Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Υβρις, Ατη, Νέμεσις, Τίσις...

Διετής αποκλεισμός του Συμεών Συμεωνίδη από κάθε αγώνα, πρόταση για διαγραφή της ΟΕΒΑΣ από τις διεθνείς ενώσεις των διαχρονικών αθλητών στίβου!
Η ανακοίνωση της τιμωρίας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου Μάστερς (βετεράνων) με τις υπογραφές του προεδρείου της ΕΜΑ. Ετσι, για να μη την αμφισβητήσουν ξανά κάποιοι...

Του Ν. Α. Κωνσταντόπουλου

Διέπραξε Υβριν. Οι Θεοί τού έπεμψαν την Ατη. Και επήλθαν η Νέμεσις και η Τίσις. Εστω αργά. Εστω αφού πρόλαβε -μαζί με τους εξίσου, αν όχι περισσότερο, αλαζονικούς συνεργάτες του- να συκοφαντήσει, να ψευσθεί κατ εξακολούθηση επί σειρά ετών, να προσπαθήσει να τρομοκρατήσει ή να εξευτελίσει, να καταπιέσει, ν’ απειλήσει όσους αγωνίσθηκαν για την αποκάλυψη της αλήθειας. Κι εξακολουθούν όλοι αυτοί, αμετανόητοι όντες, να επιδιώκουν να μας τρομοκρατήσουν, με απειλές για τιμωρίες και αποκλεισμούς...
Υβρις ήταν η αλαζονεία, η υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων. Η πεποίθηση ότι γίνεσαι Θεός. Τότε οι Θεοί έστελναν στον υβριστή την Ατη. Αυτή τον οδηγούσε στην διασάλευση των φρενών, στην παραφροσύνη, στην διάπραξη νέων μεγαλύτερων ύβρεων και, ως εκ τούτου, στον όλεθρο. Ηταν η σειρά της Νεμέσεως, της δίκαιης θεϊκής εκδίκησης. Και αυτή επέφερε την Τίσιν. Την τιμωρία.
Η αλαζονεία του, η δήθεν παντοδυναμία του, τον οδήγησαν στην τιμωρία και τον διεθνή και εσωτερικό εξευτελισμό. Πίστεψε ότι είναι Θεός. Ατρωτος. Αγνόησε νόμους. Γραπτούς, της Πολιτείας. Και άγραφους. Ηθικούς. Αγνόησε, όμως, προκλητικότατα και αποφάσεις εκείνων, που όφειλε να γνωρίζει πως δεν ανέχονται τέτοια συμπεριφορά. Και τιμωρήθηκε.
Δεν ήταν, όμως, μόνον ο εαυτός του, που οδήγησε τον Συμεών Συμεωνίδη στην τιμωρία, στον διετή αποκλεισμό από κάθε εθνικό και διεθνή αγώνα. Ηταν και οι φίλοι του. Αυτοί, που αποδείχθηκαν «εχθροί» του. Αυτοί που τον συμβούλευαν να μη συμμορφωθεί με τις αποφάσεις, τις οποίες ο ίδιος δήλωνε πως είχε αποδεχθεί. Οι «φίλοι» του, που, με τις κολακείες τους, τροφοδοτούσαν το, ήδη, υπερτροφικό «εγώ» του και την, ούτως ή άλλως, υπέρμετρη ματαιοδοξία του. 
Οχι. Η ύβρις δεν ήταν το θέμα της ηλικίας του. Τούτο αποτέλεσε απλώς την αφορμή. Υβρις ήταν η όλη συμπεριφορά του ίδιου και του εσμού της ηγετικής ομάδας της διοίκησης της ΟΕΒΑΣ. 
Ας δούμε, όμως, τι ακριβώς αποφάσισε η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μάστερς (Βετεράνων) του Στίβου (ΕΜΑ):
«Λοζάνη, 10 Ιουλίου 2016
Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΜΑ
Υπόθεση: Αποκλεισμός του κ. Συμεών Συμεωνίδη, μέλους και προέδρου της ΟΕΒΑΣ.
Για την χρησιμοποίηση δύο διαφορετικών ημερομηνιών γέννησης στις δηλώσεις συμμετοχής σ’ εθνικούς και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα. Ο κ. Συμεωνίδης μετείχε σε αγώνες σε νεαρότερες κατηγορίες ηλικίας.
Κατά την  διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΜΑ, που έγινε στην Βασιλεία, στις 6 Δεκεμβρίου 2015, ελήφθη η εξής απόφαση [σημείωση μπλογκ: ναι είναι αυτή η απόφαση, που η διοίκηση της ΟΕΒΑΣ, πρωτοστατούντων των Μιχάλη Κουτσουδάκη, Γιώργου Κωνσταντόπουλου -με τον οποίον ΟΥΔΕΜΙΑ συγγένεια έχω- αλλά και του προέδρου της γενικής συνέλευσης (Γ.Σ.) του Ιανουαρίου, του... αλάνθαστου και παντογνώστη ληξίαρχου, Λάμπρου Λώλου, όταν παρουσιάσθηκε στην συνέλευση, την χαρακτήρισε ψευδή, άκυρη, ανύπαρκτη…]:
Φρανσίσκο Γκόγια: Η Ξέφρενη Τρέλα.
Ο κ. Συμεωνίδης και η ΟΕΒΑΣ είναι υπεύθυνοι ν’ αλλάξουν όλες τις ημερομηνίες, που έχουν γραφεί σε οποιοδήποτε κατάλογο αποτελεσμάτων σ’ εθνικά πρωταθλήματα, όπως και σε πρωταθλήματα της WMA (Διεθνής Ενωση Μάστερς) και της EMA τα τελευταία 12 χρόνια.
Αντίγραφο των διορθώσεων πρέπει να σταλούν στον στατιστικό της WMA, Σάντι Πάσκιν και της ΕΜΑ, Ιβαρ Σέντερλιντ.
Αντίγραφο του νέου διαβατηρίου πρέπει να σταλεί στην διοίκηση της ΕΜΑ έως τον Ιανουάριο του 2016. Ο κ. Συμεωνίδης πρέπει να στείλει γράμμα έκφρασης μετάνοιας στα μέλη της διοίκησης της ΕΜΑ. Ζητήθηκε από τον κ. Συμεωνίδη να στείλει γράμμα μετάνοιας στους ελληνικούς συλλόγους και στην Βαλκανική Ενωση Βετεράνων Στίβου. Η ΕΜΑ τού προσφέρει μια σελίδα στην ιστοσελίδα της για να δημοσιεύσει την έκφραση μετάνοιας.
Επιπλέον συμφωνήθηκε ο κ. Συμεωνίδης να παραιτηθεί μέσα στο 2016 από τα εθνικά και διεθνή αξιώματά του και να δώσει στη νέα γενιά την δυνατότητα να εργασθεί για την ανάπτυξη του βετερανισμού.
Εως τώρα ο κ. Συμεωνίδης, το μόνο που έκανε είναι η αλλαγή της ημερομηνίας γέννησης στο διαβατήριο και ουδεμία  άλλη από τις απαιτήσεις της απόφασης της ΕΜΑ εκπλήρωσε.
Η διοίκηση της ΕΜΑ αποφάσισε ομοφώνως σε αυτή την υπόθεση ν’ αποκλείσει τον κ. Συμεωνίδη από κάθε εθνικό και διεθνή αγώνα και από όλες τις διοικητικές θέσεις του στον αθλητισμό στίβου.
Του προσφέρθηκε ακρόαση στην Ανκόνα, την Δευτέρα 28 Μαρτίου, ώρα 14.00, στα γραφεία της ΕΜΑ, κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Διερμηνέας πρέπει να κληθεί από τον αποκλεισθέντα.
Μετά την ακρόαση στην Ανκόνα, ο κ. Συμεωνίδης αποδέχθηκε την απόφαση και έγραψε μια δήλωση.
Ο κ. Συμεωνίδης δεν εκπλήρωσε έως τώρα τις υποσχέσεις και το έργο που είχε αναλάβει. Εξακολουθεί να μετέχει σε εθνικούς αγώνες μάστερς και δεν έχει αποσυρθεί από κανένα εθνικό ή διεθνές αξίωμά του (σημείωση μπλογκ: Η Βαλκανική Ενωση τον έχει αποπέμψει από την θέση του προέδρου ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως και τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, από την θέση του γενικού γραμματέα της).
Ο μη σεβασμός του καταστατικού της ΕΜΑ και της απόφασης της διοίκησης της ΕΜΑ, δεν είναι αποδεκτός από την Ευρωπαϊκή Ενωση Βετεράνων αθλητών Στίβου και τα μέλη της.
Το ευ αγωνίζεσθαι και ο καθαρός αθλητισμός είναι ο στόχος των Ευρωπαίων Μάστερς σε όλα τα είδη των αθλητικών δραστηριοτήτων μας.
Σε αυτή την υπόθεση, το Δ.Σ. της ΕΜΑ αποκλείει τον κ. Συμεωνίδη από κάθε είδους εθνικό και διεθνή αγώνα και πρωτάθλημα. 
Το συμβούλιο της ΕΜΑ θα στείλει αυτή την επιστολή στην ΕΑ (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου), στην WMA και στην IAAF (Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου) και θα προτείνει την αποπομπή της ΟΕΒΑΣ από την WΜΑ.
Η Νέμεσις.
 Υπό την ηγεσία του Συμεών Συμεωνίδη -που δεν σέβεται τα καταστατικά της WΜΑ και της EMA- η ΟΕΒΑΣ δεν μπορεί πλέον ν’ αποτελεί συνεργάτη των Ενώσεών μας. 
Για το μέλλον, οι Ελληνες Μάστερς Αθλητές πρέπει να ενοποιηθούν με τον ΣΕΓΑΣ, ο οποίος οφείλει να έχει τον έλεγχο της διοίκησης του αθλητισμού βετεράνων στίβου. 
Η απόφαση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου. 
Η διοίκηση της ΕΜΑ: Πρόεδρος: Κουρτ Κάσκε. Αντιπρόεδρος: Γέζι Κράουζε. Ταμίας: Ζαν Τομάς. Γραμματέας: Μαρία Πιρές ντε Καρβάλιο».
Αυτή, λοιπόν, η ανυπόληπτη διεθνώς ΟΕΒΑΣ, δύο ημέρες μετά την λήψη της ντροπιαστικής, για την ηγεσία του ελληνικού βετερανισμού, απόφασης, στις 12 Ιουλίου, σε άλλη μία προσπάθεια επίδειξης, ανύπαρκτης, δύναμης, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούσε τον… αποκλεισμό από εθνικούς και διεθνείς αγώνες του Οδυσσέα Αγρου και του υπογράφοντος. Χοχοχο, που κάνει και ο (μη βιαστείτε, όχι ο Αϊ Βασίλης), ο Γιάννης Χουλίδης, ο πολύ καλός εκ Καβάλας διαχρονικός αθλητής. Εκτός κι αν ήταν η κήρυξη του νέου... Ανένδοτου Αγώνα -όποιος δεν γνωρίζει την σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, ας αναζητήσει να πληροφορηθεί, τι συνέβη στις 15 Ιουλίου 1965.
Τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής; Θεωρώ ότι πρέπει να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση όλων των συλλόγων βετεράνων αθλητών, με στόχο την ίδρυση νέας Ενωσης (όχι Ομοσπονδίας), η οποία θα συνεργάζεται στενά με τον ΣΕΓΑΣ. Πρωτίστως, όμως, επιβάλλεται, οι διοικήσεις των σωματείων να πεισθούν πως κάτι πρέπει ν' αλλάξει.
Από την πλευρά μας, όσοι αγωνιζόμαστε για την επαναφορά και την εμπέδωση της νομιμότητας και της αξιοκρατίας στον ελληνικό βετερανισμό, οφείλουμε, με τις πράξεις μας, ν’ αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε να γίνουμε… χαλίφηδες στην θέση των χαλίφηδων. Ότι από τις τάξεις μας δεν θα ξεπηδήσουν νέοι Συμεωνίδηδες, Κουτσουδάκηδες κ.λπ., με την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά τους.
Πρέπει, όμως, επιτέλους, και οι ελληνικές αρχές ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ΓΓΑ οφείλει να επανεξετάσει τη νομιμότητα της ΟΕΒΑΣ, αλλά και να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της και, κυρίως, το πώς οι διοικήσεις της «ομοσπονδίας» διαχειρίσθηκαν τα πολλές χιλιάδες ευρώ, που μπήκαν στα ταμεία της. Είτε από την ΓΓΑ είτε από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης είτε από άλλους οργανισμούς (π.χ. τον ΟΠΑΠ και την ΕΥΔΑΠ). Ενας διαχειριστικός έλεγχος είναι αναγκαίος. Και τάχιστα. Για ευνόητους λόγους...
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), δια της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) -η οποία, βεβαίως, είναι αυτόνομη- έχει, πλέον, στα χέρια της μια απόφαση, που μπορεί να την οδηγήσει στην λήψη της δικής της. Δεν θα υποδείξουμε φυσικά, εμείς, ποιά πρέπει να είναι αυτή. Αποτελείται από έγκριτους νομικούς, οι οποίοι, βασιζόμενοι σε όλα τα στοιχεία, θ’ αποφασίσουν.
Αλλά και ο ΣΕΓΑΣ πρέπει να τολμήσει ν’ αναλάβει όσες ευθύνες του αναλογούν. Οχι για το παρελθόν. Αλλά για το μέλλον. Να γίνει ο άμεσος συνεργάτης των εκατοντάδων Ελλήνων διαχρονικών αθλητών στίβου, πολλοί εκ των οποίων εξακολουθούν ν’ αγωνίζονται στις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ, όπως ο κορυφαίος των κορυφαίων Ελλήνων διαχρονικών αθλητών, ο 62χρονος, Βασίλης Μαγγανάς, ο οποίος έχει ταχθεί, εδώ και καιρό, στο πλευρό όσων παλεύουμε για την ανανέωση στον χώρο.
Τίθενται, όμως, εδώ μερικά ερωτήματα, προς πολλούς, που με πράξεις και (ή) παραλείψεις τους, στήριζαν τόσα χρόνια μια αρρωστημένη, σάπια κατάσταση;
Τι λένε τώρα προβεβλημένοι διεθνώς άνθρωποι του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο Γιώργος Μαρσέλλος και η Αννα Βερούλη, που μετέχουν στην διοίκηση της ΟΕΒΑΣ, και όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά, αντιθέτως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (θυμηθείτε, όσοι παρευρισκόσασταν στην Γ.Σ. του Ιανουαρίου, την θεατρική παράσταση που έπαιξε η Βερούλη, στον ρόλο της θιγμένης από δημοσίευμά μου, στο οποίο δεν την ανέφερα), στήριξαν αυτή την αμαρτωλή διοίκηση;
Η ώρα της Δικαιοσύνης. Για όλους...
Τι λέει τώρα ο γενικός γραμματέας της ΟΕΒΑΣ, Μιχάλης Κουτσουδάκης, ο οποίος έγραφε στο φέις μπουκ, ότι δεν μπορούν οι ξένοι να μας επιβάλλουν αποφάσεις τους και ότι ο Συμεωνίδης υπέβαλε μεν παραίτηση, αλλά το Δ.Σ. δεν την έκανε αποδεκτή;
Τι λένε τώρα στον ΣΕΒΑΣ Τρικάλων, που επέτρεψαν στον Συμεωνίδη να μετάσχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα;
Τι λέει τώρα ο πρόεδρος του ΣΕΒΑΣ Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Μπαρμπαγιάννης, που υποστήριζε τη συμμετοχή του Συμεωνίδη στους αγώνες, με το… ατράνταχτο επιχείρημα, πως ο προσωρινός αποκλεισμός του από την ΕΜΑ, έως ότου ληφθεί οριστική απόφαση (κάτι που ο ίδιος ο τιμωρηθείς πρόεδρος είχε αποδεχθεί με την γνωστή επιστολή του προς την ΕΜΑ), δεν μπορεί να ισχύσει επειδή δεν είχε τελεσιδικήσει η υπόθεση;
Τι λέει τώρα ο πρόεδρος της θλιβερής Δικαστικής Επιτροπής (Δ.Ε.) της ακόμη θλιβερότερης ΟΕΒΑΣ, Τάσος Τασούλας, ο οποίος υποστήριζε το ίδιο… ακλόνητο επιχείρημα με τον Κουτσουδάκη, περί μη αποδοχής της παραίτησης;
Τι λένε τώρα, οι έγκριτοι (αν και για έναν έχω αμφιβολίες, δεδομένου τού πώς μετρούσε τις βολές στην σφαιροβολία το 2013, στην Λάρισα) κριτές, Νίκος Λαγογιάννης, Τάσος Τασούλας και Μιχάλης Κουτσουδάκης, που επί χρόνια ανέχονταν (αν δεν επέβαλλαν) την καταστρατήγηση των διεθνών κανονισμών από την διοίκηση της ΟΕΒΑΣ;
Τι λένε τώρα όλα τα μέλη της 5μελούς Δ.Ε., που άβουλα πειθήνια όργανα μιας εξευτελισμένης διοίκησης, «της κείνου ρήμασι (του Συμεωνίδη) πειθόμενα» (σωστότερα: της κείνων ρήμασι, διότι θεωρώ πως, πολύ περισσότερο από τον Συμεωνίδη, την τιμωρία μας επεδίωξαν ο Κουτσουδάκης, η Μελάνα Συμεωνίδου και πιθανόν κάποια άλλα μέλη του τραγελαφικού συμβουλίου της ΟΕΒΑΣ, που αποτελείται από δεξιούς, ΠΑΣΟΚους, υποκριτές δήθεν Χριστιανούς, αριστερούς επαναστάτες οι οποίοι στο φ.μπ. ανεβάζουν φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα και του επαναστατικού «Rote Armee», από ανθρώπους γλείφτες του τύπου «Οπου Φυσάει ο Ανεμος», δηλαδή ΟΦΑ, από άλλους τάχα μου ανεπίληπτους, οι οποίοι έχουν στον κόσμο του αθλητισμού παρατσούκλι, που παραπέμπει στα… λαμόγια κ.α.) αποφάσισαν τον διετή αποκλεισμό μου και του Αγρου; Και γιατί; Για την δημοσιογραφική μου έρευνα και τα κείμενά μου. Και διότι ο Αγρος, μετά τις πρώτες δημοσιεύσεις, συνέβαλε τα μάλα στην αποκάλυψη του σκανδάλου της ηλικίας, μη μπορώντας, όπως εξήγησε, η συνείδησή του ν’ αποδεχθεί ανήθικες πράξεις. Συνεργαστήκαμε προς τούτο στενά, μαζί και με αρκετούς άλλους ανθρώπους, ενώ, εκμεταλλευόμενος τις διεθνείς σχέσεις του, ενημέρωσε σχετικά την ΕΜΑ και την WMA και πίεσε την ΕΜΑ όταν διαπίστωσε πως, κάποια στιγμή, το θέμα είχε μείνει στάσιμο. 
Τι λένε, τέλος (αν και πολλά άλλα ερωτήματα μπορούν να τεθούν, σε πολλούς), όλα τα μέλη όλων των σωματείων, που έκλειναν τα μάτια σε οτιδήποτε, δεχόμενα κάποια… αντίδωρα για την στάση τους; Θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανωμαλία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου