Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ανάλγητοι, λαϊκιστές, άβουλοι και μοιραίοι

Προσπαθεί να εξηγήσει τ' ανεξήγητα ο Παντελής Καψής;
Το ότι είναι ανάλγητοι, το γνωρίζαμε. Το ότι είναι λαϊκιστές, επίσης. Συνεπώς, δεν έπρεπε να εκπλαγούμε, όταν οι περισσότεροι βουλευτές τής Ν.Δ. χειροκρότησαν τον... λαμπρό αστέρα της δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, μόλις είπε στην Βουλή πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το άρθρο, που αναφερόταν στις αποζημιωσεις για τους εργαζομενους στην ΕΡΤ. Το επιχείρημα "ατράνταχτο". Απέρριψαν 50 εκατ. για τους αγρότες, δεν υπάρχουν 80 εκατ. για αποζημιώσεις για αυτούς που η κυβέρνηση εν μια νυκτί απέλυσε από την ΕΡΤ. Πρόβατα, χωρίς γνώμη, άβουλοι και μοιραίοι. Λένε και ξελένε.
Τι θα κάνει τώρα ο Παντελής Καψής, του οποίου τις δεσμεύσεις για τις δικαιες αποζημιώσεις, απέρριψαν οι ανάλγητοι της ΝΔ; Οσο για τον Βορίδη, τον άνθρωπο με τα τσεκούρια, τι να πει κάποιος. Δεν αξίζει τον κόπο να χαλάσει το σάλιο σου γι' αυτόν.
Τι λένε, όμως, οι δημοσιογράφοι βουλευτές του κόμματος (Φωτεινή Πιπιλή, η οποία άρχισε την σταδιοδρομία της από την ΕΡΤ επί χούντας, Σοφία Βούλτεψη, τού κάποτε αριστερού πατέρα, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος, επίσης, εργάσθηκε στην ΕΡΤ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, που, και αυτός, πέρασε από την ΕΡΤ, Κώστας Γκιουλέκας, Αννα Καραμανλή, επίσης παιδί της ΕΡΤ, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μιχελάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, φυσικά κι' αυτός της ΕΡΤ); Τον αρχιερέα της ανομίας, τον Γκέμπελς της ΝΔ, τον Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος "έχτισε" την πολιτική του σταδιοδρομία μέσω της ΕΡΤ, την οποία τώρα κατηγορεί και συκοφαντεί, δεν τον αναφέρουμε καν. Το ποιόν του έγινε γνωστό πριν από λίγες εβδομάδες...
Ντροπή τους. Αιδώς... αχρείοι.

4 σχόλια:

  1. Μήπως δεν πρέπει να ασχολείσθε τόσο με αυτά που κάποιος επικοινωνιολόγος θα σερβίρει σε ασημένιο πιάτο για να μας τα προσφέρουν με δόξα και τιμή κάποιες διάσημες ασημαντότητες?
    1)κ. Α. Ντινόπουλος: ας αφήσουμε στην ησυχία του το μαϊντανό και ας ασχοληθούμε με άλλες οντότητες του φυτικού κόσμου.
    2)κ. Π. Παναγιωτόπουλος: τι να πει κανείς για το χαρακτήρα ανθρώπου που με ύφος χιλίων καρδιναλίων και καμπόση εξουσία εξευτελίζει κάποιον που θεωρεί εμφανώς κατώτερό του? (βλέπε περίπτωση κ. Β. Λεβέντη κάποια χρόνια πριν στον ΑΝΤ1 όπου εργαζόταν ο κ. Π. Π. ...). Οι νοοτροπίες των ανθρώπων αλλάζουν, οι χαρακτήρες όχι.
    3)κ. Σ. Κεδίκογλου: μην τα βάζετε με τον στρατιώτη για τη θέση μάχης του στρατεύματος, αλλά με το γενικό επιτελείο.
    Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τις υπόλοιπες κυρίες και κυρίους, μιας και τους γνωρίζω ελάχιστα έως καθόλου. Ας το αναλάβει κάποιος άλλος.

    Υ.Γ. Όμορφη λεξούλα το 'αντράχτο'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλια συγγνώμη για την ομολογουμένως άστοχη παρατήρηση περί 'αντράχτο'.
    Είχα την εντύπωση πως την είχα ξανασυναντήσει αυτή τη λεξούλα με την έννοια του ατράνταχτο, παρασύρθηκα και από τα "....." που χρησιμοποιήσατε, νομίζοντας ότι την ξέρατε και σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρατήρηση δεν ήταν άστοχη. Δεν προσβλήθηκα. Αντιθέτως, με βοήθησε να διορθώσω ένα τυπογραφικό λάθος. Κάθε επισήμανση είναι χρήσιμη. Και αναγκαία. Συνεπώς, ευχαριστώ.

      Διαγραφή