Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ανθρωπισμός, αντιστάθμισμα στον φασισμό

Δημοσιεύουμε  σχόλιο της πιστής αναγνώστριας, Αννας Μάινα, σχετικά με το ζήτημα της «Χρυσής Αυγής»:

Από τα... θεάρεστα έργα των... Χριστιανών της «Χρυσής Αυγής».

«Το θέμα έχει πολλές παραμέτρους:
* Πολιτικούς κάθε είδους: διεφθαρμένους, προδότες, κλέφτες, συμφεροντολόγους ή, απλά, ανεπαρκείς.
* Πολίτες, τόσο ανόητους, ώστε να πιστεύουν ότι, ψηφίζοντας εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, μπορεί να σωθεί η χώρα και να εξυγιανθεί το σάπιο πολιτικό σύστημα… Ή, άλλους που ψηφίζουν "κατά παράδοση" ή από συνήθεια.
*Αστυνομικούς (για να μην πω "αστυνομία" και κατηγορηθώ για γενικευμένη απαξίωση) που, εκ της εκπαίδευσης τους, απαξιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση, καθότι εκπαιδεύονται για να κτυπούν και να διαλύουν φιλειρηνικές συγκεντρώσεις, ψεκάζοντας ανθρώπους, λες και είναι έντομα.
*Δικαστικούς λειτουργούς που ενεργοποιούνται "κατά παραγγελία" σαν να διαθέτουν διακόπτες on/off.
Το πρόβλημα είναι περίπλοκο. Δεν έχει εύκολες λύσεις και, σίγουρα, δεν λύνεται με μερικές φυλακίσεις ή και καταδίκες, ακόμα. Χρειάζονται πολλά να γίνουν και ν' αποκατασταθούν: η κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, το αίσθημα ασφάλειας, η ελπίδα για το μέλλον. Για να αντιμετωπίσεις τον φασισμό χρειάζεται να προβάλεις τον Ανθρωπισμό ως αντιστάθμισμα και, επί πλέον, χρειάζονται, ψύχραιμη σκέψη, ανοιχτό μυαλό, συσπείρωση, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια… Και βέβαια, ο κάθε Σαμαράς, ο κάθε Βενιζέλος και οι πέριξ αυτών, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα από τα προηγούμενα… Αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης… Πρέπει να απαλλαγούμε και από αυτούς. Το γρηγορότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου