Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ρημάζει το αθλητικό κέντρο στο Καρπενήσι

Μόνο το κεντρικό στάδιο βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση.
Χρήματα δεν υπάρχουν στο κράτος και ένα από τα μεγάλα θύματα της οικονομικής δυσπραγίας, είναι ο αθλητισμός. Στάδια και γήπεδα ρημάζουν, κολυμβητήρια δεν λειτούργησαν τον χειμώνα και το Καλοκαίρι το νερό ζεσταίνεται από τον ήλιο και πολλά άλλα.
Μια ομάδα αθλητών στίβου, όλοι ρίπτες, πήγε προ ημερών στο Καρπενήσι για προετοιμασία. Γνωρίζοντας από το παρελθόν το στάδιο και την περιοχή, θεώρησαν πως ο τόπος είναι ιδανικός για ολιγοήμερη προπόνηση. Διέπραξαν σφάλμα μέγα. Ο χώρος των ρίψεων είναι απολύτως εγκαταλελειμμένος. Οι βαλβίδες είναι χορταριασμένες, μέσα στον κλωβό της σφυροβολίας έχουν πεταχτεί σίδερα, ώστε οι αθλητές να μη μπορούν να ρίξουν, όλος ο χώρος δε, έχει μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Το ταρτάν στον στίβο διατηρείται σε ικανοποιητική κατάσταση, αλλά το δάπεδο στ' ανοικτά γήπεδα μπάσκετ έχει ξεφλουδίσει, ενώ έχει ξεφτίσει το τσιμέντο στις κερκίδες. 
Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη, είναι υγεία. Ας το σκεφθούν τούτο, επιτέλους, οι κυβερνήτες μας. Αλλά αυτοί σκέπτονται μόνο πώς θα υπερφορολογήσουν τον κόσμο και πώς θ' απολύσουν υπαλλήλους...

3 σχόλια:

  1. 1) Υπάρχει έστω και 1 υπάλληλος στο εν λόγω αθλητικό κέντρο?
    2) Αν ναι, γιατί δεν κάνει τα πολύ βασικά και ανέξοδα: ξεχορτάριασμα, αποκομιδή απορριμμάτων, κλπ?
    3) Αν όχι, ας αξιοποιηθούν 1 ή 2 από τους πολλούς,φαντάζομαι, ανέργους του οικοδομικού κλάδου στην περιοχή. Αντί να παίρνουν επίδομα ΟΑΕΔ, ας αμειφθούν ισόποσα για την εργασία της συντήρησης.
    4) Παράλληλα, το κόστος των απαιτούμενων υλικών, ας προγραμματιστεί ώστε τα έξοδα να γίνουν μέσα σε ένα εφικτό εύρος χρόνου πχ κάποιους μήνες.
    Τελικά είναι πάντοτε, όλα τα του γάμου τόσο δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικά τα δύο πρώτα ερωτήματα, ενδιαφέρουσα η πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι, υπάρχει κάτι που να μην ρημάζει; Να το αναφέρουμε, έτσι για αλλαγή... Έστω και αν οφείλεται σε ιδιωτική πρωτοβουλία βρε αδελφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή