Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Η «εξαφάνιση» των Ελλήνων (νέα συνέχεια)

Λέτε να έδωσε ο Πούτιν εντολή για την... εξαφάνιση των Ελλήνων αθλητών;

Οι αθλήτριες των 200μ. είχαν στηθεί όρθιες μπροστά στους βατήρες, περιμένοντας να δοθεί η εκκίνηση στην τρίτη σειρά στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Μόσχα. Ο τηλεοπτικός φακός έκανε «ζουμ» σε κάποιες αθλήτριες, ακόμη και σε μια συμπαθητική κοπέλα από τα νησιά Μαλδίβες, αλλά όχι στην σαφώς καλύτερή της, Μαρία Μπελιμπασάκη. 
Ηταν ακόμη ένα επεισόδιο του σήριαλ, «Εξαφανίστε τους Ελληνες», που παίζεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Ουδέναν Ελληνα έχουμε δει ν’ αγωνίζεται, εκτός από τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Οταν, δηλαδή, τρέχει κάποιος (Μπελιμπασάκη, Σοφία Υφαντίδου, Κώστας Δουβαλίδης, Λυκούργος Τσάκωνας) μαζί με άλλους. 
Ο Κώστας Φιλιππίδης, η Αθανασία Πέρρα (φωτογραφία), ο Κώστας Μπανιώτης και ο Λούης Τσάτουμας προκρίθηκαν στους τελικούς, αλλά δεν τους είδαμε ν’ αγωνίζονται στους προκριματικούς. Τον Φιλιππίδη ούτε στον τελικό. Για τους άλλους δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αφού το κείμενο γράφεται πριν ν’ αγωνισθούν. Φυσικά, δεν είδαμε και όσους αποκλείσθηκαν (Αντώνης Μάστορας, Στέλλα Λεδάκη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Νίκη Πανέττα, Τόνια Στεργίου). Την επταθλήτρια, Υφαντίδου την παρακολουθήσαμε μόνο στις σειρές των δρόμων, μολονότι σημείωσε ξανά την καλύτερη επίδοση στον ακοντισμό με βολή πάνω από τα 53μ. Είδαμε, όμως, ξένες να ρίχνουν ακόμη και 27μ.! Εννοείται ότι «χάθηκαν» κάπου στον δρόμο η Μαραθωνοδρόμος, Καλλιόπη Αστροπεκάκη και οι βαδιστές, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Σημειωτέον, ότι και οι τρεις τερμάτισαν και σε ικανοποιητικές θέσεις. 
Να πρόκειται για σύμπτωση; Πολύ αμφιβάλλω. Οσο κι αν δεν μας αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, δεν μπορεί να μη πάει το μυαλό μας σε άνωθεν εντολές, να «εξαφανισθούν» τηλεοπτικά οι Ελληνες. Από ποιους μπορεί να δόθηκαν αυτές; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σχετίζονται με πρόσφατες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιχειρηματικές υποθέσεις (αέριο κ.α.), οι οποίες ουδόλως ικανοποίησαν την ηγεσία της Ρωσίας. Λέτε;  
Αν, πάντως, ήμουν ο Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ) ή ο Γιάννης Ανδριανός (υφυπουργός Αθλητισμού) ή η Κούλα Γιαννακίδου (ΓΓΑ), θα διαμαρτυρόμουν επισήμως στους διοργανωτές, στους υπεύθυνους της τηλεοπτικής παραγωγής και στην Διεθνή Ομοσπονδία. Εστω και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

Υστερόγραφο: Φυσικά, ούτε στους τελικούς είδαμε τον Μπανιώτη και την Πέρρα...
Υστερόγραφο 2: Ο τριπλούνιστας, Δημήτρης Τσιάμης ήταν... τυχερός. Μη φαντασθείτε, πάντως, ότι τον έδειξαν ν' αγωνίζεται. Οχι βέβαια. Δεν είπαμε πως ήταν τόσο τυχερός, ώστε να κερδίσει το τζακ ποτ του τζόκερ. Απλώς, επειδή φαίνεται πως ήταν αεικίνητος, ο φακός τον "έπιασε" δύο φορές να περιφέρεται και μία να ετοιμάζεται για άλμα. Τώρα, το ότι προκρίθηκε στον τελικό, μικρή σημασία είχε για τους υπεύθυνους της τηλεοπτικής παραγωγής, που προτίμησαν να δείξουν αθλητές που αποκλείσθηκαν. Παύει, λοιπόν, να είναι σύμπτωση.
Ε, εσείς εκεί στον ΣΕΓΑΣ και στο υπουργείο, ξυπνήστε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου