Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Οσο υπάρχουν Ανθρωποι...

Οσο υπάρχουν Ανθρωποι, υπάρχει και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει, όχι μόνο σε αυτή την χώρα, αλλά στον κόσμο. Ο άνεργος, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (φωτογραφία), μαγειρεύει για τους φτωχούς, τους πένητες αυτής της πόλης. Από το μπλογκ, «Ο Αλλος Ανθρωπος»  αντιγράφουμε:
«Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Αλλος Ανθρωπος", ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη, σχεδόν αυτονόητη, δράση, ήταν να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.
Επίσης, στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μέσα από την δράση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, όσα χρήματα περισσεύουν από το ταμείο (30-40 ευρώ τον μήνα) καθώς και από τα διάφορα δρώμενα, που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας, να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές.
Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας "Ο Αλλος Ανθρωπος" είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες. Δεν κάνουμε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη. Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί! Ενα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.
Ελα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη!»
Τι άλλο να προσθέσουμε...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου