Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πειραματισμός ή μήνυμα;


Του Γιάννη Κουκουλά

Σίγουρα, τα πρώτα φιλικά παιχνίδια των ομάδων, σε όλα τα αθλήματα, είναι για να βγάζει ο προπονητής τα συμπεράσματά του, σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του και αν χρειάζεται να πάρει ακόμα κάποιους. Βλέποντας τα δύο πρώτα του Ολυμπιακού, μπερδεύτηκα. Εκτός κι αν ο προπονητής του, θέλησε από τώρα να μπερδέψει τους… προσεχείς αντιπάλους του.
Διότι, δεν νοείται, να προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα, αν του είναι χρήσιμος ή όχι ένας ποδοσφαιριστής, χρησιμοποιώντας τον σε άλλη θέση από αυτήν που αγωνίζεται. Παράδειγμα, ο Μασάντο. Ακόμη και αμυντικό χαφ τον έβαλε να παίξει, στο φιλικό με την Φράιμπουργκ! Είναι δυνατόν να διακριθεί σ’ αυτόν τον ρόλο, στο σύνολο, όταν ποτέ του δεν τον έχει παίξει; Και το πιο σπουδαίο: Αφού δεν πρόκειται να τον τοποθετήσει σ’ αυτήν την θέση, τι τον δοκιμάζει;
Εκτός κι αν θέλει να στείλει μήνυμα στην διοίκησή του, πως του λείπει ο βασικός ανασταλτικός μέσος. Τα κάνουν κάτι τέτοια… τρικ οι προπονητές. Λέτε να το έκανε γι’ αυτό ο Μίτσελ; Το θεωρώ λίγο απίθανο. Τότε γιατί;
Η μόνη λογική εξήγηση είναι, πως ο Ισπανός προπονητής, αν και θα έπρεπε να είχε βγάλει τα συμπεράσματά του, για το τι μπορούν να του προσφέρουν οι παίκτες που διαθέτει, ακόμα… ψάχνεται. Κι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για τον Ολυμπιακό και την ευρωπαϊκή του παρουσία. Πιθανόν και για το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί ο ΠΑΟΚ δείχνει πως έχει μπει σε σωστή πορεία.
Δεν μπορώ να γνωρίζω, πως βλέπει η διοίκηση τους… πειραματισμούς του Μίτσελ σ’ αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Κάποιος, όμως, θα πρέπει να του πει, πως οι αλλαγές θέσεων, των παικτών, γίνονται στις… παιδικές ηλικίες, για να καταλάβουν οι προπονητές, το πού μπορεί να αξιοποιήσει το ταλέντο του ένας πιτσιρικάς και όχι όταν, πλέον, ο παίκτης έχει ξεπεράσει τα τριάντα του χρόνια!..

gianniskoukoulas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου