Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Καλό deal ο Σαβιόλα


 

Του Γιάννη Κουκουλά
Μπορεί να άργησε… κάποια χρόνια, αλλά, τελικά, ο Σαβιόλα «έπιασε» λιμάνι. Παίκτης του Ολυμπιακού, πλέον, ο διάσημος Αργεντινός, μπορεί να μην είναι ο «ζογκλέρ», τον οποίον θαυμάζαμε παλαιότερα, δεν παύει όμως, για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, να αποτελεί μία σπουδαία μεταγραφή των νταμπλούχων. Τα σχεδόν 32 του χρόνια δεν είναι απαγορευτικά, για να κάνει πολύ πιο θεαματική την ομάδα του Μίτσελ.
Φυσικά, δεν περιμένω να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» πιο ψηλά στην Ευρώπη, από ό,τι έχουν βρεθεί στις προηγούμενες διοργανώσεις. Είναι σίγουρο, όμως, πως στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα του δώσει μεγάλη διαφορά από τον ΠΑΟΚ. Διότι, ουσιαστικά, αυτός είναι ο βασικός, πλέον, αντίπαλος, που μπορεί να του αμφισβητήσει τα πρωτεία του.
Βρίσκω λογική την σκέψη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ξοδεύει κάποια από τα λεφτά που εισπράττει από την συμμετοχή της ομάδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτά το πρωτάθλημα και βάζει κι’ άλλα εκατομμύρια στο ταμείο της ΠΑΕ του χρόνου. Περίπου 24.000.000 ευρώ ήταν τα περσινά του έσοδα. Πολλά περισσότερα από το σύνολο των προϋπολογισμών όλων των υπολοίπων ομάδων του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Πώς λοιπόν να τον ανταγωνιστεί άλλη;
Εξάλλου, δεν πρόκειται να κάνει και μεγάλο άνοιγμα. Γλυτώνει το 1.200.000  που θα έδινε στον Τζεμπούρ. Θα πάρει κι άλλα 2.500.000 με 3.000.000 από την πώληση του Αμπντούν, επομένως σχεδόν… ίσα βάρκα, ίσα πανιά. Και, επιπλέον, με τον Σαβιόλα κάνει και το… κομμάτι του. Χώρια που θ’ αυξήσει και τις πωλήσεις στα διαρκείας. Αν σ’ αυτά προσθέσετε και τις φανέλες με το όνομα του Αργεντινού, που θα γίνουν ανάρπαστες, κάθε άλλο παρά… ξοδεύτηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
gianniskoukoulas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου