Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αναπάντητα ερωτήματα για την ΕΡΤ - Λύση το EUROSPORT

Η δημοκρατική κυβέρνησή μας κατόρθωσε να στερήσει από τους Ελληνες φιλάθλους την δυνατότητα να παρακολουθήσουν "ελεύθερα" τηλεοπτικά τις δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του Καλοκαιριού. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του υγρού στίβου, που διεξάγεται στην Βαρκελώνη αυτές τις ημέρες, και το αντίστοιχο τού στίβου, το οποίο θα γίνει σχεδόν αμέσως μετά στην Μόσχα.
Αφ’ ης στιγμής εξακολουθεί να υπάρχει, ουσιαστικά, το «μαύρισμα» της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας, η λύση είναι το EUROSPORT. Οσοι έχετε συνδρομητική τηλεόραση, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο διοργανώσεις σε αυτό.
Η κυβέρνηση -για την οποία από την αρχή της ιστορίας με την ΕΡΤ, γράψαμε ότι κάνει κακό και στον αθλητισμό, καθότι, με το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, στερεί από τα λεγόμενα "μικρά" αθλήματα (φυσικά, η κολύμβηση και ο στίβος δεν περιλαμβάνονται σε αυτά) την δυνατότητα προβολής τους- δεν επέτρεψε στην πλατιά μάζα των Ελλήνων φιλάθλων να δουν, και να χαρούν, το χρυσό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη (στην φωτογραφία πανηγυρίζει) στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοικτό νερό, το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του ίδιου αθλήματος, τις σπουδαίες νίκες των εθνικών ομάδων πόλο, που έχουν μπει, ήδη, στην οκτάδα και συνεχίζουν, τις εξαιρετικές εμφανίσεις των κοριτσιών της συγχρονισμένης κολύμβησης και τις δύο προκρίσεις (μία σε τελικό, μία σε ημιτελικό) των καταδυτών. Και, βεβαίως, τις... ναυμαχίες στην κολύμβηση, το σημαντικότερο άθλημα της διοργάνωσης.
Είναι φανερό, λοιπόν, ότι όλα έγιναν για χάρη τού EUROSPORT. Για να ευνοηθεί τούτο και όχι κάποιο ή κάποια από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.
Αλλά, για να σοβαρευτούμε, θ' απαντήσει, επιτέλους, κάποιος, στο ερώτημα, που έχει τεθεί από πολλούς, πόσο ωφελείται δημοσιονομικά η χώρα από το κλείσιμο της ΕΡΤ; Πόσα χρήματα θα δοθούν για τις αποζημιώσεις των απολυθέντων; Τι γίνεται με τα δικαιώματα, που η ΕΡΤ (δηλαδή εμείς όλοι) έδωσε για να πάρει τις διοργανώσεις αυτές (και άλλες); Πόσες είναι οι απώλειες από διαφημίσεις, που θα είχε η ΕΡΤ, εφ’ όσον μετέδιδε αυτούς του μεγάλους αγώνες;  
Και, φυσικά, πόση είναι η ζημιά στην εικόνα της χώρας; Μιας χώρας της Ευρώπης, που έχει κατορθώσει, εξαιτίας των ηλίθιων χειρισμών της κυβέρνησης, να έχει… δύο δημόσιες τηλεοράσεις και να μη διαθέτει δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό. Εχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς με τα κυβερνητικά καμώματα. Μόνο οι κυβερνήτες μας καμώνονται πως δεν το έχουν αντιληφθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου