Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ολοι στην ΕΡΤ

Ο τρις "χρυσός" Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας.

Παρά τις αδυναμίες στις περιγραφές και στον σχολιασμό, λόγω της άγνοιας του αντικειμένου εκ μέρους αρκετών από τους αθλητικούς συντάκτες της ΕΡΤ, η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση πρόσφερε πάρα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό. Φιλόξενο καταφύγιο εύρισκαν στα κανάλια της και στα ερτζιανά της σχεδόν όλα τ’ αθλήματα και ο αθλητισμός των ανθρώπων με αναπηρίες. Οι φίλαθλοι γνώριζαν πως, σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, η ΕΡΤ θα ήταν παρούσα. Αν, σε μια προσπάθεια δήθεν περιστολής δαπανών, η ΕΡΤ «κουτσουρευτεί», καταστεί ανάπηρη και περιορίσει τις αθλητικές μεταδόσεις μόνο στις εμπορικές, με γνώμονα την τηλεθέαση, ο αθλητισμός θα πληγεί καίρια. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, το επεσήμανε εύστοχα. Και ουδείς μπορεί να ισχυρισθεί πως αντιπολιτεύεται την δεξιά κυβέρνηση.
Πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούν, ότι η προσφορά της κάθε δημόσιας τηλεόρασης, δεν κρίνεται με βάση τους αριθμούς της τηλεθέασης, που και αυτοί είναι, πλέον, σχετικοί. Αφ’ ης στιγμής υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθείς τα κανάλια μέσω του διαδικτύου, οι μετρήσεις ουδεμία σημασία έχουν.
Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, περίμενα πιο δυναμική την αντίδραση των ομοσπονδιών στην απίστευτη και απίστευτα αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει μαύρο στις οθόνες και στις ψυχές μας. Κάποιες ανακοινώσεις (και όχι από όλους) δεν αρκούν. Οι άνθρωποι του αθλητισμού, παράγοντες, προπονητές, αθλητές, γονείς αθλητών, όσοι σχετίζονται με αυτόν και όσοι ζουν μέσω αυτού, πρέπει, όποτε μπορούν, να βρίσκονται έξω ή μέσα στο προαύλιο της ΕΡΤ. Το οφείλουν στ’ αθλήματά τους, στον εαυτό τους, στην ΕΡΤ και στο άθλημα που ο καθένας υπηρετεί ή υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου