Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο Αδάμ και η Εύα ήταν Ελληνες!

Εντυπωσιακό εύρημα διεθνούς πολυετούς ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας χιλιάδων έγκριτων ερευνητών 

Επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι, αναμφιβόλως, ο Αδάμ και η Εύα ήταν Ελληνες!*

Eνας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Αγγλος και ένας Ελληνας στον Παράδεισο σχολιάζουν έναν πίνακα, που απεικονίζει τον Αδάμ και την Εύα.
Ο Γερμανός λέει:
«Κοιτάξτε την τελειότητα στα σώματα: εκείνη ψηλή και ευκίνητη, εκείνος με τέτοιο αθλητικό κορμί και καλογυμνασμένους μύες… πρέπει να είναι Γερμανοί».
Αντιδρά αμέσως ο Γάλλος:
«Δεν το πιστεύω, είναι ξεκάθαρος ο ερωτισμός που εκλύεται και από τις δυο φιγούρες. Εκείνη, τόσο θηλυκή. Αυτός, τόσο ανδροπρεπής. Γνωρίζουν ότι σύντομα θα έλθει ο πειρασμός. Πρέπει να είναι Γάλλοι».
Κουνώντας αρνητικά το κεφάλι ο Αγγλος σχολιάζει:

«Παρατηρείστε την ηρεμία στα πρόσωπά τους, την λεπτότητα στη στάση τους, τη νηφαλιότητα της κίνησης. Μόνο Αγγλοι μπορεί να είναι».
Επειτα από μερικές στιγμές συγκέντρωσης, ο Ελληνας φωνάζει:

«Μα τι λέτε, μωρέ. Κοιτάξτε καλά. Ο Αδάμ ξεβράκωτος και οι δύο ξυπόλητοι, κοιμούνται κάτω από ένα δένδρο, έχουν μόνο ένα μήλο για να φάνε, δεν διαμαρτύρονται κι, επιπλέον, οι βλάκες πιστεύουν ότι είναι στον Παράδεισο. Είναι σίγουρα Eλληνες!»...

* «Αδάμ και Εύα». Εργο τού 1597, τού διάσημου Φλαμανδού (Βέλγου) ζωγράφου, Ρούμπενς (Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς το πλήρες όνομά του, 28/6/1577-30/5/1640).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου