Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το νόημα του αγώνα

"Εφιάλτες" και λαϊκιστές, υπήρχαν πάντα. Και θα εξακολουθούν να υπάρχουν, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι. Το ίδιο και δημοσιογράφοι, μίσθαρνα όργανα συμφερόντων. Γράφουν κάποιοι συνάδελφοι, για "κροκοδείλια δάκρυα", που χύνονται για τους εργαζόμενος της ΕΡΤ και ότι αδιαφορούν για το 1,5 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Αυτοί (κάποιοι εκ των οποίων εργάζονται ΚΑΙ σε δημόσιο φορέα) κάνουν ένα λάθος. Οσοι αγωνιζόμαστε αυτές τις ημέρες, δεν το κάνουμε για τους εργαζόμενους. Υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να υπερασπισθούμε, τη νομιμότητα. Διότι δεν μπορεί η χώρα να κυβερνάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, κάτι σαν τα Βασιλικά Διατάγματα. Διότι δεν νοείται να καταργείται στην ουσία η Βουλή. Διότι η χώρα εδώ και καιρό δεν κυβερνάται με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους. Διότι δεν νοείται η χώρα να μη διαθέτει τόσες ημέρες τώρα δημόσια ραδιοτηλεόραση με απόφαση του πρωθυπουργού και κάποιων υπουργών, ως εάν η ΕΡΤ να ήταν ιδιοκτησία τους. Αλλά υπερασπιζόμαστε και τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Διότι η ΕΡΤ παρήγαγε (και ελπίζουμε να συνεχίσει να παράγει) Πολιτισμό και στήριζε, προβάλλοντάς τον, τον Αθλητισμό.
Γι' αυτό υπερασπιζόμαστε την ΕΡΤ. Παρά τις όποιες αδυναμίες της (ειδικά, τις παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, οι οποίες είχαν ενταθεί από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά) και παρά την έλλειψη αξιοκρατίας στην πρόσληψη συνεργατών (τουλάχιστον στο δημοσιογραφικό προσωπικό, για το οποίο μπορώ να έχω άποψη), η ΕΡΤ ήταν η ΕΡΤ μας.

1 σχόλιο:

  1. Ποιός αλήθεια μπορεί να μας πεί:"πόσο επιρρεάζουν οι κλειστοί σταθμοί της ΕΡΤ σε όλην την επικράτεια,τόσο την παρακολούθηση από τις ένοπλες δυνάμεις,όσο και την πυροσβεστική, αλλά και την επιχειρησιακή δεινότητά τους?Είναι έτσι ή όχι?Και΄όταν έχει παρατηρηθεί από κάποιους ότι σταμάτησαν να εμφανίζονται οι συχνότητες εκπομπής από διάφορα σημεία που αντιστοιχούν σε κεραίες(εστω και αν αυτες εξέπεμπαν μαύρο),αυτό σημαίνει ότι κάποιοι επιτήδειοι,βρήκαν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πηγαίνουν να κλέβουν υλικό από αυτές?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή