Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«Ολα για όλα» στο Γκέιτσχεντ



Ο πάντα καλός σε μεγάλους αγώνες, Κώστας Φιλιππίδης
Ο φορμαρισμένος, Λούης Τσάτουμας.
Την πιο δύσκολη αποστολή των τελευταίων ετών 8α έχει σήμερα (Σάββατο) και αύριο, η εθνική ομάδα στίβου, που θ' αγωνισθεί στην ανώτατη κατηγορία του ευρωπαϊκού ομαδικού πρωταθλήματος, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν στην πόλη, Γκέιτσχεντ της Μεγάλης Βρετανίας. Ο θεωρητικός αντικειμενικός στόχος είναι η παραμονή στις 12 κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, κάτι που, με τα σημερινά δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να επιτευχθεί. Δεν λέμε αδύνατον, διότι στον αθλητισμό δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αυτή την λέξη.
Μεγάλη ελπίδα μας η Νικόλ Κυριακοπούλου

Η αποστολή είναι πολύ δύσκολη, διότι στην Α' κατηγορία θα υποβιβασθούν τρεις χώρες
Η ομάδα μας απαρτίζεται κυρίως από νέα παιδιά, ακόμη και από έφηβους και νεανίδες, που δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Θα τους πλαισιώσουν, φυσικά, και οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές, από τους οποίους περιμένουμε καλή συγκομιδή βαθμών, ούτως ώστε, τουλάχιστον, η παρουσία μας να είναι ευπρόσωπη. Οι Κώστας Φιλιππίδης, Λούης Τσάτουμας, Σπύρος Λεμπέσης, Νικόλ Κυριακοπούλου, Περικλής Ιακωβάκης, Κώστας Δουβαλίδης, Λυκούργος Τσάκωνας, Βούλα Παπαχρήστου, Σάβα Λίκα, Γεωργία Κοκλώνη, Μιχάλης Σταματόγιαννης, Δημήτρης Τσιάμης, Αντώνης Μάστορας, Τόνια Στεργίου, Ανδρέας Δημητράκης και ίσως κάποιοι άλλοι, θα σηκώσουν το κύριο βάρος της προσπάθειας αυτής.
Γενικά, δεν περιμένουμε θαύματα. Αυτό που θέλουμε και περιμένουμε, είναι, οι αθλητές μας να επιβεβαιώσουν τις επιδόσεις τους και, ει δυνατόν, να τις ξεπεράσουν. Αν συμβεί αυτό, θα έχουν πετύχει, ασχέτως θέσης και βαθμολογικής συγκομιδής.
Πέρα από τον ομαδικό στόχο, υπάρχουν και επιμέρους ατομικοί. Αρκετοί από τους πρωταθλητές μας θα «κυνηγήσουν» τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Αύγουστο στην Μόσχα. Η ατομική επιδίωξη, λοιπόν, μπορεί να βοηθήσει και την ομαδική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου