Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Η διοίκηση της ΕΟΑΒ και ο... Πινόκιο

Ψέμα στο ψέμα και συνεχώς μεγαλώνει η... μύτη και η αναξιοπιστία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών...

«Κατήφορος» είναι ο τίτλος μιας δημοφιλούς ταινίας του 1961 (σκηνή από αυτήν) με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κούρκουλο, την Ζωή Λάσκαρη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Σε αυτήν περιγράφεται η ηθική πτώση μιας παρέας νεαρών της εποχής.
«Κατήφορος» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ, πλέον (όχι μυθοπλασίας), με θέμα την ηθική κατρακύλα της σημερινής διοίκησης της ομοσπονδίας άρσης βαρών (ΕΟΑΒ), που πρόεδρο έχει έναν σύγχρονο… Νίκο Ξανθόπουλο, τον τρις «χρυσό» Ολυμπιονίκη, τον κορυφαίο, βάσει αποτελεσμάτων -αφού έχει κι ένα χάλκινο- αθλητή των Ολυμπιακών αγώνων στο άθλημα, Πύρρο Δήμα. Μια κατρακύλα, που την έχει φθάσει στο σημείο, σχεδόν να επιχαίρει επειδή, σ’ έλεγχο ντόπινγκ, ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία στα ούρα αθλητή της προεθνικής ομάδας.
Ψέμα στο ψέμα, η… μύτη τους μεγαλώνει συνεχώς όπως του… Πινόκιο.

Μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών.

Ας δούμε μερικά από τα ψέματα, με αντίστροφη χρονολογική σειρά:

*Το πιο πρόσφατο είναι ο ισχυρισμός ότι η ΕΟΑΒ καλύπτει τουλάχιστον το 80% των δαπανών των συλλόγων για τα πανελλήνια πρωταθλήματα («Η ΕΟΑΒ τα τελευταία χρόνια  εξασφαλίζει χορηγίες για τη διαμονή, διατροφή και μετακίνηση και καλύπτουμε τουλάχιστον το 80% των εξόδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της 18ης Φεβρουαρίου).

Και έρχεται ο Ανταγόρας Κω, μέσω του αντιπροέδρου του, κατόχου παγκόσμιου και ευρωπαϊκού μεταλλίων και 7ου σε Ολυμπιακούς αγώνες, Χρήστου Σπύρου και παρουσιάζει με στοιχεία, ότι κάποιο… μηδενικό προστέθηκε στον υπολογισμό της ΕΟΑΒ: Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2019, στα Ιωάννινα, ο σύλλογος δαπάνησε 4.227 ευρώ, χωρίς καν να υπολογίζονται τα έξοδα του ίδιου, που τότε ήταν προπονητής. Και έλαβε από την ΕΟΑΒ, 330. Μόλις 7,71%. Ούτε 8%...

*Αλλο παράδειγμα παραπλάνησης ενσυνειδήτως (άρα ψέμα), είναι η υπόθεση της καταγγελίας προς τον υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, εκ μέρους του Μίλωνα, ενός από τους πλέον ιστορικούς κι επιτυχημένους, διαχρονικά, συλλόγους στο άθλημα -το σωματείο του Πύρρου Δήμα, σημειωτέον- που για λόγους, οι οποίοι δεν είναι του παρόντος, ανέστειλε την λειτουργία του τμήματος. Και όταν η διοίκησή του αποφάσισε να το επαναδραστηριοποιήσει, αντιμετώπισε πόλεμο εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΟΑΒ. Κατόπιν αυτού, απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Ο σύλλογος, με την υπ’ αριθμόν 2533/23.9.2020 αίτησή του στην ΕΟΑΒ, έχει καταθέσει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να εγκριθούν – εκδοθούν τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των αθλητών του. Δυστυχώς, παρότι έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, τα δελτία δεν έχουν εκδοθεί. Να τονίσουμε ότι η αδιαφορία, σκοπιμότητα αλλά και ασέβεια προς τον σύλλογό μας καταλογίζονται στο πρόσωπο του προέδρου της ομοσπονδίας κ. Πύρρου Δήμα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Δήμας έχει στηριχθεί από τα πρώτα του βήματα από τον σύλλογό μας και σαν αθλητής μας κατέκτησε τις Ολυμπιακές και παγκόσμιες επιτυχίες. Ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος 4726/2020 άρθρο 3 παρ. 1 για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και ο σύλλογος να συμπληρώσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή του τμήματος άρσης βαρών στα μητρώα της ΓΓΑ».
Πιστεύοντας ότι έπιασε «λαβράκι», η διοίκηση της ΕΟΑΒ απάντησε: «Αν έκανε τον κόπο η διοίκηση του Μίλωνα και έμπαινε στο μητρώο σωματείων θα έβλεπε ότι ο σύλλογος είναι μεταξύ των 65 συλλόγων της άρσης βαρών απ’ όλη την Ελλάδα που έχουν κάνει ολοκληρωμένη αίτηση για το μητρώο αθλητικών σωματείων».


Οντως, ο Μίλων ήταν ένα από αυτά τα 65 σωματεία. Ομως το τμήμα της άρσης βαρών δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να εγγραφεί στο μητρώο. Αλλο υποβάλλω αίτηση και άλλο αυτή εγκρίνεται. Το αποδεικνύει και η φωτογραφία, που δημοσιεύουμε.
Αλλά αν δεχθούμε ότι το Δ.Σ. της ΕΟΑΒ δεν ψεύδεται, τότε τα μέλη του αποδεικνύονται ξανά ανίκανοι να διοικούν, καθότι δεν είναι εις θέση να διαβάζουν τις ανακοινώσεις του υφυπουργείου και της ΓΓΑ.
Η υπόθεση είχε και συνέχεια. Η ΕΟΑΒ έδωσε στην δημοσιότητα τα δελτία των αθλητών του Μίλωνα, που εκδόθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020. «Παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου ενημερώθηκαν τηλεφωνικά να παραλάβουν τα δελτία, δεν ήρθαν ποτέ», αναφέρει η ΕΟΑΒ στις 19 Φεβρουαρίου. Οπότε, ως φαίνεται, ο Μίλων είναι έκθετος. Αμ δε…
Μας λέει σχετικά πρόεδρος του Μίλωνα, Μιχάλης Σακελλαρίδης, που γνωρίζει τις διαδικασίες:
«Κανένας δεν μάς πήρε τηλέφωνο από την ΕΟΑΒ. Πληροφορήθηκα  ότι τα δελτία είχαν υπογραφεί, αλλά με εντολή άνωθεν δεν μας τα έστελναν. Σε όλες τις ομοσπονδίες, ο τρόπος έκδοσης των δελτίων, εδώ και χρόνια, είναι η αποστολή των απαραίτητων εγγράφων ταχυδρομικώς και, στη συνέχεια η αποστολή των δελτίων, πάλι ταχυδρομικώς, στον σύλλογο, που τα παραλαμβάνει, υπογράφει το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής και το επιστραφεί με fax ή e-mail στην ομοσπονδία. Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι αυτές οι δουλειές γίνονται πλέον τηλεφωνικά; Αλλά κι αν γίνονται, ας αποκαλύψουν με ποιον άνθρωπο του Μίλωνα μίλησαν στο τηλέφωνο».

ίχε προηγηθεί, λίγες ημέρες νωρίτερα, η δήλωση του Πύρρου, μετά την συνέντευξη που έδωσε ο νεαρός πρωταθλητής, Γεράσιμος Γαλιατσάτος, για τα διαδραματισθέντα στους Ολυμπιακούς νέων του 2018, στην Αργεντινή, αλλά και κατά την επιστροφή της αποστολής. Ο τότε 17ετής αθλητής, στην διάρκεια του ταξιδιού, έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης δια πράξεων (ο Αργεντίνος δράστης συνελήφθη και δικάστηκε, κατόπιν και της μαρτυρίας συνοδού της ισπανικής ομάδας) και πρόσφατα, σε συνέντευξη, αναφέρθηκε στο περιστατικό, τονίζοντας ότι η ΕΟΑΒ στο ταξίδι της επιστροφής άφησε ασυνόδευτους, εκ μέρους της, τους δύο αθλητές, για την ακρίβεια, εκείνον και την Μαρία Καρδαρά.
Στην διοργάνωση ο Γαλιατσάτος (φωτογραφία) πρωταγωνίστησε και σε επεισόδιο στον αγώνα του. Θεωρώντας ότι κακώς ακυρώθηκε προσπάθειά του, δεν κατέβαινε από το πλατό και φώναζε να υποβληθεί ένσταση. Τελικά, με παρέμβαση του Πύρρου, που τον αγκάλιασε και τον… έσυρε, απομακρύνθηκε.

Για τα ζητήματα αυτά ο Πύρρος δήλωσε στην ιστοσελίδα sports3.gr:
«Την ευθύνη για την οργάνωση του ταξιδιού σε διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες νέων, έχει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όχι η Ομοσπονδία. Η ΕΟΕ αποφασίζει πότε θ' αναχωρήσουν ο αθλητής, ο προπονητής, ο παράγοντας, ο γιατρός. Ο αθλητής ταξίδεψε μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, που συνόδευε ο αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας, Γιάννης Καρράς. Αναφορικά με ό,τι έγινε στους αγώνες, ο αθλητής χειροδίκησε στον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων κι εμείς προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να προστατεύσουμε το παιδί, τόσο στην ώρα του συμβάντος, όσο και στην ακρόαση στη ΔΟΕ κι αυτό είναι το “ευχαριστώ”».
Πού είναι το ψέμα; Ο κ. Καρράς με διαβεβαίωσε ότι η ΔΟΕ δεν κάλεσε σε ακρόαση τον αθλητή. Επιπροσθέτως, κύκλοι της ΕΟΕ μου επεσήμαναν ότι, κακώς οι αθλητές της άρσης βαρών επέστρεψαν από την Αργεντινή χωρίς συνοδό της ομοσπονδίας τους…

*Εκπληκτικό… αυτογκόλ είχε πετύχει προηγουμένως το Δ.Σ. της  ΕΟΑΒ, που ανακοίνωσε ότι, σ’ έλεγχο ντόπινγκ, βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα αθλητή, όταν άλλες ομοσπονδίες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για ν’ αποκρύπτουν τέτοιες υποθέσεις. Θα επικροτούσαμε την ειλικρίνειά του, αν δεν είχε χρησιμοποιήσει την πληροφορία, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ. Και το έπραξε για να πλήξει, όπως πιστεύει, κάποιο σωματείο, που πρόσκειται στην αντιπολιτευόμενη την διοίκηση, Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση της Αρσης Βαρών, επειδή σε αυτό ανήκει ο αθλητής. Οπότε, κατά την λογική της, θα τρωθεί και η ομάδα.
Η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας περιέχει ψεύδη και μικρό μέρος της αλήθειας. Οπως, άλλωστε, συνηθίζει εδώ και καιρό. Και το βασικό: διαστρέφει το έγγραφο του ΙΤΑ (Ιnternational Τesting Αgency – Διεθνές Ελεγκτικό Πρακτορείο) και του γερμανικού εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ, τα οποία δεν κάνουν αναφορά σε πρώτο δείγμα θετικό. Αναφέρουν ότι ανιχνεύθηκε σε μικρή συγκέντρωση η απαγορευμένη ουσία κλενμπουτερόλ και καλούν τον αθλητή να δώσει εξηγήσεις.

Επισημαίνουν δε, ότι τη συγκεκριμένη στιγμή, η επιστολή δεν σημαίνει ότι κινείται πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του αθλητή ούτε ότι βεβαιώνεται παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ [at the outset, we would like to clarify that at this stage, the present letter is not meant to instigate disciplinary proceeding against you nor to assert an anti-doping rule violation (“adrv”) against you -στο κείμενο του ΙΤΑ με μαύρα γράμματα και με υπογράμμιση]. Εχει τεράστια διαφορά αυτό από το «θετικό το 1ο δείγμα αθλητή», που ανακοίνωσε η ΕΟΑΒ.
Γιατί, όμως, το ΙΤΑ ζήτησε εξηγήσεις; Διότι η ουσία αυτή χρησιμοποιείται ως κτηνιατρικό φάρμακο και για πάχυνση βοοειδών και, με δεδομένη την μικρή συγκέντρωση που ανιχνεύθηκε, ενδεχομένως ο αθλητής να την έλαβε μέσω της διατροφής του.
Προσέξτε: Δεν λέω ότι δεν υπάρχει θετικό πρώτο δείγμα. Ενδεχομένως, ν’ αποδειχθεί πως ο αθλητής έκανε εν γνώσει του χρήση. Αλλά έως εκείνη τη στιγμή, το «θετικό το 1ο δείγμα αθλητή», δεν ισχύει.
Θέτω δε, δύο ερωτήσεις, αναμένοντας απαντήσεις από την ΕΟΑΒ -τις οποίες, φυσικά, δεν θα λάβω:
1η: Υποστηρίζει η ΕΟΑΒ πως ο αθλητής δεν είναι μέλος της προεθνικής ομάδας. Πώς, λοιπόν, βρέθηκε στον κατάλογο τoύ WADA; Δουλειά δεν έχουν στον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ και στέλνουν εντολές για έλεγχο σε τυχαίους αθλητές;
2η: Οταν ανιχνεύθηκε θετικό το πρώτο δείγμα ούρων του Γιώργου Μαρκούλα, 4ου στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, η ΕΟΑΒ έσπευσε ν’ ανακοινώσει (12/2/2020) τ’ όνομά του. Δεν έπραξε, όμως, το ίδιο στην πρόσφατη περίπτωση. Δεν προστάτευσε τότε τέτοιας αξίας αθλητή και το κάνει τώρα, για κάποιον, που, κατά την ίδια, δεν ήταν καν μέλος της προεθνικής ομάδας; Μήπως το απέφυγε προσφυώς, φοβούμενη μηνύσεις και αγωγές εκ μέρους του και απλώς προσπάθησε να διασύρει τον σύλλογό του και τον προπονητή του;

*Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είχε αρχίσει με την εμφάνιση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Διάσωση της Αρσης Βαρών. Μετά την συνέντευξη Τύπου, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Μίλωνα, η ΕΟΑΒ προσπάθησε ν’ απαντήσει. Με τι; Με ψέματα. Αλλά «για την ταμπακέρα, τίποτα».
Το ψέμα: «Το πόσο ετερόκλητη είναι η συμμαχία τους καταδεικνύεται από το τραγελαφικό γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσαν τον επικεφαλής της συμμαχίας και μισή ώρα αργότερα ο ίδιος μπροστά σε όλους, δεν το αποδέχτηκε. Αν δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, πως θα βρουν λύσεις για το άθλημα;» (ΕΟΑΒ).
Η αλήθεια (από το δελτίο Τύπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας):
«Τον σχεδιασμό της Ομάδας για την ανάπτυξη εξέθεσε περιληπτικά ο Γιάννης Γέροντας, ο οποίος διευκρίνισε ότι, ναι μεν απεδέχθη να ηγηθεί της προσπάθειας, αλλά δεν πρόκειται ν’ αναλάβει την προεδρία σε περίπτωση που η Ομάδα επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές. Και τούτο, διότι κατοικεί στα Χανιά και πιστεύει ότι ο πρόεδρος πρέπει να βρίσκεται μονίμως στην Αθήνα.».
Θα επαναλάβω ό,τι έγραψα τότε: Ή είναι παθολογικά ψεύτες ή δεν γνωρίζουν ανάγνωση ή είναι ηλίθιοι και αδυνατούν να κατανοήσουν, τι διαβάζουν: «Απεδέχθη να ηγηθεί της προσπάθειας», αναφέρει το δελτίο για τον Γέροντα. «Δεν το αποδέχτηκε», γράφουν αυτοί. Ψεύτες, αναλφάβητοι ή ηλίθιοι, λοιπόν; Διαλέγετε και παίρνετε. Εκτός αν θεωρούν ηλίθιους όλους εμάς. Ισως. Ο,τι κι αν συμβαίνει, πάντως, αποδεικνύονται ανίκανοι να διοικήσουν. Και επικίνδυνοι.
Αντί απαντήσεων δε, σε όσα τους καταλογίσθηκαν, περιορίσθηκαν σε προσβολές των Ολυμπιονικών, γράφοντας, ΨΕΥΔΩΣ, ότι ήταν εξαφανισμένοι οι περισσότεροι δέκα και πλέον χρόνια:
«Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν σπουδαίοι αθλητές στο παρελθόν, τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι  από την οικογένεια της άρσης βαρών, ειδικά μετά τα θλιβερά γεγονότα του 2008 παρότι η άρση βαρών τους χρειαζόταν.» (ΕΟΑΒ, 26 Ιουνίου 2020).

Ηθοποιοί - μίμοι με μάσκες Ολυμπιονικών της άρσης βαρών...

Προφανώς, οι κύριοι και οι κυρίες της διοίκησης στις 26 Ιουνίου, δεν γνωρίζουν τον Βαλέριο Λεωνίδη, τον Λεωνίδα Σαμπάνη, τον Παύλο Σαλτσίδη, τον Βίκτωρα Μήτρου, τον Χρήστο Σπύρου, τον Γιάννη Γέροντα (ε, αυτόν είναι δύσκολο να τον ξέρουν, διότι, όταν αγωνιζόταν και αργότερα προπονούσε και μετά διαιτήτευε, κάποιοι δεν ασχολούνταν με τον αθλητισμό και άλλοι γύριζαν από ομοσπονδία σε ομοσπονδία). Διότι, αν τους ήξεραν, θα γνώριζαν ότι οι περισσότεροι ήταν προπονητές.
Το αξιοθαύμαστο δε, είναι ότι «δεν γνωρίζει η δεξιά τους τί ποιεί η αριστερά τους». Διότι στην ίδια ανακοίνωση γράφουν και το εξής αντιφατικό προς το παραπάνω:
«Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς, διετέλεσαν μέλη της διοίκησης για το διάστημα στο οποίο ασκούν κριτική ή συνεργάστηκαν προπονητικά με την Ομοσπονδία με μηδαμινή προσφορά».
Πέραν του ότι ψεύδονται ξανά, διότι μόνο ο Σαμπάνης, για μικρό χρονικό διάστημα, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ., δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο. Τα γραπτά τους «μιλάνε» μόνα τους…
Λίγες ημέρες μετά, πάντως, η μνήμη τους… αποκαθίσταται πλήρως:
«Να υπενθυμίσουμε καταρχάς ότι όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι διακονούν το κάτι νέο, από το 2008 και μετά είχαν είτε έμμισθη σχέση, είτε συνεργασία με την Ομοσπονδία έχοντας ψηφίσει θετικά όλες τις αποφάσεις, άρα έχουν ευθύνη για όσα κατηγορούν και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύουν κάτι νέο» (5 Ιουλίου 2020).
Τι ισχύει, λοιπόν; Ηταν εξαφανισμένοι ή 
«είχαν είτε έμμισθη σχέση είτε συνεργασία με την ΕΟΑΒ»; Και τα δύο, πάντως, είναι αδύνατον.
Και τι συμβαίνει με τους συντάκτες των ανακοινώσεων; Εχουν άνοια και ξεχνούν από ημέρα σε ημέρα, τι γράφουν ή ψεύδονται ασταμάτητα;
Καλά, ένας άνθρωπος με μυαλό δεν υπάρχει στο Δ.Σ. για να τους φρενάρει στον ηθικό κατήφορο, που έχουν πάρει; Κάποιος. Ενας σύμβουλος. Ενας δημοσιογράφος, έστω. Πολύ κρίμα για κάποιους ανθρώπους, που ειλικρινά εκτιμώ. Για μια θέση, βρε;

*Το μέγιστο ψέμα τους, όμως, ήταν εκείνο με την συνέντευξη που μου έδωσαν για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (30 Μαΐου 2020), εκ μέρους της Ομάδας, οι Λεωνίδης και Σπύρου. Η διοίκηση της ΕΟΑΒ δεν ντράπηκε να γράψει σε μια αισχρή ανακοίνωσή, ότι δήθεν μιλούσαν ο Βαλέριος και ο Σπύρου, με την σύμφωνη γνώμη των άλλων παιδιών, ενώ στην πραγματικότητα έγραφα τις απόψεις μου χρησιμοποιώντας τ' όνομα των Ολυμπιονικών. Προφανώς εν αγνοία τους! Καθότι πρόκειται για ανθρώπους χωρίς προσωπικότητα και τους κάνω ό,τι θέλω.


Και ήλθαν λίγες ημέρες αργότερα τα παιδιά της Ομάδας, με την παρουσία τους στην συνέντευξη Τύπου, στον Μίλωνα, και διέσυραν την ανήθικη (αφού ψεύδεται ξεδιάντροπα), αλλά και αφελέστατη (διότι δεν μελέτησαν την συνέχεια) διοίκηση της ΕΟΑΒ. Εκτός κι αν εκείνοι, που παραβρέθηκαν στον Μίλωνα και μίλησαν, ήταν ηθοποιοί - μίμοι με μάσκες, που απεικόνιζαν τα πρόσωπα των παιδιών, αλλά και του Χρήστου Ιακώβου.
Ακόμη και τώρα, Πύρρε Δήμα, Θεανώ Ζαγκλιβέρη, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Χαρίκλεια Κυριακίδου, Κώστα Καζακλή, Δημήτρη Βαλασιάδη (απευθύνομαι σ’ εσάς, που τολμήσατε να με αμφισβητήσετε, μολονότι κάποιοι με γνωρίζετε και σχεδόν 40 χρόνια και οι άλλοι τουλάχιστον 20), θα περίμενα μια συγγνώμη.
Αλλά, βέβαια, όταν την ομοσπονδία διευθύνουν, εκτός του Πύρρου, ένας γυρολόγος των ομοσπονδιών, ένας εξωδιοικητικός… ανατολίτης, μαζί και ο εκλογολόγος, που προτείνει στο Δ.Σ. τρόπους για χειραγώγηση των ψήφων των συλλόγων, μέσω των αγώνων, τι να περιμένει κάποιος...
Κι όμως, οι σύμβουλοι Τύπου της ΕΟΑΒ, δεν έπρεπε να τους είχαν συμβουλέψει και να τους αποτρέψουν από το ολέθριο σφάλμα τους; Διότι όσα συνέβησαν στις 30 και 31 Μαΐου με την συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, επιτάχυναν τις εξελίξεις και εξαγρίωσαν πολλούς. Εκτός του ότι, τελικά, εκείνη η συνέντευξη διαβάστηκε πολύ περισσότερο από ό,τι αν δεν είχε συμβεί το παραμικρό.

Αφήνοντας στην άκρη τα ψεύδη, οφείλω να επισημάνω και τα όσα προσβλητικά εγράφησαν για τα μέλη της Ομάδας:

Η ηθική πτώση της διοίκησης της ΕΟΑΒ.
-«Ετερόκλητη συμμαχία ανθρώπων», όταν οι επτά από τους οκτώ ήταν μέλη της αποκληθείσης «ομάδας όνειρο (dream team)» του ελληνικού αθλητισμού. Και συναθλητές του Πύρρου. Ο δε όγδοος (ο Γέροντας) ήταν προπονητής στον σύλλογο του προέδρου της ΕΟΑΒ, τον Μίλωνα.

-«Οι γνωστοί - άγνωστοι», ως εάν να επρόκειτο για τους αποκαλούμενους «μπαχαλάκηδες», που «τα σπάνε» σε κάθε διαδήλωση, κυρίως στην Αθήνα.
-«Κουκουλοφόροι της Κατοχής», «δωσίλογοι της Κατοχής», «άνθρωποι της νύχτας», «παράνομοι». Ε, τ’ αφήνω ασχολίαστα... Τι να πεις, άλλωστε;
Σταματώ -μολονότι υπάρχουν κι άλλα πολλά και καθημερινά το Δ.Σ. της ΕΟΑΒ μας παρέχει πλούσια ύλη προς σχολιασμό- διότι έχω γράψει σύγγραμμα. Ηδη είναι υπερβολικά σε ποσότητα όλα αυτά.

3 σχόλια:

  1. Kostas Petrakis:
    Αυτή είναι πένα και όχι κινέζικες απομιμήσεις ευτελούς αξίας. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gerasimos Melas:
    Δεν υπάρχει πιο αναλυτική ενημέρωση πραγματικά ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικόλαος Γαλιατσάτος
    Έγραψες έναν περιληπτικό επικήδειο, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες ωραιοποίησης. Αφήνοντας το τελευταίο σου αντίο στα πεπραγμένα τους. Στους αποχωρούντες παρ' ολίγον ενταφιαστές της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών στην χώρα μας.

    Nikos Konstantopoulos: Ποια ωραιοποίηση, Νίκο;

    Νικόλαος Γαλιατσάτος: Η δημοσιογραφική σου πένα δεν αφήνει τον λογισμό σου να εκφραστεί ελεύθερα. Δε βαριέσαι, έτσι κι αλλιώς χοντρόπετσοι είναι.
    Ότι και να καταγράψουμε, αυτοί το βιολί τους.

    Nikos Konstantopoulos: Πόσο πιο ελεύθερα να εκφραστώ; Τόσα τους γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή