Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

"Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"...

Ο "ραγιάς" είναι άξιος της μοίρας του...
Οταν εμείς τα γράφαμε (30 Ιουλίου 2013: "Ας παύσουμε να είμαστε ραγιάδες" και 6 Σεπτεμβρίου 2013: "Αγάδες και ραγιάδες"), εκείνοι χαριεντίζονταν με τον υπουργό Πολιτισμού και τον υφυπουργό Αθλητισμού. Τώρα αγανακτούν, διότι η Πολιτεία, με τους εκπροσώπους τής οποίας σπεύδουν να φωτογραφηθούν έπειτα από κάθε επιτυχία του υγρού στίβου (και είναι πολλές εδώ και χρόνια), δεν επιλύει ένα βασικό τους πρόβλημα. Ας "τα λουστούν", λοιπόν. 
Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) και, όσοι δεν έχετε διαβάσει τι γράφαμε τότε, αλλά και αργότερα (16 Οκτωβρίου 2013: "Πότε θα περάσουμε στις πράξεις;", με αφορμή ανάλογες επισκέψεις της Ομοσπονδίας πιγκ πογκ στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού), ας ανατρέξετε σε αυτές τίς δημοσιεύσεις, για να διαπιστώσετε αν δικαιωνόμαστε. 
Η ανακοίνωση τονίζει:
«Αντιμέτωπη με πραγματικό τραγέλαφο βρίσκεται η ΚΟΕ, που απειλείται πλέον, όχι απλά με έξωση από τα γραφεία της στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, αλλά και με κυρώσεις από την "Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου ΑΕ". Η κορυφαία αθλητική ομοσπονδία της χώρας, όπως καταδεικνύεται από τις επιτυχίες των έξι αθλημάτων της –πέντε από τα οποία Ολυμπιακά– πετιέται κυριολεκτικά στο δρόμο, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, μέχρι στιγμής, να κωφεύουν! (ερώτηση του μπλογκ: Μήπως κώφευε και η διοίκηση της ΚΟΕ;).
Αναφέρει η τελευταία εξώδικη πρόσκληση – δήλωση της εταιρείας, προς την ΚΟΕ: "Σε συνέχεια της από 9/7/2013 (σημείωση του μπλογκ: Λίγες εβδομάδες μετά φωτογραφίζονταν με τον υφυπουργό...) εξωδίκου προσκλήσεως μας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι παρήλθε η δίμηνη προθεσμία την οποία σας είχαμε ορίσει, προκειμένου να εκκενώσετε και να αποδώσετε στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ κάθε χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, αλλά και κάθε άλλο χώρο σε έκταση αρμοδιότητας μας, τον οποίο κατέχετε και νέμεσθε μέχρι

Μα τι είναι αυτά που κάνετε, σαν να λέει
ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δ. Διαθεσόπουλος.

σήμερα. Κατόπιν τούτου σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μας αποδώσετε το σύνολο των χώρων αυτών, ελεύθερους προς χρήση.Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος μας, ιδίως αποζημίωσης για τη μέχρι τώρα χρήση των ως άνω χώρων και εγκαταστάσεων εκ μέρους σας, αρμόδιος επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες ….".

Η Ομοσπονδία λοιπόν που το 2012 συγκέντρωσε το 30,5% των μεταλλίων (29) του ελληνικού αθλητισμού συνολικά (95), που το 2013 πράττει πάλι το ίδιο (30 μετάλλια ως τώρα), που οι αθλητές και αθλήτριες της διαπρέπουν και δοξάζουν το όνομα της Ελλάδας στις κορυφαίες διοργανώσεις και δίνουν το δικαίωμα έτσι στους εκπροσώπους της Πολιτείας να κομπορρημονούν για τις επιτυχίες αυτές (ερώτηση του μπλογκ: Ποιοί τους "σιγόνταραν" στην κομπορρημοσύνη;), αντιμετωπίζεται κυνικά και εντελώς τυπικά, με ένα εξώδικο που βρίθει απειλών και συνεπειών σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση.
Η ΚΟΕ, υποχρεώθηκε το 2002, λόγω των ολυμπιακών έργων στο ΟΑΚΑ, να μετακομίσει σε χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, όπου τότε η Πολιτεία την έστειλε για να εγκατασταθεί. Διαμόρφωσε δε, με έξοδα του προϋπολογισμού της -αφού ποτέ δεν εισέπραξε το σχετικό ποσό από την Πολιτεία, όπως θα έπρεπε- τον σημερινό χώρο των γραφείων της. Τώρα, 11 χρόνια μετά, η Πολιτεία την αφήνει έρμαιο, χωρίς λύση, χωρίς διέξοδο. Της γυρίζει την πλάτη.
Με δεδομένη και την οικονομική δυσπραγία, απόρροια της ολοένα και μειούμενης επιχορήγησης της ΚΟΕ (-70% τα τελευταία χρόνια), το πρόβλημα καθίσταται οξύτατο και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του προγραμματισμού της για τη νέα αγωνιστική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε.
Η ΚΟΕ καλεί τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, αυτή την ύστατη ώρα, να παρέμβουν και να βοηθήσουν στην κατεύθυνση εξεύρεσης άμεσα λύσης.
Ζητάει επίσης από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ να κατανοήσει και εκείνη την κρισιμότητα της όλης κατάστασης και να βοηθήσει με τον τρόπο της, χωρίς δημιουργία τετελεσμένων και άλλων ενεργειών».
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνουμε άλλα σχόλια, πέραν των όσων γράφουμε στις εντός παρανθέσεως επισημάνσεις μας. Τα είχαμε γράψει, άλλωστε, η αναγνώστρια, Αννα Μάινα κι' εμείς στα κείμενα τα οποία προαναφέρουμε.
"Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου