Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα

Αλυσοδεμενη δημοκρατια
Το έλλειμμα είναι πολύ μεγάλο. Πρωτογενές, δευτερογενές, τριτογενές, ό,τι θέλετε. Όχι της οικονομίας. Της δημοκρατίας. Η χώρα κυβερνάται, εδώ και καιρό, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να έχουν εγκριθεί από την Βουλή και οι οποίες -όπως είπε ο συνταγματολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Προκόπης Παυλόπουλος- αν, τελικά, δεν εγκριθούν, όποιες συνέπειες έχουν επιφέρει έως εκείνη την ημέρα, ΔΕΝ αίρονται. Τρανό παράδειγμα, το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Θέλετε και άλλο παράδειγμα ελλείμματος δημοκρατίας; Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Παιδείας, απέστειλε την Παρασκευή στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έγγραφο, που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Θανάση Κυριαζή και την αναπληρώτρια  προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης, Ευδοκία Καρδαμίτση, με το οποίο ζητείται να έχουν αποσταλεί το αργότερο έως την Δευτέρα οι κατάλογοι με τα ονόματα των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που έως το τέλος Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Και τούτο, πριν  καν ψηφισθεί η σχετική διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.
«Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, με ευθύνη τους, έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, όλους τους εκπαιδευτικούς των  ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, που ανήκουν στη Διεύθυνσή τους, σχετικά με τα ανωτέρω. Η εν λόγω ενημέρωση θα γίνει επιπλέον και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της οικείας Διεύθυνσης», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο  άθλιο έγγραφο.
Πόσο επίκαιρο είναι το βιβλίο του Ανδρέα Παπανδρέου, «Η Δημοκρατία στο απόσπασμα». Αναφέρεται, βεβαίως, στην χούντα της 21ης Απριλίου, αλλά κάποιες, ελάχιστες, έστω, αναλογίες υπάρχουν.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλά τα λες δημοσιογράφε.
    Πρέπει όμως να δεις το θέμα και από μία άλλη οπτική γωνία: την απίστευτη, τη διαστημική, τη διαπλανητική... ταχύτητα με την οποία ενεργεί το Ελληνικό Δημόσιο όταν το επιθυμεί.
    Και για να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, μήπως θα πρέπει να είναι πάνδημο αίτημά μας να ενεργεί πάντα και σε όλα με αντίστοιχους ταχείς ρυθμούς? Λόγου χάρη για έκδοση εγγράφων, επιστροφή φόρων, απονομή συντάξεων και εφάπαξ, εκδίκαση εκκρεμών υποθέσεων, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή