Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Καπνός υπάρχει. Φωτιά;



Διαβάσαμε την πληροφορία στο Stivosnews αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά την επιστροφή μας από ολιγοήμερες διακοπές στην όμορφη, αλλά προβληματική, λόγω των Αρχών της, Κέα. Κάποια άλλη στιγμή θ’ αναφερθούμε και σε αυτό. Φήμες ότι υπάρχουν τρία θετικά, σε απαγορευμένες ουσίες, δείγματα από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων (ανδρών – γυναικών), που έγινε στις Σέρρες, κυκλοφορούν στον χώρο του στίβου. Την επομένη το πρωί, δηλαδή σήμερα, στο προπονητήριο του ΣΕΓΑΣ στον Αγιο Κοσμά ακούγονταν και ονόματα. Λέγεται ότι πρόκειται για τρεις (δύο αγόρια, ένα κορίτσι) δρομείς ημιαντοχής και αντοχής. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να γράψουμε το παραμικρό επ’ αυτού. Ούτε καν κάποιο στοιχείο, από το οποίο μπορεί να «προδοθεί» η ταυτότητα των νεαρών αθλητών.
Ο ΣΕΓΑΣ, όμως, δεν «μιλάει». Αυτό είναι ύποπτο. Διότι, αν δεν υπήρχε θέμα, θα έπρεπε να είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες. Το ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση, μας κάνει να υποψιαζόμαστε, πως, αφού υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αλλά, αν υπάρχει, πράγματι, φωτιά, ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί να προβεί σε ανακοινώσεις αν δεν εξετασθεί και το δεύτερο δείγμα του αθλητή. 
Κατά πληροφορίες, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, σ' εμπιστευτικές συζητήσεις (off the record, όπως λέμε), υποστηρίζει πως, έως τώρα, ουδέν θετικό δείγμα υπάρχει, αλλά οι αναλύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Μακάρι να μη αλλάξει κάτι. 
Αν, όμως, οι φήμες επιβεβαιωθούν, το πλήγμα θα είναι πολλαπλό για τον ελληνικό στίβο. Θα στερηθεί, για κάποια χρόνια τρεις ταλαντούχους αθλητές του. Η εμπιστοσύνη των γονιών προς τους προπονητές και τους παράγοντες θα κλονισθεί. Και το άθλημα θα χάσει πολλά παιδιά, χωρίς να ευθύνεται αυτό καθ’ αυτό.
Επί πλέον, αν ευσταθούν οι πληροφορίες, θα έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους προπονητές, γιατρούς ή παράγοντες. Διότι θα έχουν δώσει φάρμακα σε αθλητές νεαρούς, λίγο κάτω ή λίγο πάνω από 20 ετών. Αθλητές, για τους οποίους πολύ αμφιβάλλουμε αν μόνοι τους αποφάσισαν να καταφύγουν στις απαγορευμένες ουσίες. Δεν μιλάμε για αθλητές 25, 28, 30 ετών ή, ακόμη και 23, 24, που έχουν κάποια ωριμότητα και ικανότητα ν’ αποφασίσουν να διακινδυνεύσουν πολλά. Αλλά για νεαρούς ανθρώπους, εύπλαστους, που «άγονται και φέρονται» και βλέποντας μπροστά τους δόξα και μεγαλεία, υποκύπτουν στον πειρασμό.
Τέλος, με αφορμή άλλη πρόσφατη υπόθεση, ρωτάμε τον ΣΕΓΑΣ, πόσα επιβεβαιωμένα κρούσματα ντόπινγκ πρέπει να έχει ένας προπονητής, ώστε η Ομοσπονδία ν’ αποφασίσει να παύσει την οποιαδήποτε συνεργασία μαζί του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου