Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Κυριάρχησαν ο Σπάρτακος Ιωαννίνων και ο... προβληματισμός

Η Ευτυχία Ανανιάδου δέχεται συγχαρητήρια.

Κάτι τα προβλήματα με το διαδίκτυο κάτι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε την ενημέρωση για τα γυναικεία πανελλήνια πρωταθλήματα άρσης βαρών, που διεξάγονται στην Κόνιτσα. Η λήξη τους, βρήκε πρωταθλητή σύλλογο στις γυναίκες και στις νέες τον Σπάρτακο Ιωαννίνων (ήταν και 2ος στις νεανίδες και 3ος στις κορασίδες), στις νεανίδες τον Κύδωνα Χανίων και στις κορασίδες την Ολυμπιάδα Εξαπλατάνου.
Στις κατηγορίες σωματικού βάρους, στις οποίες δεν είχαμε αναφερθεί, πρωταγωνίστησε η Ευτυχία Ανανιάδου (ΠΑΚ Χαλάνδρι), που, στα +75 κιλά, σήκωσε 105κ. στο αρασέ, 125 στο επολέ ζετέ και έφθασε τα 230κ. στο σύνολο. Αυτή ήταν η κορυφαία επίδοση του πρωταθλήματος. Πολύ καλή ήταν η Μαριάννα Τζιούρτζεκ (Εθνικός ΓΣ) στα 63κ., που νίκησε με 169κ. (73-96).
Συμπερασματικά, πρέπει να επισημάνουμε την, για άλλη μία φορά, πολύ μικρή συμμετοχή στις κατηγορίες γυναικών, την έλλειψη αθλητριών υψηλού επιπέδου (3-4 ξεχωρίζουν, και αν…), την ύπαρξη μερικών κοριτσιών μικρής ηλικίας, οι οποίες, αν δουλευτούν σωστά από πλευράς τεχνικής, μπορούν να προοδεύσουν (υπό την προϋπόθεση πως θα μείνουν στο άθλημα και μετά τα 18-19 χρόνια τους), αλλά και το, γενικά, πολύ χαμηλό επίπεδο στις κορασίδες. Το τελευταίο είχε ως συνέπεια, ο σύλλογος με τις πλέον ανέτοιμες, από απόψεως τεχνικής, αθλήτριες, ν’ αναδειχθεί πρωταθλητής, διότι υπερτερούσε αριθμητικά από τις άλλες ομάδες. Τούτο σημαίνει μεν, ότι προσφέρει κοινωνικό έργο, αλλά το άθλημα δεν βοηθείται.
Τι θα μπορούσε να γίνει; Να επιτρέπεται μεν, η αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα και αυτών των αθλητριών, προκειμένου να συμπληρώνεται ο αριθμός συμμετοχών, τον οποίον απαιτεί ο νόμος, ώστε οι αθλήτριες που κατακτούν τα μετάλλια να παίρνουν τα προνόμια, αλλά να τεθούν όρια βαθμολόγησης και βράβευσης. Αλλωστε, τούτο ίσχυε έως πριν από 30 χρόνια. Δεν είναι κακό, κάποιο σωστό μέτρο να επανέρχεται. 
Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ). Μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων των ανδρών αύριο (7 Ιουλίου) το απόγευμα, θα κάνουμε εκτενή αναφορά και σε αυτά καθώς και στο πρωτάθλημα των διαχρονικών (βετεράνων) αθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου