Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Στο στάδιο ξανά για νέες διακρίσεις

Οι Ελληνες διαχρονικοί αθλητές στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου

Εικοσιτέσσερις Ελληνες και δύο Ελληνίδες δηλώθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου βετεράνων ή διαχρονικών ή μάστερς -διαλέγετε και παίρνετε- το οποίο θα διεξαχθεί στην Ανκόνα (Ιταλία) από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου. Εχουν δηλωθεί 3.124 αθλητές και αθλήτριες, μερικοί εκ των οποίων έρχονται από κράτη εκτός Ευρώπης. 
Ο πολύ καλός τριπλούνιστας, Οδυσσέας Σκαμαντζούρας.
Ηδη οι περισσότεροι Ελληνες βρίσκονται στην γειτονική μας χώρα και το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον ένας, ο ικανότατος σφαιροβόλος, Διονύσης Αυγουστάτος (κατηγορία 65-69 ετών) δεν θα μετάσχει. Ακύρωσε τη συμμετοχή του, διότι θεώρησε ότι δεν ήταν ικανός να πάρει μετάλλιο. Παντελώς λανθασμένη, κατά την άποψή μας, βεβαίως, είναι η νοοτροπία του. Διότι, βάσει της «λογικής» αυτής, σε κάθε αγώνισμα θα μετείχαν μόνο οι τρεις με τις καλύτερες επιδόσεις, άντε και όσοι μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο. Μια θέση στην εξάδα, την οποία μπορούσε να πάρει ο Αυγουστάτος, θα ήταν άσχημη; Τέλος πάντων, οι υπόλοιποι, που έχουν δηλωθεί είναι:
Ο ικανότατος σπίντερ, Μάριος Χριστοφορίδης.
Οδυσσέας Αγρος, Νίκος Αρβανίτης, Δημήτρης Μπαρδής, Γιώργος Χατζηβασιλείου, Γιάννης Χουλίδης, Μάριος Χριστοφορίδης, Χαραλάμπος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Φαρμάκης (ο εξαίρετος άλτης του ύψους, όχι ο σφαιροβόλος), Χρήστος Φιωτάκης, Γιάννης Κόκκας, Θανάσης Καλαντζής, Παναγιώτης Κοντονάσιος, Διονύσης Κοντονής, Γιώργος Κούτσης, Σοφοκλής Κυριαζάκος, Γιώργος Μητρόπουλος, Κώστας Παπαδάτος, Μανώλης Παττακός, Διονύσης Σαλαμάνης, Οδυσσέας Σκαμαντζούρας, Συμεών Συμεωνίδης, Απόστολος Βενετιάδης, Παναγιώτης Ζαπόνης και οι Αφροδίτη Καρτελιά και Μαρία Πολομαρκάκη.
Να επισημάνουμε ότι η ΟΕΒΑΣ, στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι έχουν δηλωθεί 22 άνδρες και δύο γυναίκες. Της... ξέφυγαν ο Παπαδάτος και ο Ζαπόνης. Αυτή είναι η… έγκυρη ενημέρωση που παρέχει στους βετεράνους. Αλλά εδώ ο πρόεδρός της, ο Συμεών Συμεωνίδης γράφει ότι η Ομοσπονδία ιδρύθηκε το… 1976. Δηλαδή, μια εικοσαετία (για την ακρίβεια, 19 χρόνια) πριν από την ίδρυσή της! Τι ζητούμε, λοιπόν;
Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα, όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΟΕΒΑΣ:
«Της Ομοσπονδίας που το 1976 κατάφερε να ενεργοποιήσει τους Βετεράνους της 10ετίας του '60 και να επαναφέρει την αίγλη του στίβου στα αθλούμενα "γερατιά" και όχι μόνο.».
Θα μου πείτε, ότι ο πρόεδρος έχει ένα θέμα με τα χρόνια. Κυκλοφορούσε έως πρόσφατα με ταυτότητα εκδοθείσα το 2010, που αναφέρει πως έχει γεννηθεί το 1935, εκείνος υποστήριζε ότι έχει γεννηθεί το 1933 και σε μια σειρά αγώνων από το 2006 έως και πέρσι, πότε δηλωνόταν σαν γεννημένος το 1933 και πότε δύο χρόνια αργότερα. Θα θυμάται πότε ιδρύθηκε η ΟΕΒΑΣ; Και τι είναι 19 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα;
Αυτά. Το μπλογκ, «Αθλητισμός και άλλα», όπως κάνει από το 2013, θα σας ενημερώνει για τ’ αποτελέσματα των Ελλήνων με σχετικό σχολιασμό. Ευχόμαστε το καλύτερο σε όλους τους εκπροσώπους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου