Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η γραφικότητα είναι μεταδοτική



Η γραφικότητα είναι μεταδοτική. Από την ΠΑΕ στον ερασιτεχνικό (αγαπητοί εγγράμματοι ή αγράμματοι συνάδελφοι, όχι ερασιτέχνη, τέτοιος είναι ένας άνθρωπος, ο σύλλογος είναι ερασιτεχνικός -λέτε η ερασιτέχνισσα ΑΕΚ; Οχι. Λέτε η ερασιτεχνική. Αρα...) Παναθηναϊκό. Διαμαρτύρονται εντονότατα για την τελευταία φάση του ημιτελικού τού κυπέλλου βόλεϊ, διότι, όπως υπογραμμίζουν, μόνο οι διαιτητές δεν είδαν το φιλέ που «έκανε» ένας παίκτης της Κηφισιάς, τη στιγμή που παίκτης του ΠΑΟ κάρφωνε άουτ.
Να συμφωνήσουμε πως ενδεχομένως έχουν δίκιο. Διαβάστε, όμως, τι αποκαλύπτει το SPORT24:
«Μετά το τέλος του αγώνα Κηφισιά-ΠΑΟ 3-2, ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ, Nίκος Σβόμπος και το επιτελείο του ανέλυσαν την τελευταία φάση του αγώνα και μετά από πολλές επαναλήψεις αποφάνθηκαν ότι το φιλέ των παικτών της Κηφισιάς προηγήθηκε του άουτ κατά 5 καρέ. Το ένα δευτερόλεπτο έχει 25 καρέ, άρα το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δυο φάσεων ήταν ένα πέμπτο του δευτερολέπτου»!!!
Η διοίκηση του ΠΑΟ, λοιπόν, με αφορμή αυτή την τόσο… εύκολη, για το ανθρώπινο μάτι, φάση, ανακαλύπτει ολόκληρη συνωμοσία, που έχει εξυφανθεί για να πληγεί η… πανίσχυρη ομάδα βόλεϊ του συλλόγου. Από ποιούς; Από την Ομοσπονδία (ΕΟΠΕ); Από τους διαιτητές; Από τον... Ολυμπιακό;
Μιλούν ειρωνικά για το λάθος, γράφοντας: «τόσο χοντρό λάθος(;)»,  «κουραστήκαμε στα πιο κρίσιμα σημεία των αγώνων ΠΑΝΤΑ τα "λάθη" να είναι εις βάρος μας», «όποιοι μόλις βλέπουν τον Παναθηναϊκό αρχίζουν τα "ανθρώπινα λάθη", να πάνε σπίτια τους».
Και καταλήγουν με την γνωστή επωδό: «Θέλετε δεν θέλετε, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην κορυφή. Θέλετε δεν θέλετε, ο ελληνικός αθλητισμός θα ξεβρωμίσει».
Μπορεί, πράγματι κάποτε ο ΠΑΟ να επιστρέψει στην κορυφή. Ο καιρός και η ζωή έχουν γυρίσματα. Για την ώρα, όμως, οι άνθρωποί του πρέπει να προσπαθήσουν και να εργασθούν σκληρά γι’ αυτό. Μια ματιά στην βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Α1 βόλεϊ ανδρών δίνει την εξής εικόνα:
Ολυμπιακός 57, Κηφισιά 50, Φοίνικας Σύρου 45, ΠΑΟΚ 41, Παναθηναϊκός 33.
Και αυτή είναι μια «μαγική εικόνα». Διότι ο ΠΑΟ απέχει πολύ περισσότερο από την κορυφή από ό,τι από τις θέσεις του υποβιβασμού, δεδομένου ότι ο προτελευταίος Αρης έχει 17 βαθμούς. Συνεπώς, ας αφήσουν τις γραφικές ανακοινώσεις και ας ανασκουμπωθούν για να οδηγήσουν τον σύλλογο ψηλά.
Α, και κάτι άλλο. Αν ο ΠΑΟ εξέδωσε ανακοίνωση για μία φάση, τι έπρεπε να κάνει η διοίκηση του ΑΟ Κηφισιάς για τα τουλάχιστον δύο -και σαφώς οφθαλμοφανέστερα- λάθη, που είχαν γίνει νωρίτερα εις βάρος της; Και τι περιμένουν στον ΠΑΟ; Σ' έναν αγώνα οι διαιτητές να μη υποπίπτουν σε σφάλματα; Οι παίκτες και οι προπονητές έχουν δικαίωμα στο λάθος και οι διαιτητές, όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου