Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κρίμα... Εζυγίσθησαν και ευρέθησαν λιποβαρείς


Υποφέρει στα χέρια της Μαρίας Πρεβολαράκη μια αντίπαλός της.
  Γράφει ο Θεόδωρος Συνοδινός, πρώην πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.). 

Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι γνωστό σε όλους, πως αποτελεί το παρόν και την ελπίδα της ελληνικής πάλης. Το έμφυτο ταλέντο της προέρχεται από το παλαιστικό «DNA» της οικογένειας. Ο πατέρας της, ο Θόδωρος Πρεβολαράκης, ήταν μέλος της εθνικής μας ομάδος και επί χρόνια διεθνής διαιτητής κατηγορίας Ε (εξεπσιονέλ, η ανώτατη κατηγορία). Είχε την τιμή να διαιτητεύσει σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Η Μαρία, κεφάλαιο μέγιστο για την ελληνική πάλη, δικαιούται την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας και, βέβαια, της Ομοσπονδίας, που πρέπει να τη διαφυλάττει σαν κόρη οφθαλμού από κάθε κακοτοπιά.
Πρόσφατα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ουζμπεκιστάν,  κατά την άποψή μας, συνέβη ακριβώς το αντίθετο, όπως αναφέρεται και στα δημοσιεύματα της  έγκριτης εφημερίδας, «Καθημερινή».
Μεταξύ άλλων, στις 10/9, σε δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνου τονίζεται:
«Σημαία μας είναι η Μαρία. Δυστυχώς, προέρχεται από τραυματισμό και έχει χάσει πολλές προπονήσεις, όμως είναι μεγάλη αθλήτρια...».
Δηλώσεις του προπονητή, Κώστα Αρκουδέα:
«Πιστεύω ότι οριακά θα ξεπεράσει το πρόβλημα. Εχει μείνει πίσω στην προετοιμασία, αλλά πάνω στον αγώνα έχει ψυχή. Αρκεί να μην πονάει».
Και της ίδιας της αθλήτριας :
«Η προπόνηση που κάνω είναι συντηρητική. Δυστυχώς, ο τραυματισμός επιδεινώθηκε τη χειρότερη στιγμή».
Στις 11/9 αναφέρεται, υπό τον τίτλο, «Με πόνους θα παλέψει η Πρεβολαράκη»:
«Την υγεία της σε κίνδυνο αποφάσισε να βάλει η Μαρία Πρεβολαράκη προκειμένου να αγωνιστεί σήμερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης του Ουζμπεκιστάν. Οι γιατροί τής συνέστησαν να μην πάρει μέρος στη διοργάνωση, καθώς ταλαιπωρείται από μία κήλη στον αυχένα, αλλά αποφάσισε να ρισκάρει».
Στις 12/9 η εφημερίδα σημειώνει κάτω από τον τίτλο, «Ήττα και λιποθυμία για Πρεβολαράκη»:

«Το αθλητικό της μέλλον ρίσκαρε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης γυναικών (Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν) η Μαρία Πρεβολαράκη. Η πρωταθλήτρια, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ταλαιπωρείται από τους πόνους που τις προκαλεί μια κοίλη, πήρε μέρος στη διοργάνωση και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο».
Ακολούθως αναφέρει:
«"Τη Δευτέρα 15/9 θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα δούμε πώς μπορεί να γίνει η καλύτερη αποκατάστασή της, ώστε του χρόνου να είναι σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Φ.Π, Κώστας Θάνος».
Αραγε, τι άλλο χρειαζόταν να υπάρχει, ώστε η διοίκηση να δει το «Φώς το αληθινό» για να προστατεύσει την αθλήτρια;
Εκείνη είχε το πάθος και την ορμή των νεανικών της χρόνων.
Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία είχαν ιερή υποχρέωση να την προστατεύσουν.
Οι γιατροί τής συνέστησαν να μη πάρει μέρος στη διοργάνωση...
Ομως αγνοήθηκε η σύστασή τους. 
Πάνω από όλα πρέπει να είναι η υγεία τής, πολλά υποσχόμενης, αθλήτριας.
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ Ή ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ;
Εθεσαν σε υπαρκτό κίνδυνο την αθλήτρια, την οδήγησαν στους αγώνες σαν πρόβατο επί σφαγή για  ευκαιριακό όφελος.
Κρίμα... Εζυγίσθησαν και ευρέθησαν λιποβαρείς.
Δεν αγαπούν τους αθλητές...
Κρίμα… 

Σημείωση μπλογκ: Τα ενυπόγραφα κείμενα συνεργατών ή αναγνωστών, δεν απηχούν, κατ' ανάγκη, τις απόψεις του μπλογκ. Εν προκειμένω, πάντως, συμφωνούμε, ότι, ακόμη κι αν η αθλήτρια επιθυμούσε πολύ ν' αγωνισθεί, θέτοντας, έτσι, σε κίνδυνο, όχι μόνο την αθλητική της σταδιοδρομία, αλλά και αυτή καθ' αυτή την υγεία της, οι αρμόδιοι όφειλαν να την αποτρέψουν, ώστε να την προστατεύσουν. Αλλωστε, τι αγωνιστικό κέρδος είχαν η αθλήτρια και η Ομοσπονδία; Αλλά,ακόμη και αν είχαν αποκομίσει κάποιους βαθμούς ή και μετάλλιο, τούτο δεν θ' αναιρούσε στην ουσία τους τα προαναφερθέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου