Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Πτώση στην επικοινωνία...

Εξαιρετική ήταν, όπως πληροφορηθήκαμε, η διοργάνωση του  2ου Διεθνούς Τουρνουά πάλης, «Ολυμπία 2013», το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΦΠ), να παραμείνει το άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Οι αγώνες διεξήχθησαν στον ιστορικό χώρο της Ολυμπίας,  όπου άρχισαν όλα το 776 π.Χ. Στους αγώνες πήραν μέρος πολύ καλοί αθλητές από ουκ ολίγες χώρες, μερικές από τις οποίες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου στο άθλημα.
Δυστυχώς, η πάλη στην χώρα μας πάσχει, εδώ και χρόνια, στην επικοινωνία. Η ΕΟΦΠ αντελήφθη, επιτέλους, το πρόβλημα και προσέλαβε άνθρωπο για να προβάλλει το άθλημα. Ο συγκεκριμένος υπογράφει με τον βαρύγδουπο τίτλο, "Διευθυντής Επικοινωνίας και Στρατηγικής της ΕΟΦΠ", αλλά, ως φαίνεται, να γράφει καλά δεν γνωρίζει. Ούτε να δίνει σωστά στοιχεία. 
Ετσι, λοιπόν, σε δελτία Τύπου, που έστειλε πριν από την διοργάνωση, ανέφερε, ότι οι Ρώσοι, Σοσλάν Ραμόνοβ και Ανζόρ Μπολτουκάεβ είναι πρωταθλητές κόσμου. Πολύ θα το επιθυμούσαν οι δύο αθλητές, αλλά τούτο ΔΕΝ ισχύει. 
Ο Τιμόθεος Ξενίδης θα έμαθε, διαβάζοντας το δελτίο Τύπου, πως το 2011 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς. Σε αγώνες, δηλαδή, που εκείνο το έτος ΔΕΝ διεξήχθησαν. Ο Ξενίδης αναδείχθηκε 3ος φέτος.
Οσο για την γραφή, σας παραθέτουμε δύο παραδείγματα:
"Από Ελληνικής πλευράς αναφέρονται η Μαρία Περβολαράκη τη φετινή νικήτρια του ασημένιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών και κάτοχο του χάλκινου μεττάλιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".
Εχω διατηρήσει την σύνταξη και την ορθογραφία. Αν αυτά είναι ελληνικά, τότε εγώ μιλάω και γράφω άλλη γλώσσα. 
Και το δεύτερο: "Από τους αθλητές που συμμετέχουν ξεχωρίζουν ο επί τρείς φορές Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής στα 66 kg Ρώσος Sat Opan".
Μας άρεσε, πέρα από το "ο επί τρείς φορές", ο νέος όρος: Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής. Κι ένα ερώτημα: Γιατί τα κιλά δεν αναγράφονται ως κιλά; Μήπως ο διευθυντής εργάζεται σε ξένη ομοσπονδία; 
Αυτά από τον... Διευθυντή Επικοινωνίας και Στρατηγικής της ΕΟΦΠ. Αν δεν ήταν τέτοιος, πώς θα έγραφε και πώς θα έκανε, γενικά, την δουλειά του;
Και κάτι ακόμη: Οι αγώνες διεξήχθησαν στις 20 και 21 του μηνός. Σήμερα, 24 Ιουλίου, στην ιστοσελίδα της ΕΟΦΠ αναφέρεται πως τ' αποτελέσματα "Θα αναρτηθούν σύντομα". Στην εποχή της πληροφορικής, το σύντομα πόσο είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου