Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ξεχώρισαν τρεις

 Μόνο τρεις από τους Ελληνες πρωταθλητές, που αγωνίσθηκαν την 1η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου εθνικών ομάδων, στάθηκαν όπως περιμέναμε. Και αυτό ανεξαρτήτως θέσεων. Ο Λούης Τσάτουμας αναδείχθηκε 2ος στο μήκος με 8,12μ. (ισοφάριση φετινού ρεκόρ), ο Πέτρος Κυριακίδης (φωτογραφία) κατετάγη 7ος στα 400μ. με 46.73 (φετινό ρεκόρ), ενώ ο Ανδρέας Δημητράκης (8ος στα 1.500μ. με 3.43.23) πλησίασε την καλύτερη  του επίδοση.στο τρέχον έτος.
Το κοντάρι της οργής
Η 6η θέση που κατέλαβε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν με 13,69μ., είναι αποτυχία, δεδομένου ότι η άλτρια, που πολύ ασχολήθηκε με άλλα ζητήματα (θυμηθείτε το περσινό ηλίθιο σχόλιο περί των κουνουπιών του Νείλου, που στην Ελλάδα τρώνε σπιτικό φαΐ, υπονοώντας το αίμα των εξ Αφρικής μεταναστών) και όχι με τον αθλητισμό, με ευνοϊκό άνεμο +2,7μ./δευτερόλεπτο, πήδησε πάνω από μισό μέτρο λιγότερο από το φετινό της ρεκόρ (14,21μ.).
Από την άλλη πλευρά, ο Περικλής Ιακωβάκης βελτίωσε μεν, την καλύτερη εφετινή του επίδοση (9ος με 51.11), αλλά έμεινε πολύ μακριά από τα περσινά, έστω, επίπεδά του. Είχε δηλώσει, πάντως, ότι φέτος θα κάνει αθλητισμό χαλαρά
Η Ελλάς δύσκολα θα γλυτώσει τον υποβιβασμό. Είναι 10η στην βαθμολογία με 76 β., έναντι 75,5 της Λευκορωσίας και 67 της Νορβηγίας, ενώ η 9η (Τουρκία) έχει 102. Υποβιβάζονται από την Σούπερ Λιγκ τρεις ομάδες. Μεγάλο πλήγμα ήταν η μη συμμετοχή της Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, η οποία θα μπορούσε να δώσει 10-12 βαθμούς στην Ελλάδα. Σημειωτέον, ότι η Τουρκία διαθέτει ουκ ολίγους… Αφρικανούς αθλητές.
Η Κυριακοπούλου δεν αγωνίσθηκε διότι, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, η αεροπορική εταιρεία δεν παρέδωσε εγκαίρως τα κοντάρια. Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει την οργή και την απογοήτευση του, για την αδυναμία της αεροπορικής εταιρείας να παραδώσει έγκαιρα, όπως όφειλε, τα κοντάρια της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Γκέιτσχεντ. Με δεδομένο ότι τα κοντάρια του Φιλιππίδη έφτασαν κανονικά, είναι φανερό ότι ο προγραμματισμός των πτήσεων ήταν σωστός και ότι το πρόβλημα προέκυψε από  λάθη της εταιρείας, για τα οποία ο ΣΕΓΑΣ επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του. Το μείζον για εμάς δεν είναι η απώλεια βαθμών, το μείζον είναι ότι μία αθλήτριά μας, εξαιτίας των λαθών της εταιρείας, δεν έχει σήμερα την ευκαιρία να αγωνιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου