεχωριστή και σπανιότατη περίπτωση. Σε αυτήν του Βασίλη Μαγγανά.
Εχουμε αναφερθεί ξανά σε αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον φαινόμενο και παράδειγμα προς μίμηση. Μα πώς μπορεί να γράψουμε ή να πούμε κάτι διαφορετικό, όταν μιλάμε για έναν αθλητή, που στις 7 Μαΐου συμπλήρωσε 61 χρόνια ζωής και έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες από το… 1969;
Στις 9 Μαΐου, λοιπόν, ο Μαγγανάς εμφανίσθηκε στον στάδιο του Αγίου Κοσμά για ν’ αγωνισθεί στην σφυροβολία με τα χρώματα του ΑΟ Π. Φαλήρου, πλέον. Ανέτοιμος ών, για βολές με το όργανο των 7,26κ. (στην κατηγορία ηλικίας του ρίχνουν με 5άκιλη σφύρα), τού πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοσθεί. Και στην τρίτη του προσπάθεια εξαπέλυσε το όργανο στα 45,50μ., ξεπερνώντας το υψηλό όριο βαθμολόγησης και, ταυτόχρονα, αυτό για την συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών. Αναδείχθηκε δε, 2ος στον όμιλο Πειραιά - Δυτικής Αττικής - Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.
Ο,τι να πούμε και να γράψουμε, συνεπώς, γι’ αυτόν τον αθλητή, τον, από το 1994, κορυφαίο στον κόσμο στην εκάστοτε κατηγορία ηλικίας του, είναι λίγο. Μόνο θα προσθέσουμε τα λόγια ενός κριτή, που μετρούσε στον τελευταίο αγώνα του:
«Ο Μπίλαρος θα μας… ταλαιπωρεί ως τα 80 του».
Καλά να είναι και να έχει την θέληση να τους… ταλαιπωρεί ως και τα... 100 του και βάλε…
Δύο άλλοι ρίπτες, ηλικίας 40 ετών και πάνω, σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις στην σφαιροβολία. Ο 43χρονος, Γιώργος Ιατρόπουλος (ΑΣ Αθηνόδωρος) -ο οποίος, δυστυχώς, δεν μετέχει στους αγώνες των βετεράνων- αναδείχθηκε 4ος στον όμιλο Πελοποννήσου / Δυτικής Στερεάς με 14,36μ., ενώ ο 40χρονος, Γιάννης Βασιλόπουλος (Ναξιακός) κατετάγη 2ος στις Κυκλάδες με 14,17μ. Πρόσφατα, πάντως, είχε ρίξει 15,20μ.
Ο 45χρονος δευτεραθλητής κόσμου βετεράνων στην σφαιροβολία, Ιμπραήμ Φαναρτζής (Κάλυμνος 2000) προσπαθεί να επανέλθει στα υψηλά του επίπεδα μετά τον περισινό σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη αχιλλείου τένοντα), αλλά ακόμη απέχει. Νίκησε στον όμιλο της Δωδεκανήσου με 13,47μ.
Ο παλαιός πρωταθλητής της σφυροβολίας, Γιάννης Μυλωνάς (Αμεινίας Παλληνεύς) στα 44 του χρόνια έρριξε 47,60μ. και αναδείχθηκε 2ος στον όμιλο Αθήνας / Ανατολικής Αττικής.
Στα 5.000μ. η 42χρονη, Βασιλική Καραγεωργάκη (ΣΑΠΚ Νεάπολης) νίκησε στον όμιλο Θεσσαλονίκης / Πιερίας / Ημαθίας με 18'14''75.
Αρκετοί άλλοι δε, βοήθησαν τα σωματεία τους, προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς. 
Οταν πληροφορηθούμε και άλλες αξιοπρόσεκτες επιδόσεις βετεράνων, που ξεπερνούν το όριο συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ελλάδος, θα τις προσθέσουμε στο θέμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου