Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

"Εφυγε" και ο Γιάννης Σεραφειμίδης


Η επιστήμη του αθλητισμού και ο ελληνικός αθλητισμός, γενικότερα, έχασαν άλλο ένα εκλεκτό μέλος τους. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του 67χρονου καθηγητή Αθλητιατρικής, Γεώργιου Ροντογιάννη, εξίσου ξαφνικά "έφυγε" από κοντά μας ο Γιάννης Σεραφειμίδης. Πέθανε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, σε ηλικία 80 ετών, ενώ βρισκόταν στο Αγιο Ορος.
Υπήρξε καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Είχε διδάξει άρση βαρών, χάντμπολ και διδακτική της Φυσικής Αγωγής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επί χρόνια διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος. Ηταν μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και από αυτούς που διαμόρφωσαν το νέο αναλυτικό πρόγραμμα Φ.Α. στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και του προγράμματος "Διά Βίου Αθληση". Διετέλεσε επί πολλά έτη γενικός γραμματέας της Ενωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος.
Η προσφορά του στον αθλητισμό ήταν πολυσχιδής. Υπήρξε προπονητής της άρσης βαρών (αυτός "έστησε" τα τμήματα του Αρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του ΒΑΟ), διεθνής διαιτητής του αθλήματος, αλλά και της πάλης και της πυγμαχίας, καθηγητής διαιτησίας και στα τρία αυτά αθλήματα, προπονητής στίβου, ενώ ασχολήθηκε και με το βόλεϊ και το χάντμπολ.
Συνέγραψε το βιβλίο, "Η Αρση Βαρών ως άθλημα" και πολλές εργασίες και μελέτες με διαφορετικά θέματα. Για όλα αυτά έκανε εισηγήσεις σε πανεπιστημιακά συνέδρια, σε σεμινάρια κ.α.
Πάνω από όλα, όμως, ήταν άνθρωπος, που δεν φοβόταν να πει την γνώμη του, δεν "κρυβόταν". Τούτο συνετέλεσε στην εξέλιξη της Φ.Α. στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου