Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Βρήκε κέντρο η Πηνελόπη Τσαντούλα

Πήρε δύο χρυσά στην σκοποβολή στους Παγκόσμιους Αγώνες Μάστερς - Επιτυχίες και στο μπάντμιντον

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Πριν από λίγες ημέρες, πληροφορηθήκαμε, ότι οι Ελληνες βετεράνοι αθλητές, που αγωνίσθηκαν στους Παγκόσμιους Αγώνες Μάστερς (World Masters Games), οι οποίοι διεξήχθησαν στο Τορίνο (Ιταλία), δεν πήραν μετάλλια μόνο στην άρση βαρών και στον στίβο, στα οποία έχουμε αναφερθεί από τότε, αλλά και στην σκοποβολή και στην αντιπτέριση (μπάντμιντον). Και τούτο, χάρη στον αναγνώστη του μπλογκ, Δημήτρη Τσεκούρα, ο οποίος αγωνίσθηκε στην Ιταλία και μας ενημέρωσε. 

Οι πολύ μεγάλες επιτυχίες σημειώθηκαν στην σκοποβολή.
Η Πόπη Τσαντούλα παραλαμβάνει το ένα από τα δύο χρυσά μετάλλια.
Η Πηνελόπη (Πόπη) Τσαντούλα (κατηγορία ηλικίας 50-69 ετών), η οποία πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, όχι, φυσικά, στην κατηγορία βετεράνων, αλλά στων εν ενεργεία σκοπευτών, κυριάρχησε στο πιστόλι. Νίκησε στο αεροβόλο από 10μ. με 352/400 και στο σπορ (αυτό είναι πυροβόλο) από 25μ. με 522/600. Στο αεροβόλο υπερασπίσθηκε τον τίτλο, που κατείχε από το 2009, ενώ στο σπορ ανέβηκε μία θέση, αφού στο Σίδνεϊ (Αυστραλία) είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο.

Μετάλλια συνέλεξαν και οι αθλητές του μπάντμιντον. Η Γεωργία Βερνάρδου (45-49 ετών) πήρε χάλκινο στο μονό στην κατηγορία comp, ο Δημήτρης Τσεκούρας (40-44), επίσης χάλκινο στο διπλό της comp, με συμπαίκτη τον Γάλλο, Ρομέν Ογκ και η Γκονγκ Τζιαν Πινγκ (50-54) ασημένιο στο απλό της recre.
Ο Δημήτρης Τσεκούρας «αποκρυπτογραφεί» τους διάφορους κωδικούς. Μας εξηγεί:
«Εχουμε τρία επίπεδα: OPEN: Ανώτερο, για αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. COMPETITIVE: Ανταγωνιστικό, για αθλητές με συμμετοχές και διακρίσεις σ’ εθνικό επίπεδο καθώς και μικρή συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις. RECREATIONAL: Ψυχαγωγικό, για  αθλητές που δεν έχουν συμμετοχές σ’ εθνικά πρωταθλήματα».
Η Βερνάρδου και η Γκονγκ αγωνίσθηκαν στα ομαδικά, ως μέλη άλλων ομάδων, διότι η Ελλάς δεν μπορούσε να συμπληρώσει ομάδες. Διευκρινίζει, πάλι, ο Δ. Τσεκούρας:
«Στο ομαδικό, οι χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές συγκρότησαν ομάδες. Η Γκόνγκ συμμετείχε σε αυτήν της Αυστρίας και η Βερνάρδου στης Νέας Ζηλανδίας. Οι αρχικές ομάδες συμπλήρωναν 8άδες με μεταγραφές από παίκτες που δεν είχαν ομάδα. Και η Βερνάρδου και η Γκονγκ πήραν από ένα χρυσό και ασημένιο στα ομαδικά. Εγώ, λόγω φόρτου εργασίας, έφθασα αρκετά μετά την έναρξη του ομαδικού».
Οι Γεωργία Βερνάρδου, Δημήτρης Τσεκούρας και Πόπη Τσαντούλα.
 
Οι περίπου 19.000 αθλητές και αθλήτριες, που πήραν μέρος στους WMG, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2017, στην επόμενη διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ζηλανδία. Φυσικά, έως τότε πολλοί νεότεροι αθλητές θα έχουν προστεθεί στην κατηγορία των βετεράνων, αλλά, δυστυχώς, και κάποιοι δεν θα βρίσκονται στη ζωή, ενώ άλλοι, ίσως να μη είναι εις θέση ν’ αγωνίζονται, πλέον. Εμείς ευχόμαστε υγεία σε όλους και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για τους Ελληνες, αν και φοβούμαστε πως η συμμετοχή θα είναι μικρότερη, λόγω της τεράστιας απόστασης έως τη Ν. Ζηλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου