Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Υπάρχει κράτος; Ευκαιρία να το αποδείξει... (νέο)

Είναι ένα κακόβουλο μοντάζ ή αποδίδει την πραγματικότητα;

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο μπλογκ στις 13 Ιουλίου. Φαίνεται στην  σελίδα στην πάνω αριστερή γωνία. Τον πρώτο καιρό διαβάστηκε από λίγους. Η αναγνωσιμότητά του αυξήθηκε μετά το πρόσφατο τραγικό γεγονός, τον θάνατο του Παύλου Φύσσα. 
Η ελληνική Πολιτεία "ξύπνησε" πολύ αργά. Οταν σκοτώθηκε από τους φασίστες Ελληνας. Τώρα "θυμήθηκαν" υπουργοί, ΕΛ.ΑΣ., εισαγγελείς και άλλοι να κινητοποιηθούν. Είχαν φακέλους τόσων και τόσων υποθέσεων -γνωστών, όπως τα γεγονότα της Ραφήνας, των Θερμπυλών και άλλα, αλλά και άγνωστων- στα συρτάρια τους και μόλις τώρα "ευαισθητοποιήθηκαν" να τις εξετάσουν. Οι καταγγελίες για διάβρωση της ΕΛ.ΑΣ. από το φασιστικό, ρατσιστικό και φιλοναζιστικό κόμμα, ήταν πολλές. Αλλά οι αρμόδιοι -πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Αστυνομίας- "αγρόν ηγόραζαν". "Περί άλλα ετύρβαζαν". Ισως κάποιους βόλευε η εκλογική και, κυρίως, η δημοσκοπική άνοδος των μπράβων και δολοφόνων. Οταν, όμως, ο "κόμπος έφτασε στο χτένι", αποφάσισαν να κινηθούν. Ελπίζουμε, όχι υποκριτικά. Να "φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο", να σπάσει το "αυγό" και να εξολοθρευτεί το "φίδι".
Αναδημοσιεύουμε το κείμενο της 13ης Ιουλίου. Η τελευταία παράγραφος εγράφη μετά την δολοφονία (τώρα δεν υπάρχει πλέον, αμφιβολία ότι πρόκειται περί δολοφονίας, όχι απλού φόνου ή... θανάτωσης, όπως ελέχθη κάποια στιγμή από... έγκριτο δημοσιογράφο) του Φύσσα.

"Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε: Σε υποβαθμισμένη περιοχή του Πειραιά, με πολλά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων και ουκ ολίγους μετανάστες (δεν σχετίζεται υποχρεωτικά η εγκληματικότητα με τους μετανάστες, αλλά κάποιο ρόλο θα παίζει και η παρουσία τους), η Αστυνομία έδινε -σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- στους ανθρώπους που ζητούσαν την προστασία της, κάρτες μελών της... Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι. Η κυρία που έκανε την καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και για σχεδόν ένα χρόνο κατοικούσε στην περιοχή. Αναγκάσθηκε να μετακομίσει και λόγω της γενικής κατάστασης. Αν διαβάσει κάποιος αρμόδιος την καταγγελία, ας κάνει ό,τι δει. Αν και πολύ αμφιβάλλουμε πως θα ενδιαφερθεί. Τόσα και τόσα λέγονται για τις υπόγειες διαδρομές, που ενώνουν την ΕΛ.ΑΣ με το... αντισυστημικό κόμμα. Επιθυμούμε να διαβάσουμε τις απόψεις σας".
Νομίζουμε, ότι το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά τα όσα συνέβησαν στην περιοχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου