Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο «Big Brother» άργησε να ξυπνήσει (νέα συνέχεια)


Ο τραγικός και ηρωικός Παύλος Φύσσας πιθανότατα θα ζούσε τώρα, αν το ελληνικό κράτος είχε κινητοποιηθεί εγκαίρως
O άτυχος μουσικός, Παύλος Φύσσας θα περάσει στην ελληνική πολιτική ιστορία, διότι, με την θυσία του (αυτόβουλη ή όχι, τελικά δεν έχει σημασία), ίσως γίνει ο καταλύτης, που θα οδηγήσει στην εξολόθρευση των «αυγών του φιδιού».
Ή, τουλάχιστον, στην θεαματική μείωσή τους. Ουδεμία σχέση έχει ο θάνατός του μ’ εκείνον τον, εξίσου τραγικό, βεβαίως, του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με την δολοφονία του 22χρονου φοιτητή, Σωτήρη Πέτρουλα στις 21 Ιουλίου 1965, κατά την διάρκεια των «Ιουλιανών». Θα εισέλθει και αυτός, όπως ο Πέτρουλας, στην χορεία των πολιτικών μαρτύρων της Ελλάδος. Που είναι ουκ ολίγοι.
Αν ο Φύσσας ζούσε σήμερα, πιθανότατα όσα ακολούθησαν δεν θα είχαν γίνει. Η ελληνική Πολιτεία «ξύπνησε» πολύ αργά. Οταν σκοτώθηκε από τους φασίστες Ελληνας. Οταν δολοφονούνταν ή ξυλοκοπούνταν αγρίως μετανάστες, όλα έμοιαζαν καλά. Τώρα «θυμήθηκαν» υπουργοί, ΕΛ.ΑΣ., εισαγγελείς και άλλοι να κινητοποιηθούν. Είχαν φακέλους τόσων και τόσων υποθέσεων -γνωστών, δεδομένου ότι είχαν παρουσιασθεί στα τηλεοπτικά κανάλια και στις εφημερίδες, αλλά και άγνωστων στο ευρύ κοινό- στα συρτάρια τους και μόλις τώρα «ευαισθητοποιήθηκαν» να τις εξετάσουν. Οι καταγγελίες για διάβρωση της ΕΛ.ΑΣ. από το φασιστικό, ρατσιστικό και φιλοναζιστικό κόμμα, ήταν πολλές. Αλλά οι αρμόδιοιολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Αστυνομίας- «αγρόν ηγόραζαν». «Περί άλλα ετύρβαζαν». Ισως κάποιους βόλευε η εκλογική και, κυρίως, η δημοσκοπική άνοδος των μπράβων και δολοφόνων. Οταν, όμως, ο «κόμπος έφτασε στο χτένι», αποφάσισαν να κινηθούν. Ισως διότι ευελπιστούν πως η Ν.Δ. θα εισπράξει τις ψήφους των μετριοπαθών παρασυρμένων από την προπαγάνδα (μη φανατικών υποστηρικτών) ψηφοφόρων της «Χρυσής Αυγής», που θα έπρεπε ν’ αποκαλείται, «Μαύρο Σκοτάδι».
Ελπίζουμε όλα να μη γίνονται υποκριτικά. Και να «φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο», να σπάσει το «αυγό» και να εξολοθρευτεί το «φίδι».
Οσο για αυτό το απίστευτο που ακούστηκε, ότι παρακολουθούσαν, εν είδει «Big Brother» την «Χρυσή Αυγή» και αποφάσισαν να δράσουν τώρα, δεν έχουμε λόγο για να μη το πιστέψουμε. Μόνο ένα σχόλιο θα κάνουμε: Ο «Μεγάλος Αδελφός» φαίνεται ότι κοιμόταν βαθιά, παραδομένος στην αγκάλη του Μορφέως, και ξύπνησε όταν ήταν πολύ αργά. Εστω και τώρα, όμως, ας ελπίσουμε ότι αφυπνίσθηκε για τα καλά.
Θα δημοσιεύσουμε ξανά σήμερα ένα κείμενο που αναρτήθηκε στο μπλογκ στις 13 Ιουλίου. Μπορείτε ν’ ανατρέξετε σ’ εκείνη την ημερομηνία για να επιβεβαιώσετε «του λόγου το αληθές». Τον πρώτο καιρό διαβάστηκε από λίγους. Η αναγνωσιμότητά του αυξήθηκε μετά το πρόσφατο τραγικό γεγονός, τον θάνατο του Παύλου Φύσσα. 
Το αναδημοσιεύουμε, διότι αποδεικνύει πως πολλοί γνώριζαν, τι συνέβαινε στη Νίκαια, αλλά έκλειναν τα μάτια. κείμενο της 13ης Ιουλίου. Η τελευταία παράγραφος εγράφη μετά την δολοφονία (τώρα δεν υπάρχει πλέον, αμφιβολία ότι πρόκειται περί δολοφονίας, όχι απλού φόνου ή... θανάτωσης, όπως ελέχθη κάποια στιγμή από... έγκριτο δημοσιογράφο) του Φύσσα.

  «Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε: Σε υποβαθμισμένη περιοχή του Πειραιά, με πολλά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων και ουκ ολίγους μετανάστες (δεν σχετίζεται υποχρεωτικά η εγκληματικότητα με τους μετανάστες, αλλά κάποιο ρόλο θα παίζει και η παρουσία τους), η Αστυνομία έδινε -σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- στους ανθρώπους που ζητούσαν την προστασία της, κάρτες μελών της... Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι. Η κυρία που έκανε την καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και για σχεδόν ένα χρόνο κατοικούσε στην περιοχή. Αναγκάσθηκε να μετακομίσει και λόγω της γενικής κατάστασης. Αν διαβάσει κάποιος αρμόδιος την καταγγελία, ας κάνει ό,τι δει. Αν και πολύ αμφιβάλλουμε πως θα ενδιαφερθεί. Τόσα και τόσα λέγονται για τις υπόγειες διαδρομές, που ενώνουν την ΕΛ.ΑΣ με το... αντισυστημικό κόμμα. Επιθυμούμε να διαβάσουμε τις απόψεις σας». 
Και η μετέπειτα προσθήκη: 
«Νομίζουμε, ότι το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά τα όσα συνέβησαν στην περιοχή...».

Τέλος ένα σχόλιο σχετικά με την αξιοπιστία των υπανθρώπων της «Χρυσής Αυγής»: Οταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες περί της σχέσης του δολοφόνου, Γιώργου Ρουπακιά με τον «λαϊκό σύνδεσμο», βουλευτές και άλλοι μεγαλοπαράγοντές του, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Η φωτογραφία του Ρουπακιά (δεξιά) αγκαλιά με τον βουλευτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση προφανώς πρόκειται περί… φωτομοντάζ

ΥΓ. (28 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την σύλληψη βουλευτών της «Χρυσής Αυγής»
«Ηταν φανερό ότι επρόκειτο περί εγκληματικής οργάνωσης», είπε πριν από λίγο ο Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Ν.Δ.).
Αφού ήταν φανερό, γιατί δεν είχαν κινηθεί νωρίτερα οι αρχές, δικαστικές, εισαγγελικές, αστυνομικές, πολιτικές; Γιατί δεν είχαν δράσει όταν δολοφονούνταν αλλοδαποί, όταν γίνονταν τα επεισόδια σε όλη την Ελλάδα; Μήπως δεν είναι συμπτωματικό πως τούτο συμβαίνει τώρα, που η τρόικα απαιτεί την λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα «φτωχοποιήσουν» ακόμη περισσότερο τον λαό; Πολύ σωστά έπραξαν οι αρχές και συνέλαβαν τους βουλευτές και τους άλλους, εφ΄όσον υπάρχουν στοιχεία. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ». Αλλά, επαναλαμβάνω το ερώτημα: Γιατί τώρα και όχι νωρίτερα; Εδώ κινήθηκε ο εισαγγελέας για μια κουβέντα (προκλητική, πράγματι) που είπε ο Πάνος Καμμένος σε «πηγαδάκι» με πολίτες. Γιατί δεν ειχαν κινητοποιηθεί όλοι, όταν οι σκοταδιστές της «Χρυσής Αυγής» απειλούσαν βουλευτές, πολιτευτές, κόμματα, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, Ελληνες, μετανάστες. Μήπως δεν τους βόλευε πριν και τώρα, πλέον, δεν μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά; Σκέψη προς προβληματισμό θέτω.

ΥΓ 2 (βράδυ 29ης Σεπτεμβρίου): Οσο περνούν οι ώρες, τόσο περισσότερο εδραιώνεται η πεποίθησή μου, ότι η κυβέρνηση κρατούσε τα στοιχεία για περισσότερο πρόσφορη περίοδο. Ολα αυτές οι υποθέσεις συγκεντρώθηκαν μετά την δολοφονία του Φύσσα; Απίθανο, αν όχι αδύνατον. Το τραγικό περιστατικό νομίζω πως χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για να γίνει όλη αυτή η ιστορία και ν' αποπροσανατολισθεί ο κόσμος. Η τρόικα ζητεί δυσβάσταχτα νέα μέτρα. Ο κόσμος ασχολείται με τ' αποβράσματα του υπόκοσμου. Θέλετε κάποιο στοιχείο; Σε βραδινό (ουσιαστικά, απογευματινό) τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, το θέμα της «Χρυσής Αυγής» είχε διάρκεια 84 λετπά και τα νέα μέτρα, που ζητούν οι δανειστές, μόλις... δύο. Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου