Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο αγράμματος ληστής, ο πτυχιούχος διευθυντής και η εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας

Μου έστειλαν την ιστορία (μαζί και τα σχόλια) με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Την θεώρησα ενδιαφέρουσα και αποφάσισα να την αντιγράψω στο μπλογκ. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να την διαβάσετε.


«Kατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στην πόλη Γκουανγκτσού (γνωστή ως Καντόνα) της Κίνας, ο ληστής φώναξε στους πελάτες:
-Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας, όμως, ανήκει σε σας.
Ολοι ξάπλωσαν ήσυχα.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT".
Ελληνιστί: "ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ".
Οταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδελφός, με πτυχίο "μάστερ" στα Οικονομικά, λέει στον μεγάλο, που ήταν απόφοιτος δημοτικού:
-Ελα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε.
Ο μεγάλος αδελφός απαντάει:
-Είσαι βλάκας! Είναι πολλά και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις, που θ' ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που εκλάπη!
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "EXPERIENCE" (ΕΜΠΕΙΡΙΑ) και είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.
Στην τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στον διευθυντή να καλέσει  την αστυνομία. Ο πτυχιούχος διευθυντής, όμως, του λέει:
-Μη τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς, και συν τα 70, που έχουμε, ήδη, καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!
Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται: "SWIM WITH THE TIDE". Ελληνιστί σε παράφραση: "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ".
Ο ταμίας, λοιπόν, συμπεραίνει:
-Μακάρι, δηλαδή, να 'χουμε μια ληστεία κάθε μήνα!
-Τούτο λέγεται: "ΚΙLLING BOREDOM" (κατά λέξη: σκοτώντας την ανία), του εξηγεί ο διευθυντής.
Σε πολύ ελεύθερη παράφραση, αυτό σημαίνει: "Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ".
Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπησαν 100 εκατομμύρια. Οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος, λοιπόν, ο ένας ληστής λέει:
-Ρισκάραμε τη ζωή μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο διευθυντής, με το πάτημα ενός κουμπιού, "καθάρισε" 80 εκατομμύρια! Φαίνεται, τελικά, ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι διευθυντής τράπεζας παρά ληστής!
Αυτό λέγεται: "KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!". (Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!).
Ο διευθυντής ήταν, φυσικά, πολύ χαρούμενος, διότι με τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του. Αυτό λέγεται: "SEIZING THE OPPORTUNITY and DARING TO TAKE RISKS! (ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ!).
Συγγνώμη αν είστε πτυχιούχος Οικονομολόγος...
Κατά τ' άλλα, ανησυχείτε! Στις Βρυξέλλες, ακόμη μας επαινούν, ώστε να προλάβουν να μας φορτώσουν και όλα τα δικά τους λάθη εν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας "αδειάσουν"... που σημαίνει: "EXPLOIT every OPPORTUNITY". Ελληνιστί: "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε  ΕYΚΑΙΡΙA!"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου